Sari direct la conținut

Generația de Aur vs Generația de Suflet. Dincolo de emoțiile EURO 2024, cum arată performanțele reale ale fotbalului românesc din ultimul secol

HotNews.ro
Generația de Aur vs Generația de Suflet. Dincolo de emoțiile EURO 2024, cum arată performanțele reale ale fotbalului românesc din ultimul secol
Naționala României la Euro 2024 FOTO: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

Naționala de fotbal a României juca primul meci oficial acum peste un secol. Au trecut 102 ani de atunci, până la recenta euforie pe care au trăit-o mulți români, la EURO 2024. În tot acest timp, România s-a calificat la șapte campionate mondiale, dar nu a reușit să treacă niciodată de sferturile de finală. La Campionatul European, echipa națională s-a calificat pentru prima dată în 1984. De atunci și până în prezent, ne-am mai calificat de cinci ori, cea mai recentă calificare fiind anul acesta.

După o perioadă de secetă în planul rezultatelor, cu dezamăgiri și performanțe slabe, calificarea României la EURO 2024 și reușita de a trece de grupe, în optimi, i-a făcut pe români să-și activeze nostalgia și să susțină echipa națională ca pe vremurile bune.

Tânăra generație a reușit să-i mobilizeze iar pe fanii fotbalului și să trezească emoții pozitive în tribune și în discuțiile din spațiul public. Am ajuns să-i spunem „Generația de Suflet”, în ideea că nu au încă rezultatele „Generației de Aur” a lui Gheorghe Hagi, dar măcar încearcă și se zbat în sfârșit în direcția bună.

Dincolo de emoții, cum arată însă cifrele? Pentru că, vorba aceea, balonul e rotund, iar fotbalul e pe goluri și pe rezultate.

Citește mai mult pe Panorama.ro

INTERVIURILE HotNews.ro