Sari direct la conținut

George Clooney şi alte staruri de la Hollywood au anunţat înfiinţarea unei şcoli de cinema pentru liceenii defavorizaţi

HotNews.ro
George Clooney şi alte staruri de la Hollywood au anunţat înfiinţarea unei şcoli de cinema pentru liceenii defavorizaţi

George Clooney şi alte staruri de la Hollywood au anunţat luni lansarea unui program educativ destinat să pregătească liceenii din Los Angeles, defavorizaţi sau minoritari, să-i integreze în meserii din cinema, relatează News.ro.

Acest program, care va fi coordonat de George Clooney, Eva Longoria, Don Cheadle, va debuta la începutul anului şcolar din 2022 şi se va adresa iniţial adolescenţilor cu vârste între 14 şi 16 ani, şcolarizaţi într-un liceu din Los Angeles. El va putea fi extins în alte unităţi şcolare publice din oraş.

„Scopul nostru este de a reflecta mai bine la diversitatea ţării noastre. Asta înseamnă să începem devreme”, a spus Clooneyîntr-un comunicat ce anunţa crearea unei instituţii care va găzdui acest proiect, şcoala Roybal de producţie de cinema şi televiziune.

„Acest lucru înseamnă crearea de programe la liceu pentru a-i învăţa pe tineri tehnicile legate de cameră, montaj, efecte vizuale, sunet, şi toate oportunităţile unei cariere pe care această industrie le oferă”, a explicat actorul.

Această iniţiativă vine la puţin timp după anunţul unui proiect similar al producătorilor muzicali Dr Dre şi Jimmy Iovine, în parteneriat cu alte unităţi şcolare din Los Angeles.

Districtul şcolar din Los Angeles, al doilea cel mai important din ţară, numără 650.000 de elevi, majoritatea provenind din gospodării modeste şi adesea din familii afro-americane sau hispanice.

Lipsa de diversitate la Hollywood, atât în faţa cât şi în spatele camerei, a fost adesea criticată în ultimii ani, în special prin campania #OscarsSoWhite lansată în 2015 pentru a denunţa dominaia artiştilor albi în selecţia Oscarurilor.

Semn al unei îmbunătăţiri, un studiu publicat în primăvară anunţa că actorii proveniţi din minorităţi etnice sau culturale erau pentru prima dată reprezentaţi la un nivel comparabil cu proporţia lor în rândul populaţiei americane. Autorii subliniază totodată că filmele regizate de femei sau de membrii unei minorităţi dispun de bugete mult inferioare de altele şi că artiştii latino-americani rămân net subreprezentaţi pe ecran.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro