Sari direct la conținut

Georgiana Iorgulescu (CSM): Corina Dumitrescu nu mai poate reprezenta societatea civila in CSM

HotNews.ro
Corina Dumitrescu si Georgiana Iorgulescu, Foto: Colaj foto
Corina Dumitrescu si Georgiana Iorgulescu, Foto: Colaj foto

Georgiana Iorgulescu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) sustine, intr-o postare pe site-ul personal preluata si de membricsm.ro, ca rectorul Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, Corina Dumitrescu, „nu mai indeplineste conditiile de independenta cerute de cadrul constitutional si, in consecinta, nu mai poate reprezenta societatea civila in CSM”. Georgiana Iorgulescu face referire la declaratiile Corinei Dumitrescu, membru in CSM din partea societatii civile, in care a recunoscut ca a candidat la CSM la propunerea PSD.

In 4 mai, intr-o conferinta de presa in care dadea explicatii privind greselile din CV-ul sau, Corina Dumitrescu a declarat ca a candidat la CSM in urma unei propuneri facute de PSD.

„Initial, refuzasem aceasta candidatura la CSM din partea PSD-ului, fiind o persoana foarte ocupata si numai din acest motiv. Dar, la finalul termenului in care se putea depune candidatura, liderii PSD mi-au facut din nou aceasta propunere pe care, in cele din urma, am acceptat-o”, declara Corina Dumitrescu.

Pe blogul personal Georgiana Iorgulescu, celalalt membru in CSM din partea societatii civile, sustine ca, in urma declaratiilor facute, Corina Dumitrescu nu mai poate reprezenta societatea civila in CSM.

„Doamna Dumitrescu, desi ar trebuie sa fie reprezentantul societatii civile in CSM, desi, formal, a fost propusa de catre Consiliul stiintific al unei facultati de drept, Domnia Sa a afirmat ca, de fapt, propunerea i-a sosit din partea unui partid politic. Din aceasta perspectiva consider ca nu mai indeplineste conditiile de independenta cerute de cadrul constitutional si, in consecinta, nu mai poate reprezenta societatea civila in CSM”, sustine Georgiana Iorgulescu, informeaza membricsm.ro.

Georgiana Iorgulescu: Ancheta CSM cu privire la greselile din CV-ul Corinei Dumitrescu este ridicola

Pe langa acest aspect, Georgiana Iorgulescu mai face referire si la problema CV-ului cu greseli al Corinei Dumitrescu.

Iorgulescu citeaza declaratiile facute de Corina Dumitrescu in 4 mai cand spunea: „Acest CV nu a fost tehnoredactat de mine, imi asum insa raspunderea pentru faptul ca nu l-am verificat ulterior. Acest CV a fost depus, initial, la dosarul meu de candidat pentru un loc de reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, la Senatul Romaniei. Personal, am acceptat aceasta candidatura la limita timpului in care actele urmau sa fie depuse.”

Ca urmare a discutiilor din presa privind greselile din CV-ul Corinei Dumitrescu, Consiliul Superior al Magistraturii anunta atunci ca „efectueaza verificari in vederea stabilirii conditiilor in care, pe site-ul oficial al Consiliului, a fost postat CV-ul cu vadite erori materiale al doamnei prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu, membru al CSM din partea societatii civile, precum si a persoanelor care se fac raspunzatoare de neindeplinirea obligatiei de a verifica acuratetea documentului anterior postarii sale pe site. La finalizarea verificarilor, rezultatele vor fi aduse la cunostinta opiniei publice”.

Iorgulescu sustine pe site-ul sau ca CSM „nu avea nici un temei in a intra intr-o problema de natura personala cum este aceea a acuratetii informatiilor transmise intr-un CV. Titularul CV-ului este cel care are obligatia de a verifica orice conformitate a acestuia cu situatia de fapt, cu atat mai mult cu cat acest lucru s-a intamplat in afara CSM-ului. Cu atat mai mult este ridicola ancheta dispusa de catre conducerea CSM pentru a afla cine nu a verificat corectitudinea informatiilor.

CSM nu avea ce sa caute intr-o disputa de natura politica, chiar daca unul dintre membrii sai era tinta unei ample informari de presa. Independenta Consiliului nu se anunta numai ca si o stare preexistenta ci mai degraba se verifica in situatii punctuale, asa cum este cea de fata”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro