Sari direct la conținut

Grupul Awdi pretinde ca Rodipet ar fi tinta unei tentative de preluare ostila

HotNews.ro

Intr-o conferinta de presa desfasurata miercuri, reprezentantii Rodipet au sustinut ca firma ar fi tinta unor atacuri care, alaturi de problemele cu legea falimentului, ii indreptatesc sa creada ca Rodipet este tinta unei tentative de preluare ostila. Dan Petre Popa, directorul editurii Albatros si consilier de presa al grupului Awdi, a dat exemplul ipotetic al unei modalitati de aparare, spunand ca in cazul in care aceste atacuri vor continua, grupul ar putea face un barter cu toate sindicatele din Romania pentru editarea unui ziar care sa apartina sindicatelor si Rodipet, ziar care ar pune la mare incercare rezistenta pe piata a celorlalte ziare.

Rodipet a organizat conferitna de presa de astazi dupa ce Tribunalul Bucuresti a dispus vineri deschiderea procedurii de faliment impotriva Rodipet ca urmare a plangerii facute de patru creditori.

„Exista, cu tristete spun asta, grupuri de interese si in presa, care ne-ar dori, pe noi Rodipet, impaiati. Deocamdata nu nominalizam dar asteptam cu placere orice invitatie la o dezbatere televizata sau radiofonica in care va promitem ca ii vom nominaliza”, a declarat consilierul de presa al grupului Awdi.

Tot in aceasta privinta, Popa a dat ca exemplu incidentul avut in 2006 cu Saptamana Financiara, cu ocazia zilei de 1 mai. Atunci, invocand probleme de difuzare datorate zilei de 01 mai, Rodipet a oprit de la difuzare publicatia Saptamana Financiara, care continea un articol critic privind conducerea Rodipet, fapt considerat de catre Clubul Roman de Presa (CRP) incercare de cenzura, fiind atacat de toata presa.

Dand un exemplu al unei posibile modalitati de aparare, Popa a spus ca in cazul in care aceste atacuri vor continua, grupul ar putea face un barter cu toate sindicatele din Romania pentru editarea unui ziar care sa fie al sindicatelor si al Rodipet si care ar pune la mare incercare rezistenta pe piata a celorlalte ziare.

Rodipet in defensiva:

  • Popa mai spune ca „o parte din ziarele de pe piata nu au un pret real pentru ca ziarul respectiv este sustinut prin reclama, insa incearca sa ne forteze pe noi sa le difuzam presa la preturile lor nu la cele ale pietei, pentru a avea si noi un foarte mic profit”, avertizand ca Rodipet nu este „institutie de binefacere”.
  • Reprezentantii grupului Awdi au atentionat asupra lacunelor legii falimentului din Romania din cauza careia foarte multe firme, inclusiv Rodipet, au fost puse in ipostaza de a fi santajate. Legea spun acestia, permite ca o datorie foarte mica (600 euro in cazul celor patru firme reclamante) sa aduca o companie in stare de faliment, in ciuda bonitatii acesteia.
  • Vineri, Tribunalul Bucuresti a hotarat declansarea procedurii de insolventa asupra Rodipet, ca urmare a plangerilor facute de patru creditori, respectiv Auto Mondial Media, Expert Service IT, Neopolis Impex si Apex Ray. Rodipet sustine ca, intre timp, si-a achitat toate datoriile si ca va face recurs la aceasta decizie. Compania
  • In privinta actionariatului Rodipet, Florin Lungoci, director in cadrul grupului Awdi, a precizat ca acesta este format din doua societati comerciale, respectiv Magnar 2 SRL (83% din actiuni) si Supremo Media (circa 16%) si doua persoane fizice, respectiv Hassan Awdi si Mehdi Awdi, care detin restul de actiuni.
  • Potrivit declaratiilor directorului Awdi, Rodipet nu este in prezent profitabila. Compania a obtinut o cifra de afaceri de 60 milioane euro in 2007, dupa ce in anul anterior a avut o cifra de afaceri de 50 milioane euro si are sprijinul grupului Awdi, a carui cifra de afaceri este de 160 milioane euro. Rodipet spune ca are circa 3000 de angajati, aproximativ 1400 de puncte de vanzare a presei la nivel national si o cota de piata de circa 30-35%.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro