Sari direct la conținut

Huawei a renunțat la contestarea rezultatelor licitației de peste 165 milioane lei pentru internet wireless în școli: Ce firme au rămas în cursă

HotNews.ro
Huawei a renunțat la contestarea rezultatelor licitației de peste 165 milioane lei pentru internet wireless în școli: Ce firme au rămas în cursă

Filiala din România a grupului chinez Huawei a renunțat, în data de 28 iunie, la contestarea rezultatelor licitației de peste 165 milioane lei pentru internet wireless în 4.500 de școli, la 4 zile după ce s-a plâns la CNSC din cauză că oferta le-a fost descalificată, arată un document publicat în Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP). Amintim că și consorțiul condus de Orange, al doilea ofertant, s-a retras din procedura de achiziție după o contestație fără succes, astfel încât în cursă a rămas un singur posibil câștigător.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a luat act în data de 1 iulie 2019 de renunțarea din partea Huawei Technologies la contestarea rezultatelor licitației de peste 165 milioane lei pentru internet wireless în 4.500 de școli.

Citește AICI integral decizia CNSC

HotNews.ro a scris în premieră luna trecută despre contestația Huawei, care a acuzat că Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC) i-ar fi descalificat în mod ilegal oferta.

Cine are cele mai mari șanse să câștige licitația: Orange s-a retras din cursă

În cadrul licitației, ARNIEC a primit trei oferte din partea următoarelor firme:

  • 1. Huawei Technologies (ca unic ofertant)
  • 2. Orange România (având ca subcontractanți pe Datanet Systems, Cronus eBusiness și Felix Telecom)
  • 3. Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote, având ca subcontractanți pe Nova Tech Integrated Solutions, Intech Solutions și Croatian Telekom – terț susținător).

După ce termenele procedurii au tot fost prelungite, în luna aprilie din acest an s-a ajuns și la faza contestațiilor. Orange s-a adresat către CNSC acuzând nereguli la modul în care oferta sa tehnică a fost semnificativ depunctată. CNSC a admis o parte din contestațe, dar a respins ca inadmisibilă cererea companiei de reevaluare a propunerii sale tehnice.

CNSC a pronunțat decizia cu privire la contestația Orange față de decizia ARNIEC în data de 25 aprilie, cele două părți având la dispoziție 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru a formula plângere. Ce s-a întmplat între timp?

Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Orange România au precizat:

„În urma analizei, Orange a decis să nu mai continue procesul de contestare și așteaptă pașii următori în continuarea procedurii de achiziție publică.”

Altfel spus, Orange s-a retras din cursa pentru câștigarea acestui contract.Cum oferta Huawei a fost respinsă și compania a renunțat și la contestație, rezultă că ARNIEC a declarat câștigătoare oferta depusă de Telekom Romania Mobile Communications împreună cu subcontractanții acesteia.

De notat că acționarul majoritar al Nova Tech Integrated Solutions este Andrei Cruceru, care anterior a fost manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, potrivit Profit.ro.

Potrivit publicației, Nova Tech Integrated Solutions a fost înființată în iulie 2015 de către Răzvan-Iulian Băicoianu – 5% și Liviu Mircea Uruc – 95%, un apropiat al lui Sebastian Ghiță conform informațiilor vehiculate în presă.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro