Sari direct la conținut

J&J, profit de 3,5 milioane dolari din vanzarea medicamentelor prescrise de medicii romani mituiti

HotNews.ro

Johnson & Johnson (J&J) a obtinut un profit de 3,5 milioane de dolari in perioada 2000-2007 din produsele vandute de medicii romani mituiti in acest scop de grupul american de articole farmaceutice si de larg consum, potrivit unui document al Securities and Exchange Commission din SUA, citat de Mediafax.

Intr-o plangere depusa la o instanta americana, Securities and Exchange Commission (SEC), comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, arata ca angajati ai unei subsidiare romanesti au mituit medicii romani salariati in sistemul de stat si farmacisti pentru a prescrie produsele farmaceutice pe care compania le promova activ.

„Angajatii au lucrat cu distribuitorii locali ai diviziei pentru a furniza lichiditati doctorilor care prescriau pacientilor medicamente ale J&J. Divizia asigura, de asemenea, excursii anumitor doctori care au acceptat sa prescrie medicamentele J&J”, se arata in document.

Plangerea mentioneaza ca distribuitorii locali au obtinut banii necesari platilor prin primirea de discount-uri la fiecare factura sau de produse gratuite pe care le puteau vinde. Distribuitorii colaborau apoi cu doctorii pentru a fi platiti pentru medicamentele prescrise prin intermediul programul guvernamental de asigurari.

Compania farmaceutica si de igiena americana Johnson and Johnson (J&J) a acceptat sa plateasca o amenda de 70 de milioane de dolari autoritatilor americane pentru a pune capat acuzatiilor de coruptie privind mituirea unor medici din Romania, Polonia si Grecia, se arata pe site-ul Comisiei pentru operaţiuni bursiere (SEC) din SUAAFP. O filiala a grupului a platit cel putin din 1998 comisioane ascunse unor medici greci pentru a alege implanturile chirurgicale ale J&J, unor medici si administratori de spitale din Polonia, care au acordat contracte grupului si unor medici romani care au prescris produse J&J.

Vezi cum arata plangerea SEC in atasament

J&J a acceptat o reglementare amiabila cu Comisia pentru operatiuni bursiere (SEC), platind peste 48,6 milioane de dolari, carora li se adauga o amenda de 21,4 milioane de dolari pentru reglementarea unei plangeri penale anuntate in paralel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro