Sari direct la conținut

JPMorgan va vinde actiuni de 5 miliarde dolari pentru a rambursa fondurile primite de la stat

HotNews.ro

JPMorgan Chase intentioneaza sa stranga cinci miliarde de dolari prin vanzarea de actiuni ordinare, pe care ii va folosi pentru a rambursa imprumutul in valoare de 25 miliarde de dolari acordat de autoritatile americane, potrivit Reuters. Fondurile primite din partea autoritatilor americane in cadrul programului de sustinere a sectorului bancar vor fi rambursate de JPMorgan pana la finele acestei luni.

Reprezentantii bancii au anuntat ca dupa ce vanzarea de actiuni se va finaliza, compania va indeplini toate conditiile pentru a rambursa fondurile primite de la Departamentul Trezoreriei.

Acestia au mai precizat ca vor rambursa fondurile guvernamentale „inainte de sfarsitul lunii iunie”, iar aceasta „va fi in interesul tarii si al companiei”.

In urma cu doua saptamani, si Bank of America a anuntat ca vrea sa ramburseze cele 45 miliarde de dolari primite din partea autoritatilor americane, termenul pentru inapoierea acestor sume fiind insa sfarsitul anului.

Luni, Rezerva Federala a anuntat ca marile banci americane vor fi autorizate in curand sa ramburseze anticipat banii primiti in cadrul programului de sprijinire a sectorului bancar. Toate bancile care doresc sa ramburseze fondurile alocate de Trezoreria americana vor trebui sa obtina aprobarea autoritatii de reglementare federala.

In luna octombrie, 19 banci americane – printre care Goldman Sachs, Morgan Stanley si JPMorgan Chase au primit de la stat 125 de miliarde de dolari, dupa ce colapsul Lehman Brothers a amenintat sa declanseze o catastrofa financiara. Banii au fost acordati pe baza unui plan votat in luna octombrie de Congresul american.

Cele 19 banci au fost supuse unor teste de stres, rezultatele fiind date publicitatii in urma cu o luna. Noua dintre institutiile financiare testate sunt suficient de capitalizate pentru a face fata crizei financiare, chiar si in cazul in care situatia se va inrautati si mai mult. Este vorba despre American Express, BB&T, Bank of New York Mellon, CapitalOne, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, MetLife, State Street si US Bancorp.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro