Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 942: Moscova refuză să ia parte la următorul summit de pace din Elveția / Rusia spune că a doborât 15 drone inamice peste noapte

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 942: Moscova refuză să ia parte la următorul summit de pace din Elveția / Rusia spune că a doborât 15 drone inamice peste noapte
Soldat ucrainean într-un tun autopropulsat - FOTO: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rusia a anunțat că nu va lua parte la nicio continuare a „summitului pentru pace” elvețian din vară, deoarece efortul este o „fraudă”. Reacția vine după ce Moscova nu a fost invitată la reuniunea din iunie, la care au participat delegații din peste 90 de țări, iar Volodimir Zelenski a declarat că speră ca până la sfârșitul anului să existe un al doilea summit în Elveția, la care să participe și Rusia. „Acest efort în sine nu are nimic de-a face cu o rezolvare”, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova. „Este o altă manifestare a fraudei anglo-saxonilor și marionetelor lor ucrainene”, a adăugat ea.

Evenimentele de joi, ziua 942 a războiului din Ucraina, LIVE:

Armata ucraineană afirmă că a provocat pierderi foarte mari ieri forțelor rusești: 1500 de soldați, 22 tancuri, 52 alte blindate de luptă, 63 tunuri, 2 lansatoare multiple de rachete, 57 diferite vehicule și 19 echipamente speciale.

Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 71 din cele 80 de drone de atac lansate de Rusia peste noapte, au declarat duminică forțele aeriene ucrainene.

Alte șase dintre dronele rusești au fost pierdute după ce au fost neutralizate de războiul electronic al Ucrainei, a spus sursa citată pe Telegram.

Rusia a lansat, de asemenea, două rachete ghidate din părțile ocupate ale regiunii ucrainene Lugansk, au adăugat forțele aeriene ucrainene, fără să precizeze ce s-a întâmplat cu ele.

Forțele ruse au lovit sâmbătă seara un bloc de apartamente din al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, rănind cel puțin 12 persoane, a declarat primarul Ihor Terekhov.

Terekhov a scris pe Telegram că rușii au lovit cu o o bombă ghidată și că operațiunile de salvare sunt în curs la fața locului. El a spus că multe ferestre au fost sparte și 60 de locuitori au fost evacuați din clădire, .

Postul TV public ucrainena Suspilne a transmis că bomba a aterizat într-un copac din fața uneia dintre intrările blocului și că o serie de mașini au explodat sau au fost incendiate.

Unitățile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 15 drone pe care Ucraina le-a lansat în cursul nopții, vizând teritoriul rus, a afirmat duminică ministerul apărării de la Moscova.

Șase drone au fost distruse deasupra Mării Azov, patru deasupra regiunii Rostov din sudul Rusiei, iar restul deasupra regiunilor Kursk, Astrakhan, Belgorod și Voronej, a declarat Ministerul Apărării pe aplicația de mesagerie Telegram.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––

Evenimentele de sâmbătă, ziua 941 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro


INTERVIURILE HotNews.ro