Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 959: Stare de urgență în Bryansk după ce a fost lovit un mare depozit de muniții / Zelenski a vorbit despre programul ucrainean de rachete avansate / Rușii spun că au doborât 47 de drone azi-noapte

HotNews.ro
LIVE Război în Ucraina, ziua 959: Stare de urgență în Bryansk după ce a fost lovit un mare depozit de muniții / Zelenski a vorbit despre programul ucrainean de rachete avansate / Rușii spun că au doborât 47 de drone azi-noapte
Soldați ucraineni într-o mașină care îi duce pe frontul din Ceasiv Iar - FOTO: Maciek Musialek / AFP / Profimedia

Volodimir Zelenski a declarat marți că Ucraina trebuie să aibă în dotare și să folosească rachete avansate și să obțină rezultate mai rapide cu acestea pe câmpul de luptă. „Un accent deosebit este pus pe programul nostru național de rachete în toate elementele sale. În toate realizările Ucrainei în materie de rachete, trebuie să existe mai multe realizări de luptă atât pe front, cât și pe teritoriul rus. Rezultatele sunt necesare mai repede. Și toate activitățile relevante sunt acum în curs de desfășurare”, a declarat Zelenski după ce a avut o întâlnire cu comandanții militari dedicată dezvoltării producției interne de armament.

Evenimentele de marți, ziua 959 a războiului din Ucraina, LIVE:

Drone ucrainene au lovit un mare depozit de obuze și rachete din regiunea rusă Bryansk. La depozitul de muniții din Karachev s-au auzit numeroase detonări, exploziile secundare continuă, potrivit Kyiv Post.

Într-un district din regiunea Bryansk a fost declarată miercuri starea de urgență în urma detonării unor materiale explozive, potrivit TASS.

Zelenski, în Croația, pentru un summit regional

Kremlinul a dezmințit miercuri informația publicată de Bob Woodward potrivit căreia fostul președinte american Donald Trump a vorbit cu Vladimir Putin de până la șapte ori de când a părăsit funcția, a relatat cotidianul RBC.

Întrebat de RBC dacă Putin și Trump au vorbit la telefon, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu, nu este adevărat”.

Forțele aeriene ucrainene au postat pe Telegram un mesaj în care spun că Rusia a atacat azi-noapte cu trei rachete balistice Iskander lansate din regiunea Kursk, precum și cu 22 de drone lansate din Primorsko-Akhtarsk (Rusia) și Cap Chauda (Crimeea).

„Ca urmare a luptei aeriene, 21 de drone inamice au fost doborâte în regiunile Odesa, Vinița și Kiev. O altă dronă de atac s-a întors spre Rusia!”, se mai spune în mesaj, fără a se preciza ce s-a întâmplat cu rachetele Iskander.

Zelenski este așteptat miercuri în Croația pentru a participa la un summit Ucraina-Europa de Sud-Est, menit să arate „sprijinul regiunii pentru poporul ucrainean” și să ofere ajutor militar Kievului.

Summitul de la Dubrovnik va reuni șefi de stat, prim-miniștri sau miniștri de externe din 12 țări (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Grecia, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovenia și Turcia).

Se așteaptă să fie anunțate noi acorduri de cooperare militară. Premierul croat Andrej Plenkovic a promis că țara sa va da dovadă de „solidaritate cu Ucraina, inclusiv pe plan militar”. (AFP)

Rușii spun că au doborât 47 de drone azi-noapte

Ministerul Apărării de la Moscova afirmă că forțele de apărare aeriană au doborât azi-noapte 47 de drone ucrainene deasupra regiunilor rusești, dintre care 24 deasupra regiunii Bryansk.

Potrivit unui comunicat citat de TASS, „24 de drone au fost doborâte deasupra teritoriului regiunii Bryansk, 5 drone au fost distruse deasupra teritoriului regiunii Belgorod, câte 2 drone – în regiunile Kursk și Rostov, 1 – în regiunea Krasnodar și 13 – deasupra apelor Mării Azov”.

Un ruso-ucrainean considerat de Kiev unul dintre „ideologii” invaziei ruse a fost arestat. Republica Moldova l-a predat Ucrainei.

Ucraina a anunțat marţi arestarea unui ruso-ucrainean, Dmitro Cistilin, care este considerat un agent al Kremlinului, după ce a fost extrădat din Republica Moldova.

Sinteza celor mai recente evenimente:

––-

Evenimentele de luni, ziua 957 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro