Managerul Spitalului Judeţean Craiova: Ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, mulţi pacienţi cu COVID-19 vin în stare gravă/ Suntem ca pe front
Managerul Spitalului Judeţean din Craiova, Laurenţiu Ivanovici, spune că unitatea sanitară pe care o conduce s-a confruntat cu o situaţie fără precedent – foarte mulţi pacienţi cu COVID în stare gravă infectaţi – și a reușit transferul a trei din ei, însă doi au decedat. De asemenea, 30 de pacienţi se află în unitatea de primiri urgenţe, amenajată ca secţii ATI, Ivanovici spunând că medicii sunt ”ca pe front”.
- “Ieri ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent, nici în valul trei nu am avut o astfel de situaţie, atât de mulţi pacienţi sosiţi în stare gravă şi foarte gravă infectaţi cu SARS CoV-2.
- Drept urmare, a trebuit să luăm rapid o decizie şi anume aceea de a redeschide Unitatea de Primiri Urgenţe, sectorul vechi, care a fost reabilitat recent. Am făcut recepţia lucrărilor aseară, pe întuneric, dar am reuşit să deschidem acolo sectorul şi să mutăm o parte din pacienţii în stare foarte gravă.
- Am reuşit în cursul dimineţii să transferăm trei pacienţi, iar doi, din păcate, au decedat, pacienţi aflaţi în stare foarte gravă. Toţi aceşti pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale din partea personalului din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar noi funcţionăm cu o altă secţie de Terapie Intensivă, spuneam că încă 30 de pacienţi sunt în Unitatea de Primiri Urgenţe. Avem nevoie de personal”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, luni, la Antena 3, conform News.ro.
El a precizat că instalaţiile de oxigen funcţionează la capacitate maximă.
- “Vom solicita creşterea numărului de posturi pentru ATI pentru a reuşi să aducem personal rapid pentru că cei din UPU nu vor face faţă, sunt copleşiţi de numărul mare de pacienţi care vin în stare gravă cu saturaţii mici, care au nevoie de oxigen. Iar instalaţiile noastre de oxigen funcţionează la maximum, nu putem mai mult. (…)
- Pacienţii mutaţi în acest sector, nu am putut muta decât opt, peste acest număr instalaţia de oxigen a UPU nu ar mai fi făcut faţă şi ne-am limitat aici. Toţi aceşti pacienţi beneficiază de îngrijiri în UPU, în cele două sectoare amenajate, amenajate ca nişte secţii de Terapie Intensivă, practic suntem şi sunt ca pe front colegii mei din UPU”, a transmis Laurenţiu Ivanovici.
Conform celor mai recente date transmise duminică de autorități, 10 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 sunt libere la nivel naţional, iar în Bucureşti, Timiș, Iași, Dolj sau Cluj nu mai sunt paturi libere.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro