Sari direct la conținut

Minciuna nu mai are picioare scurte. Zece sfaturi sa nu-i cazi in plasa

HotNews.ro

Se spune ca aproape toti oamenii mint cel putin o data pe zi, fie sa-si salveze pielea, fie sa nu jigneasca pe cineva. In cazul celor pe care ii cunosti de mult timp, stii la ce sa te astepti. Ce faci insa in cazul celor in care ai incredere, iar ei iti vand gogosi? Iata cum ii poti prinde.

1. Nu te baza pe ideea ca cel care minte nu are curajul sa te priveasca in ochi. Unii se pricep atat de bine la acest lucru, incat te mint fara nicio jena. Asa ca ar fi bine sa fii atent si la alte semne care ii dau de gol: obisnuiesc sa-si pipaie gatul sau fata, ori se scarpina dupa ureche sau la nas. Unii chiar bataie din picior mai tare decat de obicei, gest care le tradeaza starea de nervozitate.

2. Viteaza de reactie este foarte importanta. De exemplu, cand faci un cadou cuiva, iti poti da usor seama daca persoana respectiva este incantata de el sau nu. Daca zambeste si abia apoi o auzi spunand: „Imi place la nebunie!”, este clar ca ii este jena sa spuna ca nu-i place. Daca s-ar bucura foarte tare, ar exclama ca ii place fix in momentul in care vede cadoul.

3. Pe unii ii da de gol expresia fetei. Desi se chinuie sa zambeasca, atunci cand nu le convine ceva, li se poate citi pe chip nemultumirea. Ochii sunt tristi, iar gura se stramba intr-o incercare de zambet.

4. O persoana vinovata are o atitudine defensiva, fata de cineva care se stie nevinovat. Uneori, cel care se stie vinovat face mai mult scandal, incercand sa-l intimideze pe cel care are dreptate.

5. Cineva care minte iti va raspunde la o intrebare chiar cu cuvintele tale. Cand il intrebi, “Ai mancat ultima prajitura?”, iti va raspunde “Nu, nu am mancat ultima prajitura!” In plus, o sa observi ca, fara sa-si dea seama, va pune diverse obiecte intre tine si el: carti, o ceasca de cafea, acte etc.

6. Mincinosii nu isi dezvaluie „asa-zisele” surse. Obisnuiesc sa spuna ca umbla un zvon ca … sau ca au auzit din surse sigure ca … si nu fac afirmatii directe.

7. Au obiceiul sa iti serveasca multe explicatii. Fac acest lucru din dorinta de a te convinge ca ceea ce spun este adevarat. Daca esti atent o sa vezi ca se dau de gol cand se incurca in detalii.

8. Ii poti prinde repede cu minciuna cand vezi ca nu au un discurs coerent, cand se balbaie, mormaie ceva sau isi tot dreg vocea din cinci in cinci secunde.

9. Uneori uita sa-si stearga de pe fata ranjetul. Nu isi pot controla muschii fetei si ajungi sa te intrebi de ce ranjesc atunci cand spun o poveste trista.

10. Ii poti verifica daca mint incercand sa schimbi subiectul si apoi sa revii la el. Daca reiau povestea si schimba datele, o sa-ti dai repede seama ca, pana atunci, ai fost mintit.

Surse: listverse.com, listaholic.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro