Sari direct la conținut

My Teacher is an App

Jeopardy

Tehnologia revolutioneaza industrii intregi, fie ca vorbim de IT, de sectorul financiar, de comert sau de energie. Singurul sector care nu se racordeaza la noile tehnologii este cel public, scrie Emil Stoica, pe blogul lui.

Daca este sa ne gandim la educatie si la scoli, vedem ca acum se preda in scolile romanesti la fel cum se preda acum 100 de ani, in acelasi mod: cu profesorul la catedra, copiii in banci scriind la dictare.

Statul detine practic monopolul in domeniul educatiei, marea majoritate a profesorilor se complac iar Ministerul Educatiei nu a reusit sa obtina finantari de 6% din PIB (de la stat si privat). Nimeni nu cere performanta sistemului de invatamant. Avem doar cateva varfuri datorita unor profesori de exceptie (si pentu ca ei sunt exceptia care confirma regula) si care ne fac mandri cand elevi la matematica se intorc cu aur de la diferite olimpiade internationale.

Ceea ce Ministerul Educatiei ar trebui sa prezinte transparent este ca fondurile si activele din educatie, asa putine cum sunt, sunt folosite ineficient.

Poate ca ar trebui sa scrie catre fundatia lui Bill Gates care finanteaza Khan Academy.

Khan Academy este o organizatie non-profit care are ca obiectiv sa furnizeze in mod gratuit educatie la un nivel ridicat. A pregatit peste 1000 de video-uri unde se explica concepte din materille de la scoala: matematica, biologie, literatura, geografie, etc.

Poate ca ar trebui sa vada cum Rocketship, o institutie de educatie din San Jose, California, imbunatateste rezultatele la invatatura a copiilor saraci folosindu-se de mai putini profesori, iar profesorii pe care ii are isi permite astfel sa-i plateasca cu 50% mai mult.

Cheia este folosirea tehnologiei, copiii putand avea programe de educatie individuala, temele si educatie mai multa on-line cu profesorii putand urmari on-line cat de repede au rezolvat copiii temele si unde au gresit, in acest fel profesorii vor putea individualiza educatia in functie de nevoile fiecarui copil.

Generatia de azi se naste conectata la internet. Este nevoie de internet si de calculatoare in toate scolile si pentru toti copiii. Educatia trebuie sa se mute, pe cat de mult posibil on-line. In acest fel creste atat nivelul de educatie, folosirea eficienta a resurselor (scoli, profesori), dar in acest fel ne asiguram ca viitoarele generatii vor fi competitive intr-o lume din ce in ce mai globalizata.

(Nota: titlul si anumite informatii din articol sunt inspirate de la BBC).

Comenteaza pe Jeopardy.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro