Sari direct la conținut

​Nikon lanseaza in Romania doua noi obiective foto: AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR si PC NIKKOR 19mm f/4E ED

HotNews.ro
AFS Nikkor 70-200mm f/2.8E FL ED, Foto: Nikon
AFS Nikkor 70-200mm f/2.8E FL ED, Foto: Nikon

Nikon anunta lansarea in Romania a noilor obiectivelor foto AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR si PC NIKKOR 19mm f/4E ED. Noul obiectiv telefotografic 70-200mm f/2.8E imbunatateste performantele actualei generatii si ofera, printre alte avantaje, o distanta minima de focalizare de numai 1,1 m. Al doilea obiectiv, 19 mm f/4E primul obiectiv in format FX cu unghi larg si control al perspectivei. Ambele obiective vor fi disponibile in tara noastra incepand cu a doua jumatate a lunii noiembrie.

Skin, importatorul unic al Nikon in Romania, anunta ca producatorul japonez actualizeaza obiectivul cu zoom telefotografic in format FX. „Noul AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR ofera avantaje importante fotografilor care doresc sa fotografieze sport, actiune, stiri sau reportaje, venind cu o serie de imbunatatiri prin care se diferentiaza de versiunea curenta. Caracteristicile de urmarire AF si de control al expunerii, precum si modul VR SPORT, se combina pentru a oferi noi posibilitati de fotografiere in serie. In comparatie cu versiunea curenta, performanta de la o margine la alta a imaginii este imbunatatita, iar pierderea de lumina a fost redusa. Cea mai apropiata distanta de focalizare este acum de numai 1,1 m, iar raportul de reproducere maxim a crescut de la 0,11x la 0,21x”, anunta Skin intr-un comunicat de presa.

Noul obiectiv telefotografic are butoane configurabile pe corpul obiectivului, iar pozitiile inelelor de zoom si de focalizare sunt inversate, pentru o manevrare mai echilibrata.

„Mecanismul electromagnetic pentru diafragma permite un control foarte stabil al expunerii automate (AE) – chiar si in timpul fotografierii in serii de mare viteza. Constructia optica, cu totul noua, include sase elemente de sticla ED, un element din fluorina si un element cu indice mare de refractie (HRI – High Refractive Index). Acoperirea cu nanocristale reduce formele dublate si petele luminoase, marind claritatea imaginilor, in timp ce denaturarea culorilor, aberatia cromatica si distorsiunile sunt controlate pe intregul interval de zoom. Gratie noului corp din aliaj de magneziu si elementelor HRI si din fluorina, acest obiectiv este mai usor decat predecesorul sau, si la fel de rezistent ca intotdeauna”, potrivit comunicatului.

Al doilea obiectiv anuntat, PC NIKKOR 19mm f/4E ED, este primul obiectiv in format FX cu unghi larg si control al perspectivei (Perspective control – PC), potrivit Skin.

PC NIKKOR 19mm f/4E ED

PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Foto: Nikon

„Fiind ideal pentru fotografierea structurilor arhitecturale, a lucrarilor de arta si a peisajelor, obiectivul PC NIKKOR 19mm f/4E ED este conceput pentru fotografii care au un simt dezvoltat al spatiului. Gratie unghiului de vizualizare si posibilitatilor unice de inclinare, deplasare si rotire pe doua niveluri, acest obiectiv cu focalizare manuala permite fotografierea din punctul de observare dorit. Inclinarea si deplasarea pot fi efectuate atat individual cat si in combinatie. Rotirea pentru inclinare se poate efectua independent pana la 90° in ambele directii, iar intregul obiectiv poate fi rotit, de asemenea, pana la 90°. Fotografii pot sa exerseze controlul extins asupra planului focal al obiectivului si pot deplasa cu usurinta obiectivul, pentru a crea imagini care nu sunt afectate de convergenta. De asemenea, il pot inclina pentru a crea peisaje clare din prim-plan pana in fundal, fara nevoia de a inchide diafragma, cum ar proceda cu un obiectiv standard. Unghiul de camp de 19 mm este ideal pentru structuri si spatii largi, iar constructia optica unica va asigura ca distorsiunea – obisnuita la obiectivele pentru unghi larg – este minimizata, chiar si la marginile cadrului”, se arata in comunicat.

Formula optica al noului obiectiv include doua lentile asferice, care reduc aberatia cromatica si alte tipuri de aberatii, si trei elemente din sticla cu dispersie foarte scazuta care minimizeaza aberatia cromatica axiala. „Acoperirea cu nanocristale de la Nikon elimina formele dublate si petele luminoase pe intregul cadru, chiar si in situatiile in care subiectul este iluminat din spate. In plus, obiectivul beneficiaza de acoperirea cu fluor brevetata de Nikon, care protejaza eficient de apa, praf si murdarie, fara a compromite calitatea imaginii”, potrivit comunicatului.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro