Sari direct la conținut

Noua recomandari pentru ca sportul sa devina o obisnuinta

HotNews.ro

„De luni am sa tin cura si am sa ma duc la sala”. Unii chiar incearca sa se tina de cuvant insa, peste putin timp, revin la vechile obiceiuri. Cum sa transformi practicarea unui sport in obisnuinta, afla din articol.

1. Este important sa iti cunosti organismul si sa stii in ce perioada din zi te simti cel mai in forma pentru sport. Degeaba te pui pe munca dis-de-dimineata, daca tu nu esti o persoana matinala. S-ar putea sa ai intentii bune, dar probabil nu va dura mult. Trebuie sa gasesti momentul potrivit sa faci sport.

2. La fel de important este si sa te simti confortabil cand faci sport. Sunt multe persoane care transpira foarte tare si se jeneaza cand altii se holbeaza la fata lor rosie si asudata. De aceea prefera sa evite salile de sport. Daca te afli intr-o situatie asemenatoare, incearca sa mergi la sala cand nu este foarte aglomerat.

3. Unora nu le place sa exerseze la anumite aparate. Ce daca iti spune instructorul ca trebuie sa te incalzesti pedaland trei sferturi de ora pe bicicleta? Daca ti se pare un calvar sa faci acest lucru, nu te obliga nimeni sa o faci. Gaseste o alta modalitate de a exersa. Important este sa nu te plictisesti si, in final, sa renunti.

4. In ziua de azi suntem din ce in ce mai ocupati. Asa ca daca vrem sa realizam ceva, trebuie sa ne planificam. Nu spune: “O sa fac sport saptamana asta!”, ci noteaza-ti in agenda: “Am sa fac o jumatate de ora de sport, marti, la ora 17.00”. Desi ti se va parea pretentios sa faci asta, fara un plan riguros, totul se transforma in haos si risti sa iti dai seama ca a trecut o saptamana in care nu ai facut nimic pentru tine.

5. Inconjoara-te de oameni pozitivi, care iubesc sportul. Petrece-ti timpul alaturi de ei, chiar daca sunt on-line. Vei vedea cum incepe sa apara si motivatia.

6. Gandeste-te cum te simti dupa ce faci sport. Nu-i nimic mai placut decat sentimentul de bine pe care il ai la sfarsitul unei ore de fitness. Imagineaza-ti ce pierzi de fapt de fiecare data cand ai de gand sa renunti.

7. Nu te mai gandi: “Totul sau nimic!”. “Daca nu apuc sa fac o ora de sport, ce sens are sa ma mai apuc?” Mai bine gandeste in felul urmator: “5 minute de mers pe jos sunt mai bune decat 5 minute pe canapea”. Ia-o incet. Nu renunta. Ceva, cat de putin, este mai bun decat nimic.

8. Care-ti sunt prioritatile? Cand iti planifici toata saptamana, vei fi fortat sa iti ordonezi prioritatile. Daca lucrezi 16 ore pe zi si nu ai timp sa faci sport, trebuie sa stai o clipa si sa te gandesti ce vrei cu adevarat de la viata.

9. Nu se reduce totul la faptul ca trebuie sa arati bine. Nu-i mai invidia pe cei care sunt numai piele si os si nu incerca sa ajungi ca ei. Gandeste-te ca trebuie sa faci sport pentru a fi sanatos si nu neaparat sa arati bine. Nu trebuie sa arati ca un fotomodel, ci este mai important sa emani putere si sanatate. Daca ai un corp sanatos, inseamna, de cele mai multe ori, ca ai si o stare psihica pozitiva.

Sursa: diet-blog.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro