Sari direct la conținut

Nu va priveste!

Adevarul

Am sa mor si nu mai apuc sa traiesc in alta tara decat Republica Socialista Romania, ca sa nu zic Republica Populara Romana. Tot uitandu-ma si eu la gipuri, bildinguri de metal si sticla, la plasme Sony, Carlsberg, Xsara, la toape cu laptoape, la bulibase cu trei nokii, ma amagesc ca vietuiesc in Romania. Vine insa la intervale regulate dl. Ion Iliescu si pravale iarasi RSR-ul peste mine.

De obicei, zbierand. Acum, si pururea, si-n vecii vecilor, intr-o aceeasi prezentare: „Nu va priveste!!!” Reporterii de pe Otopeni intrebasera ceea ce meseria le cerea sa intrebe: cum e cu demisia lui Nastase. Era subiectul zilei, confirmat de o gramada de surse din apropierea si interiorul partidului de guvernamant.

A fost o intrebare politica, decenta, fireasca la care Iliescu trebuia sa se astepte. Iar domnul presedinte a raspuns de parca l-ar fi intrebat cineva daca a luat-o pe doamna Nina fara zestre. Nu va priveste! Cum adica, nu ne priveste, domnule presedinte?! Pe mine ca persoana, da, aveti dreptate, nu ma priveste, ba chiar mi se rupe de certurile dvs. cu dl.

Nastase, de vanitatile si ranchiunele fiecaruia, de sforile pe care le trageti unul pe la spatele celuilalt.

Insa, ca gazetar, cum sa nu ma priveasca situatia de posibila ruptura dintre presedintele si primul-ministru al Romaniei? Cum sa nu ma priveasca soarta partidului de guvernamant, echilibrul politic din tara, alegerile din toamna? Ce sunt eu, un animal, cum ati categorisit o data un gazetar, tot zbierand? Macar cetatean nu-mi dati voie sa fiu? Tot ce aflam de la dvs., de la dl.

Nastase si alti politicieni, noi, gazetarii, redam publicului romanesc care vrea sa stie pe ce lume traieste. Sau v-ar conveni mai degraba o tara de vite de povara, care muncesc, rumega, dorm si nu se amesteca in politica? Racnetul d-lui Iliescu vine de demult. Confiscarea politicii a fost unul dintre procedeele aflate la baza edificiului totalitar comunist.

Masele, simplii cetateni, ei n-are nivel politic, informatiile politice din zone inalte pot sa ii tulbure la cap, sa-i faca sa intre la nu stiu ce idei, partidul trebuie sa ii apere de fandacsie. De politica ne ocupam noi, tovarasii cu munci de raspundere, matale mergeti la locul de munca. Toata viata, dl.

Iliescu a fost un politician – o vreme disident – de cabinet, de coridor, de sedinta cu usile inchise. Acolo crede domnia-sa ca se rezolva problemele, dupa care masele trebuie conduse spre ce hotaraste Partidul ca-i bine pentru ele. Paradoxul e ca tot dl. Iliescu este cel care indeamna PSD-ul sa se reapropie de oameni, vorbeste de cei multi si necajiti, evoca idealurile stangii democrate.

Insa grija lui Iliescu fata de cei multi e de natura administrativ-alimentara, d-sa considera ca masele trebuie spalate, tesalate, hranite la timp, ocrotite, dar nu excesiv informate.

Globalistului, toffleristului, informaticistului, revolutionaristului tehnico-stiintific Ion Iliescu ii e tarsa de comunicare! Ii e frica de informatie cum ii era frica lui Ceausescu de computer! Atat de tarsa si atat de frica incat nu realizeaza ca, oricat ar racni domnia-sa „Nu va priveste!”, presa de azi, nu „baietii aia” de pe vremuri aflati la ordinul sectiei de propaganda, tot afla si

informeaza publicul. Ieri, premierul Nastase a avut totusi decenta sa confirme ca „am luat in calcul toate optiunile, inclusiv demisia mea din functia de presedinte al partidului”. In schimb, presedintele Iliescu o tine pe-a lui: „Nu stiu de unde a aparut zvonistica aceasta. Mie nu mi-a comunicat nimic!” E a treia oara cand constat ca dl.

Iliescu e capabil sa te minta in fata fara sa clipeasca… Ma tot intreaba lumea cine o sa castige alegerile la toamna. Nu stiu si nu tin sa castige un anume partid sau alianta. Sper insa ca Ion Iliescu sa le piarda.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro