Sari direct la conținut

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri de locuinte a scazut cu peste 15% in primele sapte luni din 2010

HotNews.ro

In primele sapte luni din acest an au fost eliberate peste 24.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (de locuinte), in scadere cu 15,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS). Numai in luna iulie a acestui an, s-au eliberat 4266 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,2% fata de luna anterioara din acest an si cu 5,6% fata de aceeasi luna a lui 2009.

In primele sapte luni ale acestui an, cele mai semnificative scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-937 autorizatii), Nord-Vest (-915 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-864 autorizatii) si Sud-Est (-685 autorizatii). Crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+140 autorizatii).

In luna iulie din acest an s-au eliberat 4266 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 63,5% sunt pentru zona rurala.

Fata de luna anterioara din acest an, numarul de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale a scazut in luna iulie in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat doar in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in luna iulie din 2010 s-au eliberat cu 252 mai putine autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scadere reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-131 autorizatii), Sud-Muntenia (-65 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-60 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-59 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in trei regiuni de dezvoltare: Vest, Nord-Est si Centru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro