Sari direct la conținut

OFICIAL Numele celor cinci case de avocatura care au depus oferte pentru licitatia de achizitionare de servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii Romtelecom

HotNews.ro
Sediul Romtelecom, Foto: Hotnews
Sediul Romtelecom, Foto: Hotnews

Bulboaca si Asociatii, David si Baias, Borza si Asociatii, Salans FMC SNR Denton Europe – Tudor si Asociatii si Bostina si Asociatii sunt cele cinci case de avocatura care au depus oferte pentru licitatia de achizitionare de Servicii juridice in procesul de finalizare a privatizarii Romtelecom, au declarat pentru HotNews.ro oficialii Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI). Ministerul confirma astfel informatiile prezentate vineri, 6 septembrie, de HotNews.ro.

Potrivit oficialilor MSI aceste oferte sunt analizate in prezent, un anunt privind casa de avocatura castigatoare urmand sa fie facut public in perioada urmatoare.

HotNews.ro a informat inca de vineri, 6 septembrie, potrivit unor surse apropiate acestui proces, ca cinci case de avocatura, respectiv Bulboaca si Asociatii, Salans, David si Baias, Remus Borza si Asociatii si Bostina si Asociatii, au depus oferte pentru a furniza Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), condus de Dan Nica, servicii de asistenta juridica in procesul de vanzare a actiunilor detinute de stat la Romtelecom.

Ministerul a demarat luna trecuta o procedura interna de achizitie, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a fost vineri, 6 septembrie, ora 12.00. Contractul are o valoare estimata fara TVA cuprinsa intre minim 128.000 lei si maxim 500.000 lei, iar durata acestuia este de 2 ani de la data semnarii acordului cadru.

  • „Obiectivul principal al contractului de achizitie publica este de a achizitiona servicii de asistenta, consultanta si/sau reprezentare juridica a ministerului pe tot parcursul procesului de privatizare, inclusiv in relatia cu consultantul, banca de investitii sau consortiul format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital”, se arata in documentatia de atribuire (vezi detalii in documentul atasat).

In luna iulie din acest an, Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in prezent membru al Consiliului de Supraveghere, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale intocmite pe 8 iulie, procurorii il acuza pe Remus Borza ca, in perioada cand era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica, platite de Hidroelectrica.

HotNews.ro a relatat in premiera in ianuarie 2013 ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, in care Remus Borza este partener, a angajat in numele societatii casele de avocatura Borza & Asociatii si Piperea &Asociatii pentru cele 74 de procese pe care compania le are cu creditorii. Pentru onorarii a fost alocat un buget total de 220.000 euro.

Amintim ca Guvernul a adoptat in sedinta din 24 iulie 2013, o Hotarare care prevede reluarea finalizarii procesului de privatizare a Romtelecom prin vanzarea pachetului minoritar de actiuni pe care Statul Roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), le detine in companie. Aceste actiuni au o valoare nominala de 10 lei fiecare, echivalentul sumei de 146.460.920 lei, reprezentand in total 45,99% din capitalul social al Romtelecom. Actionarul majoritar al Romtelecom este OTE, care detine 54,01% din actiuni.

Hotararea prevede selectarea de catre Ministerul pentru Societatea Informationala, in conditiile legii, a unui consultant specializat, banca de investitii sau consortiu format dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care sa aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital in vederea finalizarii privatizarii companiei Romtelecom.

  • „In acest moment, optiunea noastra principala de privatizare este cea legata de listarea actiunilor la bursa din Bucuresti. Consultantul selectat ne va ajuta insa sa identificam metoda optima de finalizare a privatizarii Romtelecom, care sa permita maximizarea profitului pentru Statul Roman”, a declarat pe 24 iulie Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

Finalizarea procesului de privatizare este considerata oportuna in contextul economic actual si al profitabilitatii Romtelecom care, iar in anul 2012 a inregistrat un profit de 312.633.865 lei la o cifra de afaceri de 2.728.800.306 lei. Totodata, prin acordurile stand-by de tip preventiv incheiate cu FMI, privatizarea intra in categoria masurilor elaborate prin reformele structurale menite sa asigure cresterea economica, considerandu-se ca o incredere sporita in randul investitorilor, cuplata cu privatizarile planificate in cadrul programului, vor aduce noi investitii straine directe (ISD) si intrari de capital bancar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro