Sari direct la conținut

OMV Petrom investeste 365 milioane de euro pentru a mari productia de gaze din judetul Gorj

HotNews.ro

OMV Petrom are in derulare trei proiecte majore de investitii din judetul Gorj, informeaza compania printr-un comunicat de presa. Cele trei proiecte au o valoare cumulata de aproximativ 365 milioane de euro, din care 310 milioane de euro au fost deja investite. Investitiile din ultimii ani au transformat judetul Gorj in regiunea cu cea mai mare productie de gaze din portofoliul OMV Petrom, sustine compania.

„Datorita investitiilor ridicate, in urma carora am avut mai multe descoperiri in ultimii ani, Gorj a devenit o regiune de top in productia de gaze, care asigura in prezent 40% din productia de gaze a OMV Petrom. Este o adevarata realizare faptul ca am ca am reusit sa revigoram exploatarea hidrocarburilor din judetul Gorj cu ajutorul investitiilor si tehnologiilor moderne, in ciuda unui istoric de 130 de ani in exploatarea hidrocarburilor”, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Upstream.

Principalele obiective ale OMV Petrom in cele trei proiecte din judetul Gorj se refera la asigurarea necesarului de gaze pentru piata din Romania si cresterea standardelor de calitate pentru gazele livrate. Proiectele implica forarea de noi sonde pentru cresterea productiei, precum si modernizarea instalatiilor si a infrastructurii pentru a creste calitatea livrarilor de gaze in sistemul national.

Din bugetul total de aproximativ 365 de milioane de euro pentru 2008-2018, 310 de milioane de euro au fost deja investite, iar diferenta de 55 de milioane de euro se estimeaza sa fie utilizata in perioada 2015-2018.

Proiectele OMV Petrom din judetul Gorj:

  • Sistemul de livrare a gazelor de la Hurezani. Proiectul a fost finalizat in 2010. Dezvoltarea sistemului de gaze de la Hurezani a fost esentiala pentru a facilita livrarile de gaze in sistemul national de transport.
  • Dezvoltarea zacamantului Totea Deep. Zacamantul Totea Deep a fost identificat in 2011 si este una dintre cele mai importante descoperiri de gaze onshore din Romania din ultimii ani. In cadrul proiectului au fost forate cinci sonde de mare adancime si a fost construita infrastructura asociata.
  • FRD Bustuchin. Se estimeaza ca acest proiect va permite cresterea productiei de gaze din zona prin forarea a 21 de sonde noi (6 au fost deja forate). De asemenea, va fi modernizata infrastructura de productie.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro