Sari direct la conținut

OMV Petrom investeste 42 de milioane de euro pentru redezvoltarea zacamantului Independenta din judetul Galati

HotNews.ro

OMV Petrom continua investitiile pentru productia de hidrocarburi in Romania. In judetul Galati, investitiile se concentreaza pe redezvoltarea zacamantului de titei Independenta (FRD Independenta Faza 1). Proiectul presupune investitii de circa 42 milioane euro in perioada 2012-2016. In urma acestei investitii se deblocheaza rezerve suplimentare de titei.

„Continuarea investitiilor pe segmentul de Upstream este esentiala in asigurarea productiei de titei si gaze pentru Romania, in conditiile in care operam un portofoliu de zacaminte cu o rata medie a declinului natural de circa 10% anual. In 2015 insa, investitiile vor reflecta conditiile deteriorate de piata si mediul volatil. In ceea ce priveste proiectele de redezvoltare de zacaminte, acestea vor fi prioritizate, iar unele dintre ele reproiectate”, a declarat Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Upstream.

Independenta este un zacamant matur de titei a carui productie a inceput in 1959. Acesta este unul din cele mai importante zacaminte din portofoliul OMV Petrom, asigurand in 2014 circa 7% din productia de titei a OMV Petrom in Romania.

Redezvoltarea acestui zacamant are ca scop cresterea productiei de titei din zacamantul Independenta prin forajul in zone nedezvoltate anterior. Proiectul consta in forajul a 13 sonde orizontale, instalarea si modernizarea unor instalatii de colectare si masurare precum si construirea unei conducte de legatura intre acestea. Patru din cele 13 sonde au fost deja forate.

Proiectul a intrat in faza de executie in 2014, in prealabil fiind executate o serie de studii specifice. Investitiile efectuate in perioada 2012-2014 s-au ridicat la circa 10 milioane euro.

La finalul anului 2014, OMV Petrom avea in portofoliul sau 12 proiecte de redezvoltare zacaminte in faza de dezvoltare, acoperind zacaminte de titei si gaze atat onshore cat si offshore. Rezervele suplimentare recuperabile aferente celor 12 proiecte se ridica la aproximativ 130 milioane barili echivalent petrol.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro