Sari direct la conținut

Opt lucruri pe care cei de la o firma de catering nu ti le spun

HotNews.ro

Orice gazda iti poate confirma ca planificarea unui eveniment este un lucru greu, fie ca este vorba de un cocktail, fie de o nunta. Oamenii au incetat sa-si mai bata capul cu organizarea petrecerilor mari, lasandu-le in seama firmelor de catering. Conteaza insa la cine apelezi. Iata cateva lucruri pe care nu ti le vor spune niciodata cei de la firma de catering.

„Tot ce avem aici ajunge pentru 50 … de manechine aflate la cura de slabire.”

Cosmarul unei gazde este acela sa nu-i ajunga mancarea. Furnizorii de alimente cu experienta stiu ca anumite grupuri mananca mai mult decat altele, in functie de sex, dar si de ocazia cu care se intalnesc.

In plus, daca stai prost cu banii, nu te zgarci la portiile de mancare. Nu iti poti forta invitatii sa serveasca doar un crevete pentru ca sunt numarati. Invita mai putini oameni sau alege mancaruri mai accesibile. Daca nu ai bani de creveti, alege altceva mai ieftin.

„Cu mancarea care a ramas imi hranesc familia o saptamana.”

Ai platit pentru mancarea pe care o servesti, deci iti apartine. Asa ca ai dreptul sa faci ce poftesti cu ceea ce ramane dupa o petrecere.

Este datoria celor de la firma sa te intrebe ce fac cu mancare ramasa. Vrei sa o ambaleze si sa ti-o dea acasa sau uneia dintre rudele tale? Daca nu soliciti nimic de genul asta, firma este libera sa faca ce vrea cu ea.

„Nu-i asa ca nu vrei sa-ti spun reteta mea secreta?”

Exista asa-zisi bucatari care “gatesc” foarte bine anumite preparate. Este vorba de aceia care cumpara hrana semipreparata, precum crochetele de peste, pe care doar o arunca in tigaie si ti-o vand de cateva ori mai scump. Asigura-te ca nu se va intampla asta si in cazul tau. Oamenii isi vor da seama foarte repede.

Cel mai bine ar trebui sa-ti faci grija in privinta alergiilor la anumite alimente. Nu stii ce combinatii fac bucatarii, incat te poti trezi ca unul dintre invitati sufera un soc anafilactic. Asa ca ar fi bine sa ii atentionezi pe cei de la firma daca stii ca unul dintre invitati are astfel de probleme.

„Betivul ala mai vrea un rand? Nicio problema!”

Desi alcoolul inveseleste atmosfera, trebuie servit cu masura. Stabileste de la inceput ca ospatarii sa nu ii mai serveasca pe cei care au baut deja foarte multe pahare, pentru ca exista riscul ca petrecerea sa se transforme intr-un dezastru.

Atunci cand ai nevoie de un chelner, ar fi bine sa ceri unul experimentat, care sa le explice cu diplomatie invitatilor care creeaza astfel de probleme ca nu mai este cazul sa mai ceara un rand.

„Puteai sa faci toate astea de cateva ori mai ieftin.”

Firmele furnizeaza de la mancare si bautura la scaunele pe care iti asezi musafirii. Incearca sa-ti cumperi singur bautura. O vei lua la jumatate de pret fata de ceea pe care ti-o aduc cei de la firma. In plus, nu uita sa negociezi cat mai mult posibil. Poti obtine o reducere de cateva procente daca organizezi evenimentul in cursul saptamanii.

„Sper ca nu aveti nimic impotriva piercingului. Chelnerii mei au mai multe gauri in cap decat o bucata de cascaval.”

Daca nu vrei ca cei care servesc la masa sa aiba cercei in arcada sau diverse tatuaje, ar fi bine sa soliciti acest lucru inca de la inceput. Ai dreptul sa le ceri sa vina imbracati la tricou sau in uniforma, in functie de evenimentul pe care il organizezi.

Tu vorbesti despre “buget”, eu, despre “o banuiala”.

Desi gazda tot face si reface calculele, modificand cate ceva prim meniu, pentru a se incadra intr-un anumit buget, s-ar putea ca la sfarsit sa aiba o surpriza neplacuta. Asta pentru ca multe dintre firmele de catering uita sa adauge anumite taxe la estimarile lor, ceea ce face in final sa creasca nota de plata. Ca sa eviti astfel de surprize, cere-i firme sa-ti faca o socoteala completa.

„Sigur ca evenimentul tau va fi unic, insa meniul pe care ti-l propunem este cel clasic: friptura cu cartofi prajiti …”

Toate gazdele vor ca petrecerea lor sa fie memorabila. Cum poate face firma de catering acest lucru? Venind cu un meniu original, care sa se incadreze in buget. Asadar, adio cartofi prajiti cu friptura! Bun venit stridiilor invelite in fructe de padure si tartei cu gust de branza Roquefort si crema din mere verzi.

Sursa: smartmoney.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro