Sari direct la conținut

Opt motive sa te apuci de cantat

HotNews.ro

Pe vremuri, cei de familie buna isi puneau copiii sa studieze pianul. Desi era numai o moda, oamenii de stiinta sustin ca aceasta deprindere poate aduce o multime de beneficii. De ce ar fi bine sa studiezi un instrument muzical, afla din articol.

Ajuta la dezvoltarea creierului. Se zice ca cu cat incepi mai de tanar sa canti la un instrument, cu atat ti se dezvolta mai repede creierul. Desi ti se pare ca nu faci altceva decat sa te distrezi, in tot acest timpu, creierul lucreaza. Chiar daca nu-ti dai seama, faci o gramada de lucruri de-o data: tii ritmul, respiri, iti misti degetele pe anumite clape, ba chiar exprimi anumite idei si emotii cand canti o piesa. Este in acelasi timp stiinta si arta. Studii recente arata ca cei care asculta muzica de mici citesc mai repede si au un IQ mai ridicat. Si adultii au de castigat daca invata sa cante la un instrument. In felul acesta isi antreneaza mintea, care va fi mult mai agera, dar si memoria.

Te ajuta sa te disciplinezi. Invatand sa canti la un instrument este ca si cum ai invata o limba straina. Uneori poate fi chiar o provocare. Una dintre calitatile celor care fac acest lucru este autodisciplina. Trebuie sa fii disciplinat pentru a stapani un instrument. Trebuie sa iti aranjezi in asa fel timpul, incat sa ai rezervate zilnic cateva minute sa exersezi.

Te ajuta sa te destresezi. Cu totii avem zile cand suntem atat de stresati si nu ne dorim decat sa luam o pauza. Ai observat vreodata ca atunci cand asculti muzica in surdina te relaxezi? Cantand la un instrument, reusesti sa-ti eliberezi mintea de griji.

Ai un sentiment de implinire. La inceput, cand inveti sa canti prima piesa, ai un sentiment de frustrare. Cand insa reusesti sa o canti cu ochii inchisi, nu poti descrie in cuvinte satisfactia pe care o traiesti. Nu conteaza ca nu este decat o piesa simpla. Este suficient sa capeti incredere in tine.

Desi trebuie sa muncesti mult, o sa-ti dai seama ca este si amuzant. Tuturor le place sa asculte muzica, insa cei care o canta se distreaza cel mai tare. In plus, vei fi in centrul atentie.

Intalnesti persoane interesante. La inceput canti singur, insa cu timpul ti se vor alatura si altii. Asa vei vedea ca acestia sunt persoane deosebite, inteligente, cu care ai ceva in comun. Se spune ca nu-ti mai amintesti cine statea langa tine la cursul de engleza, insa, cu siguranta, o sa-ti amintesti langa cine te aflai in formatie.

Inveti o limba speciala. Se spune ca muzica este o limba universala. Asta pentru ca in toata lumea oamenii canta dupa aceleasi note. Dupa ce inveti sa canti la un instrument, poti merge in orice tara si poti „vorbi” acea limba. Vei sti limba speciala pe care o cunosc doar muzicienii.

Faci miscare. Cantatul la un instrumen inseamna activitate fizica. Necesita coordonare, pentru a-ti misca mainile si degetele in acelasi timp. Instrumentele de suflat te invata cum sa respiri. Dupa ce canti o perioada de timp, vei simti o oboseala placuta, ca si cum ai fi facut sport.

Surse: about.com, phillipsguild.org

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro