Sari direct la conținut

Opt semne ca te stresezi la serviciu

HotNews.ro

Ce inseamna sa fii stresat la serviciu? Cum iti afecteaza sanatatea si viata acest lucru? Daca ai reactii necontrolate, ar fi bine sa-ti pui cateva intrebari.

1. Ai din ce in ce mai des senzatia de oboseala si epuizare?

Cand te implici prea mult in ceea ce faci si cand ai termene limita de indeplinit, te poti surmena. Nu mai iei pauza si stai peste program de teama ca nu vei termina la timp.

2. Te enervezi repede cand vine cineva sa-ti ceara ceva?

Cand faci tot posibilul sa-ti indeplinesti targetul si sa atingi tinte nerealiste, iar cineva din echipa ta sau de acasa iti cere ceva, vezi negru inaintea ochilor. Asta pentru ca vrei ca toata lumea din jur sa gandeasca si sa simta la fel ca tine.

3. Te scot din sarite elementele neprevazute?

Cand se intampla ceva neplanificat si nu esti pregatit sa-i faci fata, sfarsesti prin a nu rezolva nimic. Asta pentru ca ai uitat cum e sa fii calm si echilibrat. Fiind stresat, iti pierzi capacitatea de a judeca si de a tine situatia sub control.

4. Ti se intampla des sa te doara capul si stomacul?

Stresul afecteaza atat digestia, cat si tensiunea arteriala. Daca din ce in ce mai des ai asemenea dureri, e posibil sa fii prea stresat. Poti rezolva aceste probleme facand miscare si marind numarul de pauze la serviciu.

5. Slabesti sau te ingrasi?

Acestea sunt unele dintre cele mai obisnuite simptome ale stresului la locul de munca. Daca observi ca ti se intampla asa ceva, aminteste-ti ca stresul iti afecteaza digestia si metabolismul si incearca sa iei masuri.

6. Ai probleme cu somnul sau esti deprimat?

Aducand acasa problemele de la munca, vei avea un sentiment de anxietate. Dormi din ce in ce mai putin si iti e din ce in ce mai greu sa-ti pastrezi calmul. Iti vin in cap tot felul de ganduri negre si in final ajungi sa fii deprimat. Poti rezolva problema numai daca te concentrezi asupra lucrurilor pozitive de la serviciu si de acasa. Acasa poti face o multime de lucruri care sa te faca sa uiti de necazurile de la munca. Gateste, joaca-te cu copiii, fa ceea ce-ti place.

7. Ai inceput sa fii suspicios?

Cu toate gandurile negative, sfarsesti prin a avea impresia ca toata lumea comploteaza impotriva ta. Nu-i deloc bine. Asemenea ganduri denota faptul ca ai nevoie de ajutor pentru a combate stresul si a reveni la viata de pana acum.

8. Te simti neajutorat?

Din moment ce esti din ce in ce mai stresat, incepi sa ai sentimentul ca ti se intampla o serie de evenimente neplacute. Cand speri sa apara si ceva bun, se intampla exact pe dos. Asta genereaza teama si sentimentul de neajutorare.

Sursa: total-diet.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro