Sari direct la conținut

Orban: PNL își va asuma o evaluare în administrație imediat ce va veni la guvernare. Cu siguranță, vor pleca oameni / Mulți au intrat pe ușa din dos în instituțiile publice, băgați numai pe pilăraie și carnet de partid

HotNews.ro
Orban: PNL își va asuma o evaluare în administrație imediat ce va veni la guvernare. Cu siguranță, vor pleca oameni / Mulți au intrat pe ușa din dos în instituțiile publice, băgați numai pe pilăraie și carnet de partid

​PNL își va asuma o evaluare în administrația publică imediat ce va veni la Guvernare și „cu siguranță, vor pleca oameni”, a declarat șeful liberalilor, Ludovic Orban, la interviurile HotNews.ro LIVE. Potrivit acestuia aparatul administrativ a devenit supradimensionat din cauza faptului că angajările nu au fost făcute pe competențe, ci pe „carnet de partid”. De asemenea, PNL vrea o structură redusă a Guvernului care ar urma să aibă 15 ministere.

„Acum sunt 28 de miniștri, noi propunem o formulă de 15 ministere. Dacă ai Ministerul Economiei nu te mai apuci să faci ministerul Turismului, IMM_urilor, inclusiv ministerul Economiei, după părerea mea, nu are sens. Ministerul de Externe, nu mai faci minister pentru Diasporă, pentru Afaceri Europene. (…) Cu siguranță vor fi și niște reduceri de personal. Anumite entități nu are rost să le menții ca entități administrative pentru că poți să concentrezi activitatea. Probabil vor trebui să plece. Sunt destui care ar trebui să plece, pentru că mulți dintre ei au intrat pe ușa din dos în instituțiile publice, băgați numai pe pilăraie și carnet de partid. Mulți dintre ei nu corespund din punct de vedere al pregătirii profesionale, a abilităților necesare și, mai ales, a atitudinii într-o instituție publică. Slavă Domnului, avem de pe băncile facultății suficienți absolvenți ai facultăților de administrație publică care urmăresc o carieră în corpul funcționarilor publici. Cu siguranță, vor pleca oameni”, a spus Orban.

Citește și:

Răspunzând criticilor PSD, liderul PNL a afirmat că liberalii nu vin la guvernare pentru a tăia salarii sau pentru a da oameni afară, ci pentru „a asigura o dezvoltare economică rapidă pentru România, dar care să nu se bazeze pe stimuli artificiali, ci pe investiții, creșterea productivității, a competitivității economiei românești, pe fructificarea oportunităților de dezvoltare pe un tratament corect și favorabil mediului de afaceri”.

„Am discutat cu foarte mulți oameni de afaceri, din foarte multe patronate. Ei își doresc câteva lucruri simple. Să existe o competiție onestă, să nu fie încurajați de către Guvern anumiți competitori: adică unora le permiți să nu-și plătească taxele și impozitele, altora nu. Și după aia beneficiază și de reeșalonarea, amnistia fiscală. Regulile care sunt stabilite să fie aplicate pentru toți. Își doresc predictibilitate și stabilitate în același timp. Vă spun din capul locului, în materie de Cod Fiscal și alte reglementări care sunt cadrul de activitate a companiei, astea trebuie discutate în primele 6 luni în cadrul unei dezbateri foarte serioase, adoptate în maxim 9 luni și să rămână stabile pe toată perioada de 4 ani de guvernare pentru ca oamenii să știe foarte clar. Uitați-vă, nu-și poate face nimeni un plan de afaceri pentru că nu știe la ce să se aștepte”, a mai spus Orban.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro