Sari direct la conținut

[P] Conexiune de date pentru companii oferita de Telekom si monitorizata non-stop pentru a preveni orice eventuale caderi ale retelei.

Smile Media
Conexiune de date pentru companii, Foto: Smile Media
Conexiune de date pentru companii, Foto: Smile Media

Zilele acestea Telekom Romania a anuntat facilitatea de monitorizare proactiva pentru serviciul premium de Internet MetroNET, destinat IMM-urilor si companiilor mari.

MetroNET este ”coloana vertebrala” pentru traficul de date fixe al unei afaceri pentru ca sustine, practic, toate aplicatiile pe care clientul le foloseste via Internet. Altfel spus, MetroNET este solutia cea mai eficienta pentru companiile din orice arie de activitate care urmaresc sa isi digitalizeze afacerile. Si asta pentru ca banda garantata de pana la 1 Gbps prin fibra optica permite sa fie rulate simultan mai multe solutii care ”mananca” multe date, de la cele de e-mail pentru zeci sau sute de angajati si pana la unele de streaming precum cele de video-conferinta, toate acestea fara ca viteza de acces sa fie afectata.

Beneficiul vitezei garantate ar deveni insa mai putin important daca nu ar exista garantia ca serviciul nu are discontinuitati. Pentru ca pentru cele mai multe dintre companii este vital sa reduca la minim riscul nefunctionarii retelei, MetroNET dispune de o conexiune de rezerva inclusa in abonament, care functioneaza independent, fiind singurul serviciu de Internet cu banda garantata de acest fel de pe piata locala. In plus, Telekom garanteaza contractual cel mai inalt grad de disponibilitate pentru serviciile de conectivitate oferite prin intermediul MetroNET – de pana la 99,9%.

De altfel, un studiu intern al Telekom Romania privind utilizarea serviciului MetroNET in randul companiilor arata ca 66% dintre clienti considera ca acest serviciu este mai stabil decat altele diponibile pe piata locala, iar 59% considera ca li se ofera o viteza de transfer mai buna. Aceste criterii sunt, de altfel, unele dintre principalele motive pentru care clientii business aleg serviciul MetroNET.

In acest context, Telekom a plusat de curand in ceea ce priveste facilitatile oferite pentru MetroNET si a introdus serviciul de monitorizare proactiva care garanteaza supravegherea permanenta a conexiunii MetroNET de catre o echipa de experti tehnici din cadrul Centrului Telekom de Operare a Retelei, care sunt responsabili cu mentenanta serviciului.

”In era digitala, pentru tot mai multe companii, conexiunea la Internet sigura, stabila si care sa functioneze permanent in parametrii garantati, devine vitala pentru functionarea si dezvoltarea afacerii. Prin implementarea facilitatii de monitorizare proactiva, in completarea celei de back-up al infrastructurii, am creat un produs de referinta pentru piata din Romania in ceea ce priveste stabilitatea si disponibilitatea serviciului, accesibil tuturor companiilor pentru care digitalizarea este o prioritate”, a declarat Razvan Ionescu, Director de Marketing, segment business, Telekom Romania.

Monitorizarea proactiva asigura o mai mare rapiditate in identificarea problemelor si restabilirea serviciului de date, uneori chiar inainte ca problema sa fie raportata operatorului de catre client. Echipa de mentenanta din cadrul Centrului Telekom de Operare a Retelei, care urmareste posibilele probleme pe care le pot avea conexiunile MetroNET, are competenta de a rezolva incidentele pe loc atunci cand apar erori minore de conectare. Aceasta facilitate va permite reducerea semnificativa a timpului de restabilire a serviciului, mai ales in cazul unor incidente produse la sediul clientului, precum deteriorarea retelei de comunicatii din interiorul cladirii sau intreruperea alimentarii cu energie.

In plus, conexiunea de back-up ajuta la evitarea oricarui inconvenient pentru client, intrucat fluxul de date este mutat automat in mai putin de cinci secunde catre o conexiune secundara, in cazul in care conexiunea principala se intrerupe. Astfel, echipa de mentenanta poate lucra la rezolvarea problemei fara a fi intrerupta conexiunea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro