[P] Vineri, la Timișoara, se inaugurează cel mai important proiect de real estate al anului
Iulius Town Timişoara, primul proiect mixt din vestul ţării, își deschide porțile la sfârșitul săptămânii, pe 30 august, și se anunță a fi cel mai mare pol de business şi destinaţia principală de shopping şi distracţie din această parte a României. Investiţia este realizată de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.
Proiectul, care integrează actualul Iulius Mall Timişoara, pune la dispoziție cea mai mare zonă de cumpărături din afara Bucureștiului (120.000 mp, 450 de magazine) și o suprafață generoasă, de 100.000 mp, de birouri clasa A, în care vor lucra aproximativ 13.000 de persoane. Primele trei clădiri finalizate (50.000 mp) sunt operaționale și găzduiesc peste 5.000 de angajaţi, care lucrează la 30 de companii multinaţionale, precum: Intel, Microsoft, ACI Worldwide, Ness Digital Engineering Timişoara, Bitdefender, Atos, Visma Software sau Veoneer.
Proiectul va include şi o premieră: cea mai înaltă clădire de birouri din România, aflată în prezent în proces de construcţie. Aceasta va avea 155 de metri înălţime, 27 de etaje, o suprafaţă de 52.000 mp de spaţii office şi va include un hub medical, un centru modern de conferinţe, restaurante şi magazine.
Hub regional de dezvoltare
Iulius Town a fost conceput ca un hub de dezvoltare economică nu doar pentru oraș, ci pentru întreaga regiune de vest a țării. Ansamblul se adresează Timişoarei, clienţilor din judeţele limitrofe şi celor din ţările din proximitate, Serbia şi Ungaria. Este un punct de reper pe piața imobiliară, un proiect de tipul „oraș în oraș” cu multiple beneficii. Oamenii își doresc din ce în ce mai mult să aibă totul într-un singur loc: biroul, săli de evenimente, magazine, spații de joacă și de distracție, cinema, centru de fitness, restaurante, cafenele, centru medical, locuri de parcare.
Iulius Town oferă toate aceste facilități și, în plus, un parc spectaculos realizat de la zero, care include: 1.400 de arbori, 10.000 de arbuşti, un carusel pentru copii, un lac şi piaţete pentru evenimente în aer liber.
Proiectul din centrul Timișoarei a inclus și lucrări de infrastructură, pentru fluidizarea traficului din zonă. A fost amenajat un pasaj subteran care străbate complexul şi facilitează accesul în zonă și au fost modernizate și lărgite două străzi importante din proximitate. Toate aceste investiţii, în valoare de 13 milioane de euro, au fost sau urmează a fi donate municipalității.
Tunelul auto este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor de graffiti realizate de 30 dintre cei mai buni artişti din lume.
Timişorenii intră în Cartea Recordurilor alături de Iulius Town
Inaugurarea Iulius Town înseamnă trei zile de evenimente speciale, sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună. De vineri până duminică, vor avea loc concerte, focuri de artificii, spectacole de artă stradală, mosaic photo wall, balon cu aer cald deasupra orașului, holograme proiectate pe apă – și șansa ca orașul să intre în Cartea Recordurilor.
Vineri seara, publicul este invitat la „Microcosmos Acrobatic Show”, o paradă de structuri mecanizate gigant, care se vor transforma în scene pentru acrobații aeriene. Sâmbătă, timișorenii sunt chemați să participe la doborârea unui Guinness World Record: cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Este o manifestare care aduce oamenilor aminte că, în 1884, Timișoara devenea primul oraș european iluminat electric. Evenimentul va avea loc în Piața Consiliului Europei – în fața clădirii office UBC, de la ora 19:30. Seara plină de lumină va continua cu un concert Smiley și Fely și cu un show de artificii.
Duminică seara, lumea magică redată de Gașca Zurli îi așteaptă pe copii la un concert cu multe zâmbete. Cele trei zile de festival se vor încheia cu un nou spectacol grandios de artă stradală. „Constellations” prezintă universul fantastic al constelaţiilor şi horoscopului, cu cele 12 semne zodiacale transpuse în baloane uriașe.