Sari direct la conținut

Parintii subestimeaza timpul petrecut online de copii

HotNews.ro

Copiii au invatat sa isi pacaleasca parintii cand vine vorba de folosirea calculatorului, acestia neavand o idee apropiata de realitate in ceea ce priveste acest lucru, arata cei de la BBC. Conform unui raport realizat de firma Symantec, parintii cred ca timpul petrecut online este de 18,8 ore pe luna. Valoarea reala este de 43,5 ore pe luna.

Parintii britanici se afla printre cei mai rai cand vine vorba de intelegerea acestui fapt, desi in unele cazuri internetul le dadea familiilor noi oportunitati de a comunica, precizeaza studiul.

„Nu e vorba de a-i pedepsi atunci cand dau peste continut inadecvat. Internetul e un loc extraordinar pentru a invata si a a te juca, dar trebuie sa existe limite”, a spus Marian Merritt, din cadrul Symantec.

Cercetarea numita Online Living mai da niste cifre interesante:

– 20% din cei 6.427 de adulti intervievati au recunoscut ca si-au prins copiii uitandu-se la „continut nepotrivit”. Cei mai multi dintre ei au recurs la pedepse.

– In Marea Britanie, 81% dintre parinti au declarat ca sunt increzatori ca stiu la ce se uita copiii lor atunci cand sunt pe internet, in vreme ce 31% dintre copii au spus ca parintii lor nu cunosc ce fac ei online.

– Dintre toti parintii chestionati, 75% au vorbit cu copiii lor despre securitatea online.

– Global, aproximativ 30% dintre parinti folosesc programe de control si filtre pe computerul familiei pentru a-i tine deoparte pe copii de continut care le-ar putea fi daunator.

„Nu va lasati copiii sa aiba calculatoare in propriile camere, puneti-le pe toate la un loc, acolo unde se afla toata familia”, sfatuiesc cei de la BBC, care ofera si niste linii generale pentru securitatea online in ceea ce-i priveste pe copii:

– Nu va dati numele real;

– Nu tineti in lista de mesagerie persoane pe care nu le cunoasteti in lumea „reala”;

– Nu va intalniti cu persoane pe care le-ati cunoscut pe internet, nu intotdeauna sunt ceea ce pretind;

– Spuneti unui adult daca un „prieten pe internet” va cere sa va intalniti;

Ar fi o idee excelenta ca in Romania sa se faca un studiu similar, daca tinem cont de nivelul scazut de educatie in ceea ce priveste internetul atunci cand vorbim de anumite varste, cat si de accesul facil la multe siteuri cu continut dubios, si nu in ultimul rand de recentele scandaluri care au implicat pedofilia pe internet.

Alex Sima – TownPortal

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro