Sari direct la conținut

Perna: prieten sau dusman

HotNews.ro

Dupa o zi obositoare, dupa stresul de la munca sau de la scoala, abia astepti sa ajungi in pat si sa te intinzi confortabil pe perna moale si pufoasa…sau nu. Se spune ca dupa aproximativ 8 ore de somn, orice om ar trebui sa fie odihnit. Dar ce faci in cazul in care patul, dar mai ales perna nu este potrivita pentru corpul tau?

Exista cateva tipuri de perne care te pot ajuta sa beneficiezi de ore de somn linistite.

Perna ergonomica sprijina eficient zona cervicala a coloanei vertebrale, capul, gatul, umerii, relaxandu-le deopotriva. Este o perna proiectata special, forma sa anatomică sustine coloana vertebrala, o mentine in pozitie dreapta, eliminand punctele dureroase de tensiune. Este foarte important faptul ca perna revine de fiecare data la forma initiala, este mai inalta la un capat decat la celalalt, astfel se poate alege nivelul de inaltime cel mai confortabil.

O alta optiune este perna cu masaj intens. Aceasta relaxeaza muschii prin masaj in zona lombara, dispunand de doua tipuri de masaj: permanent sau prin impulsuri.

La fel de eficiente sunt si pernele din spuma de latex natural, antialergice si antiacarieni, sunt prevazute cu orificii care permit transpiratia maxima impiedicand stationarea oricarei forme de umiditate si proliferarea bacteriilor.

In pernele noastre exista un oarecare ecosistem in miniatura, exista acarieni, acestia sunt fiinte microscopice continute de particulele de praf, care se hranesc cu fungi. Intr-un gram de praf pot trai aproximativ 20.000 de acarieni. Nu traiesc pe pielea omului, nu inteapa si nici nu raspandesc boli, in schimb sunt daunatori pentru persoanele alergice.

Ca sa indepartezi acarienii trebuie sa tii cont de urmatoarele masuri: in locul pernelor obisnuite, foloseste pernele umplute cu materiale sintetice, asta daca nu optezi pentru pernele de mai sus; tine hainele in dulap si usile inchise; spala foarte des lenjeria; foloseste paturi si cuverturi care pot fi spalate; renunta la covoare; pentru a evita contactul cu praful, cand faci curat foloseste o masca de protectie; utilizeaza perdele, care pot fi spalate mai usor decat jaluzelele grele.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro