Sari direct la conținut

Piata Universitatii se transforma, vineri seara, in laborator de stiinta. Afla ce se intampla si in alte 16 orase

HotNews.ro
Piata Universitatii se transforma, vineri seara,  in laborator de stiinta. Afla ce se intampla si in alte 16 orase

Cercetatorii aduc stiinta in strada la cea de-a 10-a editie a Noptii Cercetatorilor Europeni, in Bucuresti si alte 16 orase din Romania. In centrele oraselor, cercetatori din diferite domenii, ingineri, exploratori si inventatori ii asteapta pe pasionatii de stiinta de toate varstele vineri, 29 septembrie, incepand cu ora 17.00.

Bucurestiul va gazdui evenimentul in Piata Universitatii unde vor fi prezentate rezultatele muncii elevilor din cadrul proiectului 5 Stiinte, la standuri vizitatorii vor putea testa generatorul cu pedale si bobina Tesla cantatoare sau vor gusta din fructele exotice obtinute in urma cercetarii.

La Alba Iulia, chiar in interiorul Cetatii Alba Carolina vor fi prezentate ultimele descoperiri ale cercetatorilor locali si se vor organiza ateliere de mestesuguri antice.

Vizitatorii din Arad vor fi surprinsi de cum Centrul Comercial Atrium se va transforma intr-un laborator stiintific multidisciplinar.

Publicul ce va fi prezent in Bacau, la Universitatea „Vasile Alecsandri”, va avea ocazia sa descopere ultimele inventii din domeniul IT si sa admire spectacolul realizat de drone.

Observatorul Astronomic „Vasile Parvan” va fi gazda evenimentului din Barlad. Vizitatorii vor afla cu ce instrumente lucreaza cercetatoii din domeniul astrofizicii.

La Brasov, spectacolul stiintei se va desfasura la Colegiul National „Andrei Saguna”, unde elevii vor captiva atentia publicului cu cele mai inedite inventii si descoperiri. Centrul comercial VIVO! Din Constanta va fi locul de ancorare a unui vehicul subacvatic telecomandat si a multe altor ateliere interactive.

In Cugir vizitatorii sunt asteptati la Colegiul Tehnic „I.D. Lazarescu” ca sa urmareasca noutatile din industria mecanica contemporana si operarea pe masini cu comanda numerica.

Deva gazduieste evenimentul in cadrul Colegiului National „Decebal” unde publicul va avea ocazia sa participe la ateliere cu roboti, jucarii si constructii electronice deosebite si modelism auto si drone.

La Galati, Campusul Stiintei asteapta toti curiosii sa testeze imprimanta 3D si aplicatiile de mecatronica sau robotica. Facultatea de Inginerie din Hunedoara da ocazia publicului sa il cunoasca pe pilotul Marcel MARIAN si sa afle ce inovatie romaneasca se ascunde sub capota masinii lui de curse.

La Oradea, vizitatorii vor fi introdusi in fascinanta lume a cercetatorilor din Universitatea din Oradea.

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii din Ploiesti va fi locul unde inunatiile naturii se vor impleti cu stiinta pentru a surprinde vizitatorii.

Pe esplanda Universitatii Stefan cel Mare din Suceava publicul va afla ce sport a luat nastere in urma muncii cercetatorilor.

Tulcea va gazdui Noaptea Cercetatorilor la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii unde participantii vor fi introdusi in fascinanta lume a Deltei Dunarii.

La Zalau, evenimentul va incepe pe 28 septembrie la Muzeul de arta „Ioan Sima” si va continua vineri atat la muzeu cat si pe pe Platoul Central Zalau.

In cadrul evenimentului vor fi pregatite pentru copii jocuri educative care in acelasi timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea si le vor cataliza curiozitatea si dorinta de a invata lucruri noi.

Adultii nu vor fi nici ei neglijati si sunt asteptati sa participe la dezbateri si discutii pe teme stiintifice, iar pentru cei mai indrazneti sunt pregatite intalniri cu cercetatorii care le vor da raspunsuri la cele mai incuietoare intrebari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro