Sari direct la conținut

Politic Show: Cat de mic sa fie Parlamentul? Discutii la Cotroceni – partidele se pregatesc sa incalce din nou o decizie a CCR; Ponta, atacat din interiorul PSD; Mihai Razvan Ungureanu a blocat "Muzeul Comunismului", pe care il vrea acum Iohannis

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Mihai Razvan Ungureanu a blocat „Muzeul Comunismului”, pe care il vrea acum Klaus Iohannis. Presedintele vrea sa revitalizeze proiectul pe care Mihai Razvan Ungureanu si deputatii liberali l-au contestat in urma cu doi ani. Seful statului, Klaus Iohannis, vrea sa construiasca „Muzeului Comunismului”, desi 66 de deputati PNL au votat, in 2013, impotriva Legii de infiintare a acestuia. Un alt contestatar de varf al proiectului a fost actualul consilier prezidential Mihai Razvan Ungureanu care, in calitate de premier, nu sustinea legea. MRU a argumentat ca fusese infiintat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) si „s-ar crea un paralelism institutional nejustificat”. Mentionam ca, in perioada mai 2012 -martie 2014, IICCMER a fost condus de istoricul Andrei Muraru- fost membru al PNL Iasi, in prezent consilier personal al lui Klaus Iohannis, scrie EVZ.

Udrea: Motivul pentru care PMP nu este invitat la Cotroceni este ca nu suntem de acord intotdeauna cu activitatea lui Iohannis.Liderul PMP, Elena Udrea, sustine ca presedintele Klaus Iohannis nu a invitat PMP la consultarile de la Palatul Cotroceni pentru ca partidul pe care il conduce nu este de acord cu toate actiunile sefului statului. „Domnul Klaus Iohannis a chemat partidele la consultari si nici de data aceasta nu a invitat PMP, sub acelasi pretext ca Partidul Miscarea Populara nu este partid parlamentar. Este un partid care are parlamentari in Parlamentul Romaniei. Evident ca este doar un pretext si motivul pentru care PMP nu este invitat la Cotroceni este ca nu suntem de acord intru totul, intotdeauna si nu ne exprimam in termeni elogiosi la adresa activitatii domnului Klaus Iohannis, asa cum este dansul obisnuit sa se intample”, a declarat Udrea dupa sedinta de luni a Consiliului Executiv National al PMP, anunta Adevarul.

Ponta, atacat din interiorul PSD: Guvernul Ponta – Dragnea este 000. Deputatul Florentin Gust acuza Guvernul Ponta ca nu a facut nimic pentru realizarea autostrazii Craiova – Pitesti, adaugand ca nu s-a facut niciun progres pentru cel mai importan proiect de infrastructura din Oltenia. Atacul lui Gust nu este primul la adresa guvernului Ponta, el avand mai multe postari pe Facebook in care ataca Executivul pentru modul in care a actionat pentru autostrada Olteniei. „Domnii Ponta si Dragnea ne-au spus de atatea ori, incepand cu 2012, sa mergem in fata oamenilor si sa le spunem ca autostrada este o prioritate si ca se va face. Astazi, concluzia este una singura: din prisma proiectului autostrazii Olteniei, Guvernul Ponta-Dragnea este Guvernul 000: zero bani alocati, zero studii de fezabilitate realizate, zero interes. Ca deputat, am datoria sa spun adevarul si sa denunt stergerea Olteniei de pe harta de autostrazi a Romaniei, implicit si de pe harta dezvoltarii”, sustine Gust, informeaza Gandul.

Cat de mic sa fie Parlamentul? Discutii la Cotroceni – partidele se pregatesc sa incalce din nou o decizie a CCR. Alte teme ale consultarilor. Discutiile initiate de presedintele Iohannis pe tema noii legi electorale si, mai ales, a componentei viitorului parlament, lasa partidelor o foarte stramta marja de manevra. Asta pentru ca exista deja o decizie a Curtii Constitutionale (iunie 2012) care constrange partidele politice sa tina seama de referendumul din noimebrie 2009. Potrivit referendumului organizat in mandatul lui Traian Basescu, Romania ar trebui sa aiba un parlament unicameral, format din cel mult 300 de reprezentanti. Astazi, formatiunile parlamentare sustin la unison reducerea numarului de parlamentari, insa niciuna nu respecta rezultatul referendumului din 2009, scrie Cursdeguvernare.ro.

Macovei: Daca as fi judecator CCR as refuza sa mai judec alaturi de Grebla. Judecatorii CCR trebuie sa ii ceara demisia, in fiecare zi. Monica Macovei a declarat, la B1 TV, ca jucatorii Curtii Constitutionale trebuie sa ii ceara demisia „in fiecare zi”, pentru a restabil credibilitatea Curtii, deoarece este „este posibil ca Toni Grebla sa nu demisioneze niciodata”. Ea a atras atentia ca daca ar fi judecator CCR ar refuza, in acest context, sa mai judece alaturi de Grebla. „Este firesc ca judecatorii CCR sa se delimiteze de un judecator care este anchetat penal”, a subliniat Monica Macovei. Toni Grebla a explicat ca si-a luat concediu in aceasta perioada, pentru ca asta „e o forma de a proteja imaginea Curtii in aceasta perioada complicat” anunta EVZ.

PNL si-a stabilit mandatul pentru consultarile de la Cotroceni, unde vor merge Gorghiu si Blaga. Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a anuntat luni componenta delegatiei pentru consultarile de la Cotroceni, care va fi condusa de co-presedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, fiind conturat mandatul politic in privinta legilor electorale, a finantarii campaniilor si imunitatea parlamentarilor. „Delegatia nostra va fi condusa de co-presedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Vor mai participa Catalin Predoiu, Mihai Voicu, Gheorghe Flutur si Ciprian Dobre, presedintele consiliului judetean Mures”, a spus vicepresedintele PNL. Voicu a mentionat ca PNL sustine revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, „un lucru care tine de reprezentarea democratica si de legitimitatea alesului local”, acelasi mod de alegere fiind sustinut si pentru presedintii consiliilor judetene, informeaza Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro