Sari direct la conținut

Politic Show: Gruparea lui Crin risca sa fi e eliminata din fruntea PNL; Cristian Diaconescu, prezidentiabil al PMP si presedinte al Fundatiei Miscarea Populara in numai trei zile; Legea Macovei: alesii tin cu dintii de imunitate

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Gruparea lui Crin risca sa fi e eliminata din fruntea PNL. Apropiatii lui Antonescu risca sa obtina putine posturi de vicepresedinti in viitoarea conducere, in timp ce Atanasiu vrea tot. Daca prezenta lui Klaus Iohannis in fruntea PNL este o certitudine, acesta neavand un contracandidat cu sanse reale in cursa pentru sefia partidului, nu acelasi lucru se poate spune despre restul functiilor din Biroul Politic al PNL, unde inca se mai dau grele batalii. Astfel, pentru a multumi cat mai multi lideri, viitorul Birou al partidului va contine tot 31 de functii de vicepresedinti, chiar daca, initial, dorinta lui Iohannis era aceea de a reduce numarul de locuri din structura de conducere a partidului, au declarat surse din PNL pentruEVZ. Merita precizat insa ca actualul Birou este practic investit pentru un termen limitat. Cel mai probabil, dupa alegerile prezidentiale, indiferent daca Iohannis devine presedinte al Romaniei sau pierde alegerile, acesta va pleca din fruntea PNL ceea ce va avea ca rezultat noi alegeri.

Cristian Diaconescu, prezidentiabil al PMP si presedinte al Fundatiei Miscarea Populara in numai trei zile. La numai trei zile dupa ce a fost lansat ca si candidat al PMP la Presedintie, Cristian Diaconescu, fost consilier prezidential, a fost ales marti presedinte al Fundatiei Miscarea Populara. Marian Preda a demisionat astazi din fruntea Fundatiei. “Fundatia este promotorul Partidului Miscarea Populara, iar rolul acesteia este departe de a fi consumat, pentru ca intram intr-o etapa si o logica noua, iar expertiza fundatiei este vitala pentru partid. Vreau sa continui colaborarea cu Marian Preda, cu Cristi Preda, Adrian Papahagi, Sebastian Lazaroiu, Elenina Nicut, precum si pe colegii”, a declarat, pentru Mediafax, Diaconescu. Diaconescu a mai spus ca vrea sa continue colaborarea cu Marian Preda, cu Cristi Preda, Adrian Papahagi, Sebastian Lazaroiu, Elenina Nicut, precum si pe colegii care s-au implicat in perioada de inceput a Fundatiei Miscarea Populara, anuntaAdevarul.

Ce fel de arme politice sunt Dan Diaconescu si Elena Udrea. Cele doua partide care au monopolizat scena politica in campania electorala pentru europarlamentare, PSD si PMP, isi pun acum pe masa si armele cu care vor sa castige batalia prezidentiala. Le cunoastem acum planurile de a atrage electoratul, desi nu le stim inca sigur candidatii. Dupa cum scriam si saptamana trecuta, miza principala a partidelor pentru alegerile prezidentiale din noiembrie va fi atragerea unui parti cat mai mari din cei 12 milioane de romani care nu s-au prezentat la vot pe 25 mai. Asta pentru ca, PSD, PNL, PDL si PMP si-au cam atins procentele de votanti fideli la alegerile europarlamentare si nu prea mai au de unde sa creasca in viitorul apropiat. In aceste conditii, partidul care va da un candidat care sa convinga cat mai multi din cei 12 milioane de absenti va castiga alegerile prezidentiale si se va instala la putere pentru mult timp de acum inainte. Miza este mare si din acest motiv trebuie sa ne asteptam la miscari disperate sau neobisnuite, cum nu s-au mai facut in Romania in ultimii 20 de ani, informeazaRomania Libera.

Daniel Fenechiu: Intelegerile judetene dintre PSD si PP-DD sa se faca doar acolo unde e posibil. Liderul deputatilor PP-DD, Daniel Fenechiu, a declarat, ca parlamentarii PP_DD doresc ca intelegerile judetene intre PPDD si PSD sa se faca doar acolo unde este posibil. “In planul intelegerilor judetene, noi ne dorim ca acestea sa se faca acolo unde sunt posibile colaborarile. La Brasov nu exista o problema, nu se puteau face majoritati PPDD-PSD si noi nu dorim sa fim o anexa la PSD si nu intelegem sa fim in opozitie ca PSD este in opozitie”, a afirmat Fenechiu, intrebat in legatura cu afirmatiile lui Liviu Dragnea ca nu pot fi acceptate situatiile precum cea de la Brasov, unde PPDD a facut majoritate cu PNL, potrivit Mediafax.ro. “La Brasov nu se pot face majoritati cu PSD. (…) Pana ieri nu au avut nicio problema de acest gen. Pana astazi nu i-ati auzit pe Liviu Dragnea si Victor Ponta, nu s-au exprimat ca e o problema daca in anumite zone se intampla anumite lucruri. Sunt alte tipuri de probleme in coalitie si se incearca punerea de presiune pe PPDD, pentru ca nu cred ca situatii precum cea de la Brasov ajuta PSD”, a adaugat el, scrieEVZ.

Legea Macovei: alesii tin cu dintii de imunitate. Europarlamentarul PDL Monica Macovei a propus o serie de masuri menite sa simplifice procesul de ridicare a imunitatii parlamentare, dupa ce s-au inregistrat mai multe cazuri in care Parlamentul a blocat arestarea preventiva a mai multor alesi. Macovei a propus, in acest sens, introducerea votului electronic, la vedere, si nu secret, cum este acum. De asemenea, a cerut ca solicitarea de ridicare a imunitatii sa fie votata in plen in cel mult 48 de ore la trimiterea la Parlament si a aratat ca parlamentarii trebuie sa ia in considerare doar cererea trimisa de procurori, nu si probele din dosar. Insa propunerea sa nu este privita cu entuziasm de colegii din Parlament, nici macar de catre proaspetii aliati din PNL. Contactat de “Adevarul“, deputatul liberal Ioan Ghise a precizat, scurt, ca nu il intereseaza propunerea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro