Sari direct la conținut

Politic Show: Ponta, despre Melescanu: Este dreptul domniei sale de a candida; va fi dificil sa intre in turul doi; Corina Cretu: Romania nu este singura tara care are probleme cu absorbtia fondurilor europene; Muresenii vor in afara Tinutului Secuiesc

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Muresenii vor in afara Tinutului Secuiesc. Proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc, propus de liderul UDMR, vicepremierul Hunor Kelemen, a starnit reactii de respingere din partea liderilor principalelor partide romanesti din Mures. Ei se arata convinsi ca romanii, care formeaza majoritatea in acest judet, nu vor accepta sub nici o forma includerea in ipotetica regiune propusa de liderii UDMR. Una dintre cele mai interesante luari de pozitie ii apartine deputatului Florin Urcan, prim-vicepresedintele PDL Mures si fost primar al orasului Ludus, scrieRomania Libera.

Ponta, despre Melescanu: Este dreptul domniei sale de a candida; va fi dificil sa intre in turul doi. Premierul Victor Ponta a declarat ca este dreptul lui Teodor Melescanu de a candida la prezidentiale, afirmand ca acesta este un om „extrem de elegant”, dar ca va fi dificil sa obtina suficiente voturi pentru a intra in turul doi al alegerilor. „Este dreptul domniei sale de a candida. Inteleg ca are numarul de semnaturi. Este un om cu care am o relatie foarte normala dinainte sa fie seful SIE, din vremea in care a fost om politic, parlamentar. Este un om extrem de elegant si ii urez succes. Probabil ca va fi dificil sa obtina un numar de voturi pentru a intra in turul doi, dar este un candidat elegant si cred ca in felul acesta liberalii au doi candidati, il au si pe dl Tariceanu, il au si pe dl Melescanu si din respect pentru liberalism, ma bucur ca exista doi candidati”, a spus Ponta la Parlament, citat de Agerpres, cu privire la demisia lui Teodor Melescanu din functia de director al SIE, anuntaEVZ.

Corina Cretu: Romania nu este singura tara care are probleme cu absorbtia fondurilor europene. Eurodeputatul PSD, Corina Cretu, nominalizata pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale, a fost audiata de comisiile reunite pentru afaceri europene. Corina Cretu a venit insotita la Parlament de premierul Victor Ponta. La 1 octombrie, Corina Cretu va fi audiata in Parlamentul European. „Ma bucur ca am avut acest dialog extrem de pozitiv si de util privind prioritatile noii Comisii Europene in privinta Politicii Regionale. Am venit intre fostii mei colegi si sunt bucuroasa ca am avut asa o atmosfera constructiva. Am vorbit despre insemnatatea Politicii Regionale pentru UE. Este una dintre politicile de succes ale UE, este practic politica care are cele mai multe rezultate in ceea ce priveste modul in care UE poate cu adevarat sa se apropie de viata oamenilor”, a declarat Corina Cretu, dupa audierea care a durat circa o ora si jumatate, informeazaAdevarul.

BEC: Kelemen Hunor si-a depus candidatura la Presedintie. A strans peste 270.000 de semnaturi. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si-a depus luni, candidatura la alegerile prezidentiale din aceasta toamna. Kelemen a declarat, inca o data, ca militeaza penstru descentralizare si pentru „regiuni puternice, foarte bine definite, cu identitati regionale foarte clare, comunitati puternice”, informeaza Mediafax. El a aratat ca pentru campania sa cuvantul cheie va fi „respectul” si ca vrea „o Romanie puternica”. Acesta a mentionat ca a adus la sediul Biroului Electoral Central peste 270.000 de semnaturi de sustinere a candidaturii sale. Kelemen a aratat ca trebuie sa existe un stat puternic, ceea ce inseamna comunitati puternice si indivizi puternici, respectati, scrieRomania Libera.

Contraperformanta. Mai putine voturi decat semnaturi. Alianta Crestin Liberala a reusit, ieri, sa adune mai putine bile in urne decat numarul semnatarilor motiunii. Principalul orator al PNL a fost senatorul Sorin Rosca Stanescu. Fostul premier Tariceanu a sustinut Guvernul, in numele stabilitatii. Motiunea de cenzura „Victor Ponta pune in pericol statul de drept. Opriti fraudarea alegerilor de catre PSD”, initiata de parlamentarii ACL, a fost respinsa cu 154 de voturi, in contextul in care 171 de parlamentari au semnat pentru depunerea ei. „Sper sa nu se intample la fel si cu candidatul. Sa ia mai multe semnaturi si mai putine voturi”, a venit replica lui Victor Ponta, dupa aflarea rezultatului. Cu putine exceptii, dezbaterea motiunii de cenzura a fost lipsita de vlaga, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro