Posesorii de telefoane Samsung Galaxy Note 7 nu se grabesc sa le returneze
Desi Samsung a comunicat mult pe subiect si a insistat ca posesorii de telefoane Galaxy Note 7 sa le returnze pentru a primi unele sigure, oamenii nu s-au inghesuit, datele aratand ca in SUA doar 25% dintre cei care le-au cumparat au venit sa le schimbe. Posesorii de Galaxy Note 7 nu au voie sa deschida telefoanele in avion, iar compania este obligata de autoritatile din Coreea de Sud sa ia masuri suplimentare pentru a fi sigura ca bateriile noilor telefoane nu vor lua foc.
Samsung a insistat in ultimele doua saptamani pe faptul ca toti cei care detin telefoane Note 7 trebuie sa vina sa le predea si vor primi modele noi. Compania a spus ca, desi au fost putine cazuri in care bateriile au luat foc, toti utilizatorii trebuie sa vina cu telefoanele pentru deplina siguranta.
In SUA, cea mai mare piata – unde Samsung a livrat un milion dintre cele 2,5 milioane de Galaxy Note 7, pana in 20 septembrie numai 25% dintre posesori au apelat la programul de inlocuire anuntat de Samsung la inceputul lui septembrie.
Foarte multi s-au gandit ca nu are cum sa ia foc chiar telefonul lor, sansele statistice fiind minime. Samsung si-a sfatuit insa cu fermitate clientii sa vina cu telefoanele pentru a nu risca nimic, mai ales ca vor primi un model identic de Note 7. Pentru a-i forta sa returneze telefoanele, Samsung va trimite un update de soft care sa limiteze la 60% incarcarea bateriei si vor fi trimise tot mai multe notificari.
Samsung va avea mult de suferit atat la capitolul finante, cat si la imagine. Se estimeaza ca recall-ul va costa compania cateva miliarde de dolari si este de asteptat ca unii clienti care ar fi vrut sa-si ia telefonul, sa renunte dupa intregul scandal.
Majoritatea liniilor aeriene interzic pasagerilor in mod clar sa deschiaa sau sa incarce telefoanele Note 7 in timpul zborului, pasagerii fiind sfatuiti sa nu aiba nici alarme sau notificari care sa duca la pornirea automata a telefonului in timpul zborului.
Samsung a fost criticata si in cateva articole intregul scandal a fost pus pe seama grabei companiei de a scoate pe piata Galaxy Note 7 inainte de iPhone 7 si nu s-au facut suficiente teste.
In Coreea de Sud, tara extrem de exigenta la capitolul protectia consumatorului, autoritatile cer Samsung sa ia masuri suplimentare pentru a se asigura ca bateriile de pe Note 7 sunt perfect sigure.
Autoritatatile vor ca Samsung sa ceara furnizorilor sa radiografieze bateriile inainte de a le livra, iar Samsung va trebui sa faca si ea controale suplimentare.