Sari direct la conținut

Primăria Capitalei, primii pași pentru extinderea Spitalului Colentina, o investiție de peste 1 miliard de lei

HotNews.ro
Spitalul Colentina, Foto: Spitalul Colentina
Spitalul Colentina, Foto: Spitalul Colentina

Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru extinderea Spitalului Colentina, cu o unitate nouă, de peste 300 de paturi, valoarea investiției fiind de circa 1 miliard de lei. Proiectul este deocamdată în faza de studiu de prefezabilitate. S-a mai aprobat și construirea unui nou bloc operator la secția de Ortopedie a spitalului, valoarea investiției fiind de peste 41 milioane lei, dar și modernizarea Băncii de țesuturi, o investiție de 23,5 milioane lei. Cele două proiecte sunt mai avansate, având studiile de fezabilitate.

Pentru alte 9 spitale s-au aprobat indicatorii pentru realizarea măsurilor de protecție la foc, investițiile totalizând peste 81 milioane lei. În total, investițiile aprobate în spitale depășesc 1,1 miliarde lei.

Punctual, pentru Spitalul Colentina s-au aprobat următoarele investiții:

  • modernizarea ”Băncii de Țesuturi Spitalul Clinic Colentina”. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 23,5 milioane lei.
  • extinderea corpurilor existente la Spitalul Clinic Colentina. Potrivit studiului de prefezabilitate aprobat, valoarea investiției este de peste 1 miliard de lei. Proiectul vizează construirea unei noi unități medicale cu minim 300 de paturi, 4 blocuri operatorii, fiecare cu minim 6 săli de operație.
  • construire ”Bloc Operator și A.T.I. Clinica Ortopedie Pavilion „G””. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 41,2 milioane lei. Este vorba despre construirea unui nou bloc operator cu 3 săli de operație și o secție ATI cu 8 paturi.

În plus, s-au aprobat investiții pentru siguranța la foc la 9 spitale. Aici lucrurile sunt mai avansate, fiind aprobați indicatorii tehnico-economici pentru faza Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), practic ultima fază înainte de începerea lucrărilor.

Proiectele aprobate sunt:

  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul de Pneumofiziologie Sfântul Ștefan. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 2,8 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic Colțea. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de circa 4 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 8,8 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 6,7 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Sfânta Maria. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 11,8 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 12,5 milioane lei.
  • lucrări modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 10,5 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic Nicolae Malaxa. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 10,4 milioane lei.
  • modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru Spitalul Clinic Colentina. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat, valoarea investiției este de 13,8 milioane lei.

Proiectele se vor finanța din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale și prin POIM, AXA PRIORITARĂ 9 – „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro