Sari direct la conținut

Profesorii si parintii elevilor de la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5 vor protesta, duminica, impotriva schimarii destinatiei cladirii unde se afla scoala

HotNews.ro

Profesorii si parintii elevilor de la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5 au anuntat ca vor protesta duminica, in fata unitatii de invatatamant. Acestia se tem ca „elevii vor ramane pe drumuri” dupa ce Primaria sectorului 3 ar fi solicitat Ministerului Educatiei schimbarea destinatiei cladirii in care scoala isi desfasoara activitatea. Desi HotNews.ro a cerut Primariei Sector 3 un punct de vedere referitor la aceasta situatie, nu am primit niciun raspuns pana la aceasta ora.

„Peste 450 de elevi din Bucuresti care studiaza muzica la Scoala Gimnaziala de Arte nr. 5, una dintre putinele institutii de muzica, sunt pe cale sa ramana din nou pe drumuri prin initiativa fara precedent a Primariei sectorului 3 prin care solicita Ministerului Educatiei avizarea schimbarii destinatiei cladirii in care scoala isi desfasoara activitatea de 7 luni. Cladirea din str. Gheorghe Petrascu nr. 55 (fost 49), finalizata in primavara anului 2012, a fost construita anume pentru invatamant vocational si in mod special pentru Scoala de Muzica si Arte nr. 5, tinand cont ca in 2007 fostul sediu din str. V. Lucaciu a fost retrocedat. Astfel, pana in 2012 cei 450 de elevi ai scolii au studiat in sali improprii, in patru scoli generale, suferind mutari succesive”, se arata in comunicatul de presa al protestatarilor.

Potrivit organizatorilor protestului, pe 19 martie 2013, Primaria sectorului 3 ar fi cerut Ministerului Educatiei sa schimbe destinatia cladirii si a terenului unde isi desfasoara activitatea scoala „din spatii de invatamant in spatii la dispozitia Consiliului local sector 3, in scopul desfasurarii de activitati culturale, educationale si de prezentare ocazionala a unor proiecte de dezvoltare, cu pastrarea activitatii de baza si a programului actual al elevilor”. Primaria invoca in scrisoarea mentionata de profesori ca in prezent costurile de intretinere ale scolii sunt foarte mari.

„Pentru anul 2013, activitatea de impunere a spatiului in circuitul cultural bucurestean va continua cu o serie de proiecte cultural-artistice, cu un pronuntat caracter educativ, dar si cu manifestari menite sa sustina cooperarea institutionala si dialogul intercultural (Zilele Multiculturalitatii, stagiune de teatru si film, organizarea unor evenimente importante din peisajul cultural – Festivalul International de Film Dakino, Festivalul International Kinodiseea etc). In prezent, in sectorul 3 nu exista spatii destinate dezvoltarii unor astfel de proiecte noi si stimulative din domenii variate ale vietii socio- economice, cum ar fi cultura, educatie, sanatate, mass-media, protectia mediului, reclama si publicitate, proiecte cu adresabilitate larga, dedicate atat elevilor si cadrelor didactice cat si celorlalti cetateni interesati”, se arata in scrisoare pe care profesorii sustin ca Primaria sectorului 3 a trimis-o Ministerului Educatiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro