Sari direct la conținut

Profit in crestere cu 42% pentru Romexterra Bank la 10 luni

HotNews.ro

Romexterra Bank membra a MKB – Bayerische Landesbank, a inregistrat in primele zece luni ale anului un profit brut de 22,78 milioane de lei, echivalentul a 6,5 milioane euro, pe fondul unei cresteri nete de 42% fata de aceeasi perioada a anului 2005, depasind totodata profitul brut raportat la finele anului trecut, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

Activele totale ale bancii, in valoare de 1,2 miliarde lei, echivalentul a 345,4 milioane euro, au inregistrat o crestere neta de 58% fata de perioada similara a anului trecut.

Creditele acordate pana la finele lunii octombrie au depasit 665 milioane de lei, cu o dinamica ridicata pe segmentul retail, care a inregistrat o crestere neta de 169%.

Romexterra Bank are o retea teritoriala de 50 de unitati operationale la nivel national, iar pana la finele anului curent, banca va detine o retea de 60 unitati.

In data de 05 octombrie, banca a devenit membra a Grupului MKB-Bayerische Landesbank, care detine un pachet de 55,36% din actiunile institutiei.

Conform strategiei de dezvoltare pe termen mediu si lung pe care MKB Bank o are in vedere pentru subsidiara sa din Romania, Romexterra va atinge o cota de piata de 5,5%-6% si va detine o baza de aproximativ 800.000 clienti.

Luna aceasta, Standard&Poor’s a revizuit in crestere, de la “B” la “BB minus“ ratingul acordat Romexterra Bank pentru creditele pe termen lung, confirmand totodata calificativul “B” cu perspectiva stabila, pentru activitatea de creditare pe termen scurt.

Decizia S&P’s reflecta noua structura a actionariatului bancii si beneficiile determinate de experienta si tehnologia detinute de MKB-Bayerische Landesbank.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro