Sari direct la conținut

Radu Bragarea, director operational AIG Life: Avem destul de multe cazuri de clienti care au renuntat la polite si apoi au regretat

HotNews.ro

AIG Life are destul de multe cazuri de clienti care au decis sa renunte la polita de asigurare si ulterior au solicitat ca polita sa fie repusa in vigoare, fapt care nu mai este posibil, a declarat joi Radu Bragarea, directorul operational al asiguratorului.

Rata de renuntare sau rascumparare a fost sub 3% in 2008, iar pentru 2009 se estimeaza un procent similar in conditiile in care pentru un asigurator de viata un procent de renuntare de pana in 10% anual este considerat acceptabil. In 2008, AIG Life a avut un profit brut mai mult decat dublu decat in 2007.

„Avem destul de multe cazuri de clienti care au luat decizia sa rascumpere polita de asigurare si ulterior au solicitat ca polita sa fie repusa in vigoare, lucru imposibil din momentul in care polita s-a incheiat, ceea ce a fost un dezavantaj pentru ei. Avem numeroase cazuri in care clientii au incercat sa incheie alta asigurare, au vazut ca sunt cu totul alte conditii, si au dorit sa-si primeasca inapoi vechea asigurare, lucru care nu se mai poate”, a declarat Radu Bragarea.

Si Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life, atentioneaza ca produsele traditionale de asigurari prin garantiile pe care le ofera, in momentul in care renunti, pierzi foarte multe beneficii.

„Nu vei mai avea niciodata o polita de asigurare de viata mai buna decat ce aveai, pentru ca ai fost evaluat medical, pentru ca toate costurile de achizitie le-ai platit deja si pentru ca acele garantii nu se mai repeta in viitor. Vei fi mai batran mai bolnav si nu vei mai avea aceleasi conditii”, a explicat Alexandrescu.

AIG Life a castigat clienti in ultimul trimestru din 2008. Profitul s-a dublat

Daca dupa primele noua luni ale anului trecut asiguratorul avea 701.000 clienti, numarul acestora a ajuns in ultimul trimestru din 2008 la 757.000 clienti. Veniturile asiguratorului in Romania din prime brute subscrise s-au majorat in 2008 cu peste 68 milioane de lei, atingand 286 milioane de lei, in crestere cu 30% comparativ cu anul 2007. Mai mult, profitul brut al companiei a urcat la 62 milioane de lei, valoare mai mult decat dubla fata de rezultatul din 2007.

„La 31 ianuarie 2009 marja de solvabilitate asigurata era de cinci ori mai mare decat valoarea minima necesara, iar nivelul de lichiditate a companiei era de 10 ori mai mare decat cerintele minime legale,” a precizat Theodor Alexandrescu.

In 2009: Cresterea mai mica a veniturilor, extinderea cu 25%-30% a fortei de vanzari

Directorul general al asiguratorului se asteapta la o crestere a veniturilor in 2009, insa sub nivelul celei inregistrate anul trecut. In ultimul trimestru din 2008 compania a deschis agentii noi in Suceava, Bacau si Focsani, relansand agentia din Iasi, iar in primele luni ale acestui an a fost deschisa agentia de la Satu-Mare si relansata locatia din Oradea. Planurile de dezvoltare, sustin oficialii AIG, vor continua si ain alte orase precum Sibiu sau Targu Mures.

„Suntem intr-un amplu proces de recrutari si credem la pana la sfarsitul lui 2009 forta totala de vanzari va creste cu 25%-30% (incluzand aici si deschiderile de noi unitati). In privinta personalului AIG acesta va mai creste cu circa 20 de persoane in acest an”, a mai spus Alexandrescu.

AIG Life are in prezent o retea de peste 1.200 de consultati ce acopera 17 orase din tara.

Actionarul majoritar al AIG Life se desprinde de AIG. Ce se intampla in Romania

In ultimul trimestru din 2008 holdingul AIG a inregistrat o pierdere record de 61,7 miliarde dolari, iar pe intreg anul pierderea neta a fost de circa 100 miliarde dolari. In urma acestor rezultate, Trezoreria si Federal Reserve au aordat AIG un ajutor financiar suplimentar de 30 de miliarde de dolari.

In urma acestei masuri, guvernul american care detine deja circa 80% din AIG va obtine participatiuni majoritare in cadrul American International Assurance (AIA) si American Life Insurance Company (Alico), divizia globala de asigurari de viata, actionarul majoritar al AIG Life Romania. Conducerea din Romania asigura ca schimbarea controlului in cadrul actionarului majoritar nu va afecta politica investitionala a subsidiarei din Romania.

„Prin restructurare ALICO va intra strict si direct, independent de AIG, sub controlul statului american, AIG continuand sa aiba o participatie minoritara. Actionarul majoritar intotdeauna va avea un cuvant de zis. In schimb pe partea de investire a activelor este o reglementare legala romaneasca, care trebuie respectata. Nimeni, nici macar actionarul nu poate sa impuna altceva”, a precizat Ciprian Ladunca, directorul financiar al AIG Life.

Potrivit acestuia, in prezent 95% din activele AIG sunt investitie in instrumente fixe, in moneda locala, in obligatiuni de stat, iar politica investitionala nu va fi schimbata.

„Instructiunile de investitii pe care le avem de la actionari sunt mult mai conservatoare decat cele ale legii locale. De exemplu, legea locala permite expunerea pe bursa a companiilor cu produse garantate de pana la 50%, iar expunerea noastra este de 5%. Politica noastra investitionala este una conservatoare si cu siguranta nu se va face o schimbare a acesteia”, a mai spus acesta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro