Sari direct la conținut

Recunoașterea video automată de către Poliție a numerelor de înmatriculare în trafic: Un singur ofertant la licitația de peste 33 milioane de lei

HotNews.ro
Camere video tip LPR în Marea Britanie, Foto: Burnstuff2003 / Dreamstime.com
Camere video tip LPR în Marea Britanie, Foto: Burnstuff2003 / Dreamstime.com

Poliția Română a anunțat ce oferte a primit în cadrul licitației pentru realizarea unui sistem integrat de monitorizare în trafic, care vizează și montarea pe 200 de mașini de camere video de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare în trafic, contract cu o valoare estimată la peste 33,6 milioane de lei.

Sistemul integrat de monitorizare în trafic, licitat de Poliție, este împărțit în 7 componente/loturi care implică:

  • – achiziția unui subsistem de localizare, monitorizare și management flotă auto și echipamente de monitorizare GPS pe mașini
  • – achiziția unui subsistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare – LPR (License Plate Recognition), format din echipamente de recunoaștere a numerelor de înmatriculare.

Vodafone România, singură sau în parteneriat cu alte două firme – Isys Professional și Advance SRL, a depus oferte pentru fiecare din cele 7 componente licitate de Poliție. Nicio altă companie sau grup de firme nu s-a înscris la licitație.

Pe site-ul Advance SRL se menționează că această firmă este partener al Genetec – furnizor global de soluții IP pentru supraveghere video, control acces și recunoaștere a numerelor de înmatriculare, integrate într-o singură platformă numită Security Center.

Grupul Genetec este prezent prin parteneri licențiați pe șase continente și în peste 80 de țări.

Ce oferte a primit Poliția pentru alt sistem de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare

Separat de această procedură de achiziție, Poliția Română mai are o licitație pentru achiziția unui sistem de supraveghere și monitorizare video prin tehnologie LPR (License Plate Recognition), care permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare ale mașinilor.

Sistemul va fi utilizat în condițiile legii, pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse de magistrați.

Pentru acest contract, poliția a primit 2 oferte de la Regia Autonomă Rasirom, controlată de Serviciul Român de informații (SRI), iar alta de la firma Silva Systems.

Prin acest sistem se dorește îmbunătățirea activității Direcției Operațiuni Speciale, unica structură de specialiate a Poliției Române care asigură, prin polițiști specializați, activități de supraveghere tehnică.

Sistemul de supraveghere este format din mai multe servere, stații grafice, 300 camere video IP tip LPR și aplicații de video management pentru aceste camere.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro