REVIEW Allview X2 Soul
Cel mai subtire telefon din lume (5,5 mm) a ajuns in Romania sub brandul firmei brasovene Allview si sub numele de X2 Soul. Cu un design si o constructie premium din metal si sticla si specificatii ce, pe hartie cel putin, plaseaza telefonul in zona „high-end”, X2 Soul intra intr-o lupta cu telefoanele varf de gama al unor producatori mult mai cunoscuti, insa vine cu un pret ce mai degraba se apropie de mijlocul pietei. Cat de bine se comporta telefonul in practica si cum se compara el cu granzii din lumea Android, cititi in review-ul realizat de HotNews.ro.
Nota de inceput
HotNews.ro a ales sa testeze noul X2 Soul de la Allview pentru ca este unul din smartphone-urile actuale care impresioneaza la prima vedere prin cateva aspecte cheie.
In primul rand telefonul este cel mai subtire din lume la momentul actual (5,5 mm – este, de fapt, acelasi model cu Gionee Elife S5.5, doar ca sub denumirea brandului romanesc Allview), vine cu o constructie din materiale premium (inca o raritate printre telefoanele de azi, mai ales in spatiul Android) si propune un pret mai degraba de mijlocul pietei, desi pe hartie vine cu dotari demne de un high-end.
Modelul din review ne-a fost oferit chiar de catre Allview si a fost in teste in redactia HotNews.ro timp de o saptamana. Telefonul a fost folosit ca telefonul principal personal in reteaua 3G Orange in Bucuresti si, in general, nu a fost menajat in ceea ce priveste consumul de baterie.
HARDWARE
Allview X2 Soul – in mana
Foto: Hotnews
In ceea ce priveste componenta hardware, X2 Soul vine cu destul de multe dintre cele mai noi specificatii in domeniu si promite, cel putin pe hartie, performante asemanatoare ca telefoanele varf de gama ale altor producatori mult mai celebri.
Pe langa componentele interne, X2 Soul se mandreste cu dimensiunile sale reduse si impresioneaza prin subtirimea dusa la extrem: doar 5,5 mm. Cei de la Allview descriu telefonul ca fiind „probabil cel mai subtire smartphone din lume”.
De fapt, telefonul chiar este cel mai subtire din lume, modelul X2 Soul fiind de fapt acelasi (doar branduit diferit) cu modelul Elife S5.5 de la Gionee, cel mai subtire telefon din lume prezentat oficial in februarie.
E totusi un minus faptul ca telefonul nu dispune de tehnologia 4G si ca spatiul de stocare este de doar 16 GB, fara posibilitatea extinderii prin card microSD.
Specificatiile:
Procesor: MediaTek MT6592 1,7 Ghz OctaCore
GPU: Mali 450
Memorie: 2 GB
Spatiu de stocare: 16 GB (neexpandabil)
Dimensiuni: 145,06×70,06×5,55 mm
Greutate: 129 g
Ecran: 5 inci, Full HD (1920×1080 px) Super Amoled / 441 ppi
Protectie: Gorilla Glass 3 (fata si spate)
Camera principala: 13 MP Sony IMX135 (filmare 1080p 30 fps)
Camera frontala: 5 MP (OV5648), unghi larg
Baterie: Li-Ion 2300 mAh
NUare: 4G, NFC, WiFi ac, QuickCharge, Bluetooth Low Energy, baterie interschimbabila sau memorie pe card micro SD.
DISPLAY
Displayul de pe X2 Soul
Foto: Hotnews
Ecranul ne-a surprins placut si este unul din marile plusuri ale telefonului. Cu o rezolutie Full HD si o diagonala de 5 inci, ecranul de tip SuperAmoled arata foarte bine si are unghiuri largi de vizualizare.
Culorile sunt surprinzator de placute, iar suprasaturatia specifica ecranelor Amoled nu pare sa fie asa o problema. In plus, albul nu sufera intr-atat de mult de celebra tenta verzui-albastrie.
Totusi, ecranul nu este lipsit de minusuri, iar cel mai mare se observa in conditiile de lumina puternica. Ecranul devine din ce in ce mai putin vizibil atunci cand lumina din jur creste, iar cand afara soarele bate direct pe telefon, ecranul nu se vede aproape deloc.
Ca un plus totusi, setarea de luminozitate automata a functionat ok mai mereu.
Plusuri:
+ desi de tipul AMOLED, albul nu apare in naunte verzui-albastrii, iar culorile nu sunt la fel de saturate ca pe alte terminale cu tehnologie de ecran asemanatoare
+ rezolutie si densitate a pixelilor foarte buna
Minusuri:
– destul de greu (chiar foarte greu uneori) de vazut in lumina de afara
DESIGN&ERGONOMIE
Meta si sticla – elementele din constructia X2 Soul
Foto: Hotnews
De departe cel mai interesant element al telefonului este designul sau. In mod surpinzator, mai ales daca vorbim de piata Android, X2 Soul evita plasticul traditional al altor modele si recurge in constructie la elemente considerate premium, un lucru inca rar si pe care il revedem doar la cativa producatori (Apple, HTC, Sony).
X2 Soul vine cu o forma rectangulara, fara prea multe elemente distinctive pe fata si propune o constructie din materiale premium de tipul sticla-metal-sticla. Ca o comparatie, X2 Soul pare o combinatie destul de reusita intre un iPhone 4/4S, marginea de metal al lui iPhone 5/5S si designul telefoanelor din seria Sony Xperia Z.
Chiar daca vorbim de un telefon maricel, cu diagonala ecranului de 5 inci, X2 Soul este destul de manevrabil in mana si se tine destul de ok in palma, cu tot cu marginile sale mai colturoase.
Butoanele amplasate in partea sa stanga sunt usor de dibuit si se simt bine la atingere.
Cat de subtire poate fi un telefon
Foto: Hotnews
Totusi, premium nu inseamna intodeauna si durabil. Chiar daca telefonul vine cu sticla Gorilla Glass 3, spatele ecranului este predispus la zgarieturi. Mai mult, spatele din sticla al telefonului devine un adevarat magnet de amprente, iar curatarea sa nu este una neaparat usoara sau rapida.
In plus, marginea de metal se ciupeste destul de usor, lasand se se vada luciul original al aliajului de sub vopseaua aplicata deasupra. De altfel, efectul de „ciupire” al marginii de metal este asemanator celui de pe modelel iPhone 5/5S.
Per total insa, prin subtirimea sa, prin forma sa simpla, dar eleganta si prin materialele placute la atingere, X2 Soul impresioneaza si are potential sa atraga privirile de la masa.
Plusuri:
+ un mare plus la capitolul design prin forma simplista si materialele premium folosite. Combinatia sticla-metal-sticla ramane una de apreciat la un telefon
+ se simte bine in mana, cu toate ca are o forma patratoasa si unghiuri aproape drepte
+ butoanele sunt indeajuns de sensibile si usor de gasit
+ ramane in zona manevrarii cu o singura mana
Spatele lui X2 Soul – un urasi magnet de amprente
Foto: Hotnews
Minusuri:
– telefonul tinde sa se incalzeasca puternic, uneori insuportabil de mult
– desi materialele folosite la constructie sunt premium, ele nu sunt ferite de zgarieturi, ci dimpotriva. Atat metalul, cat si sticla sunt predispuse la zgarieturi si ciupituri
– intreg telefonul este un urias magnet de amprente
Galeria foto de mai jos cu designul X2 Soul poate fi vizionata (si pe mobil) si aici.
SOFTWARE
X2 Soul vine cu versiunea de Android 4.2.2, o versiune veche de doi ani si deja depasita de alte cateva noi editii. Cei de la Allview au anuntat in iunie pe pagina de Facebook un update la 4.4 KitKat, insa nici pana acum aceasta actualizare nu s-a produs.
Trei din temele mai aparte de pe X2 Soul
Foto: Hotnews
Pe deasupra sistemului de operare, cei de la Allview si-au impus propria interfata, destul de modificata pe alocuri, care isi propune sa aduca plus-valoare pentru utilizator, dar care, in practica, nu aduce decat frustrari.
Desi pe hartie telefonul vine cu specificatii hardware care ar trebui sa duca orice sistem, X2 Soul se misca destul de greoi, mai ales cand e vorba de efecte sau tranzitii, sacadeaza si se agata frecvent. In plus, in saptamana noastra de test am intalnit numeroase erori care au persistat, chiar si dupa o resetare de sistem.
Totusi, sunt si cateva (putine) lucruri bune. Chiar daca sistemul are multe functii prea putin folositoare sau ce par a fi gandite sau implementate doar pe jumatate, exista si cateva ok precum cea prin care deschizi ecranul prin dubla atingere (double-tap) cu un deget.
La dreapta de lockscreen – panoul cu unele functii utile
Foto: Hotnews
O alta functie ce poate fi considerata utila este cea de „fake call”, util amplasata la dreapta de lockscreen, in cazul in care doriti sa scapati dintr-o intalnire sau o conversatie. Problema este insa ca functia pare a fi si ea implementata pe jumatate. Cand este activata, telefonul va suna dupa cateva secunde, o voce preinregistrata va vorbi de cealalta parte a receptroului (un mesaj in engleza ce nu poate fi schimbat sau inlocuit), insa pe ecran va aparea mereu „unknown”, fara posibilitatea unei persoanalizari.
Sistemul dispune si de multiple cai de personalizare, chiar prea multe pentru gustul nostru. Temele de personalizare nu schimba doar culorile, backgroundul si accentele, ci si intreg setul de iconite.
Dupa cum am spus, sistemul de misca greu, iar tranzitiile si efectele sacadeaza si se agata, chiar si doar atunci cand trecem de la un ecran la altul.
Chiar din prima zi de teste telefonul s-a blocat la lockscreen. Practic, pana la un hard restart, ecranul doar se aprindea, insa nu mai raspundea la nici un imput. In cele 7 zile de test am intalnit aceasta eroare de 5 ori.
In alte instante am patit de multe ori sa accesam o aplicatie, iar in locul ei sa se deschida cu totul alta.
Mereu acelasi apel fals de la „unknown”
Foto: Hotnews
O alta eroare persistenta a fost ca de fiecare data cand vorbeam la telefon, la finalul (sau in mijlocul conversatiei), cand luam telefonul de la ureche si ne uitam la ecran, sertarul de notificari era mereu tras in jos.
Nu am dori sa facem din acest review o enumerare de erori sau blocaje, insa de departe cel mai slab punct al telefonului X2 Soul este componenta sa software.
In plus, pe langa problemele de performanta si fluenta a sistemului, designul sistemului de operare lasa si el impresia de nefinisat si in multe locuri este incoerent. In unele zone (galerie, setari, butoane etc), sistemul imprumuta elemente de design de la iOS 7, in timp ce in alte parti elementele specifice Android (chiar si versiuni mai vechi) se impletesc cu altele noi.
Practic, pe cat de placut e la design si hardware, pe atata de neplacut si frustrant este pe partea software. Am rezistat cu greu ca in timpul saptamanii de test sa nu punem un launcher alternativ (sau, mai rau, sa incercam sa instalam un cu totul alt sistem de operare).
Plusuri:
+ exista cateva functii ok fata de Android-ul standard: double-tap to wake, fake call, gesture launch, raspuns prin ducerea telefonului la ureche
+ optiuni extinse de personalizare
Minusuri:
– telefonul vine cu Android 4.2.2, o varianta lansata in octombrie 2012 (acum peste 21 de luni !) si depasita deja de alte doua noi mari variante
– modificarile facute de Allview la Android ingreuneaza puternic (!) sistemul si aduc prea putina valoare ca sa justifice sacrificiul de performanta
– sistemul conceput si modelat de Allview are zone in care nu e consecvent, iar multe elemente de design nu au coerenta intre ele. In multe zone elementele de Android au fost combinate unele asemanatoare din iOS sau alte sisteme de operare
– unele aplicatii par neterminate, iar intreg sistemul da mai degraba impresia de unul nefinisat
– in decursul zilelor de test am intalnit mai multe erori de sistem sau blocaje
FOTO
Camera de 13 MP de pe X2 Soul
Foto: Hotnews
Camera principala a lui X2 Soul este una de 13 Megapixeli cu senzor Sony IMX135 si, in opinia noastra, reuseste sa capteze fotografii bune, chiar foarte bune in anumite circumstante.
Imaginile sunt detaliate, expunerea este echilibrata si culorile sunt, in general, destul de exacte, chiar daca uneori tindc sa fie mai mai saturate decat ar trebui. Uneori insa WhiteBalance-ul automat o mai ia razna, insa isi revine rapid.
Pozele sunt captate rapid, iar timpul de focus nu este unul prea mare. Nici pozele in modul HDR nu dureaza prea mult, desi exista o secunda-doua de asteptare. In ceea ce priveste rezultatele din modul HDR, acestea sunt mai degraba hit-and-miss, unele poze iesind ok, altele fiind mult exagerate.
Poza pe timp de zi cu X2 Soul
Foto: Hotnews
Toate lucrurile laudative la adresa camerei principale se opresc atunci cand vorbim de scene in conditii de iluminare slaba sau pe noapte. In general, cand lumina scade, cadrele incep sa piarda din detalii si imaginile sa devina „moi”, uneori chiar suparator de mult.
Blitzul este unul decent, se declanseaza rapid, insa uneori are tendinta de a fi prea puternic si de a arde obiectele din cadru. In conditii de lumina foarte slaba blitul s-a comportat chiar foarte bine.
Galerie foto de mai jos cu poze captate in studio, in conditii diverse de lumina slaba, poate fi vizualizata (si pe mobil) si aici.
Per total insa, camera principala este una care poate satisface mai mult decat decent nevoile unui utilizator normal, iar in anumite circumstante poate rivaliza cu camerele unor telefoane mai titrate.
Camera frontala de 5MP si unghi foarte larg
Foto: Hotnews
In ceea ce priveste camera frontala, Allview X2 Soul vine cu o rezolutie de 5 megapixeli si cu un unghi foarte larg. In general, chiar si pe lumina mai slaba, rezultatele obtinute sunt acceptabile, insa nu putem sa trecem cu vederea o enorma problema: pozele captate cu camera frontala ies in oglinda!
In plus, unghiul destul de larg de vizualizare face ca anumite cadre sa iasa destul de deformate, iar culorile si obiectele din unele fotografii tind sa iasa mai degraba „moi”.
Per total camera frontala scoate rezultate decente, insa omisiunea/eroarea celor de la Allview de a lasa ca poza finala captata sa ramana in oglinda nu poate fi trecuta cu vederea.
Plusuri:
+ camera principala ofera rezultate bune in lumina buna
+ timpul de focus nu este unul mult prea lung si captarea se face rapid
+ un modul flash rapid, desi nu neaparat exact
+ camera frontala cu rezolutie mare si unghi larg
+ modul HDR este unul decent, chiar bun uneori
Selfie cu camera frontala iese in oglinda
Foto: Hotnews
Minusuri:
– pozele in lumina putina sunt destul de slabe
– pozele captate cu camera frontala ies in oglinda (!!!)
– camera frontala, din cauza unhiului sau larg, tinde sa deformeze destul de pronuntat
– focalizare greoaie uneori in conditii de lumina putina sau de foarte aproape
Galerie foto de mai jos, cu poze captate pe zi, in interior sau pe noapte cu camerele de pe X2 Soul, poate fi vizualizata (si pe mobil) si aici.
VIDEO
X2 Soul reuseste sa ofere o filmare de calitate buna la rezolutie 1080p atunci cand lumina este suficienta si produce rezultate satisfacatoare si atunci cand vorbim de lumina putina sau cadre de noapte.
In plus, si sunetul captat este unul ok in cea mai mare parte a situatiilor, iar autofocusul reuseste de multe ori sa se miste suficient de rapid.
Din pacate, atunci cand lumina incepe sa dispara din cadru, calitatea imaginilor captate sufera si framerate-ul scade uneori simtitor. Mai mult, cum camera nu dispune de un sistem de stabilziare optica, filmarile tind sa iasa miscate serios.
Chiar si asa, camera video nu dezamageste.
Plusuri:
+ capturi video decent la nivel 1080p in lumina buna
+ sunetul captat este destul de bun
Minusuri:
– lipsa unui sistem de stabilizare se simte destul de mult
– framerate-ul scade simtitor si chiar deranjant in lumina slaba
AUDIO
Difuzorul amplasat pe spate pe X2 Soul
Foto: Hotnews
X2 Soul are difuzorul audio (unul singur) amplasat pe partea din spate si, cu toate ca volumul este unul destul de puternic, calitatea sunetului nu este una tocmai grozava. Nu e neaparat rea, dar in niciun caz ceva care sa scoata telefonul in evidenta.
In general sunetele sunt destul de plate, iar amplasamentul difuzorului – pe spatele telefonului – nu ajuta deloc.
Lucrurile se schimba cand vorbim de sunetul in casti, acesta fiind unul destul de bun, mai ales in pereche cu castile foarte bune cu care vine telefonul in pachet.
De precizat la capitolul audio ca difuzorul de ureche este destul de slab si de multe ori ne-am confruntat cu situatia ca intr-un cadru putin mai zgmotos sa nu auzim foarte bine interlocutorul, desi volumul era dat la maxim.
Castile foarte bune cu care vine X2 Soul
Foto: Hotnews
Plusuri:
– sunetul in casti este unul destul de bun, iar castile cu care vine telefonul in pachet sunt chiar foarte bune
Minusuri:
– fata de ce ofera alti competitori pe piata, calitatea difuzorului audio extern lasa de dorit
– difuzorul extern este pozitionat pe spatele telefonului
– sunetul in difuzorul de ureche este destul de slab si in zone sgmotoase apar dificultati in a auzi persoana de la celalalt capat
EXPERIENTA MULTIMEDIA
La capitolul experienta multimedia (modul in care utilizatorul capetaza sau experimenteaza continut foto/video/audio), putem spune ca X2 Soul se descurca onorabil, insa are si cateva lacune serioase, mai ales pe partea software.
Setarile camerei care mereu sunt afisate in mod „portrait”
Foto: Hotnews
In ceea ce priveste componenta de captare foto/video, aplicatia de camera cu care vine sistemul de pe X2 Soul lasa foarte mult de dorit si, la fel ca alte multe zone din sistem, da impresia ca este facuta pe jumatate si e nefinisata. Ca un exemplu: setarile din aplicatia de camera sunt afisate mereu in modul „portret”, chiar si cand telefonul este orientat in modul „landscape”. In plus, butoanele si comutatoarele tind sa nu fie asa de usor de actionat precum ar trebui. Mai mult, optiunile din setari sunt destul de limitate.
Ca un element de incoerenta in sistem, telefonul mai dispune de o aplicatie de camera denumita „CharmCam” si este destinata sa aplice diverse efecte de tip „beauty face” sau „eraser”. Pe langa faptul ca utilizatorul este pus sa aleaga mereu intre doua aplicatii diferite, ambele au design diferit si nu fac decat sa accentueze senzatia de sistem neinchegat.
Un lucru de salutat este posibilitatea de selectare a functiei de declansator pentru butoanele de volum. In plus, de mentionat la capitolul lucruri pozitive si includerea in modul de vizionare al clipurilor video optiunea de a „scoate” fereastra cu video deasupra celorlalte aplicatii, la fel ca si optiunea de a bloca accesul la butoanele de pe ecran in timpul vizionarii unui film.
Plusuri:
+ butoanele de volum pot fi folosite ca declansator pentru poze
+ galeria pentru poze sau video este una decenta, desi imprumuta elemente de design din iOS
+ clipurile video pot fi vizionate intr-o fereastra mai mica, deasupra altor aplicatii
+ sistemul contine si o aplicatie de camera dedicata efectelor si a functiilor speciale (eraser, beauty shot, sequence shot, best shot etc)
Minusuri:
– aplicatia de camera este una destul de slaba si nefinisata in multe locuri. Ca exemplu: ecranul cu setari este mereu afisat in modul „potret”, chiar daca utilizatorul tine camera in modul „Landscape”
– nu exista acces la prea multe setari manuale pentru camera
– trecerile intre diferitele functii in aplicatia de camera necesita ceva timp sau actiuni suplimentare
– utilizatorul este pus mereu sa aleaga intre cele doua aplicatii de camera, fiecare cu designul sau: cea standard si cea care contine diversele efecte sau functii
BATERIE
Bateria – statistici de pe X2 Soul
Foto: Hotnews
Cu o baterie de 2300 mAh poate ne-am fi asteptat ca X2 Soul sa reziste mai bine decat a facut-o in testele noastre. In medie, telefonul ne-a dus o zi intreaga (de dimineata pana seara), insa nu ne-a lasat foarte mult loc de manevra. Nu vorbim de un rezultat dezastruos, insa nici bine nu consideram ca a fost.
Sigur, in mod normal, totul depinde insa de utilizator si de cum foloseste el telefonul. Asa ca trebuie sa mentionam cum am folosit noi telefonul in mod uzual: Luminozitatea ecranului pusa pe auto, Wi-Fi deschis circa 10 ore pe zi, 3G circa 5 ore, sincronizarile uzuale in fundal (Facebook, Twitter, Gmail, Google+, Google Now, Calendar, WhatsApp, Hangouts, Instagram, Messenger, Weather), cca 20-30 de minute de convorbiri, 20 de minute de captat foto/video, cam 10 minute de jocuri si circa 10 de minute de streaming pe YouTube. Ocazional am folosit si functiile Bluetooth si GPS.
Pentru cum l-am folosit noi, am putea spune ca a fost mai degraba intr-un mod mediu si mai putin intensiv. In aceste conditii, la finalul unei zile (in jurul orei 21.00-22.00) ajungeam spre ultimele procente din baterie si cautam deja o priza.
In cifre, am obtinut o autonomie medie de circa 11-15 ore, cu un timp de ecran de doar 2 ore – 2 ore si jumatate.
Ca un fapt curios, in statisticile privind consumul de baterie componenta de semnal al telefonului a fost cea care a consumat mereu cel mai mult, exagerat chiar (spre 60%). Situatia s-a pastrat si dupa un reset al sistemului.
Spre comparatie, la alte telefoane testate cei mai mari consumatori au fost aplicatiile (cca. 50-60%) si ecranul (circa 20-25%).
Plusuri:
+ telefonul dispune de un mod de economisire a bateriei ce poate fi personalizat
Minusuri:
– bateria abia daca reuseste sa duca o zi in conditii normale de utilizare. In conditii de utilizare intensiva, bateria se duce rapid
– timpul de incarcare nu impresioneaza
– bateria nu este interschimbabila
– in mod ciudat, in testele noastre, semnalul telefonului a fost cel care a consumat cel mai mult din baterie
PRET
Alview X2 Soul
Foto: Hotnews
La circa 1.500 de lei, pretul telefonului este unul din cele mai atractive aspecte, mai ales daca luam in considerare specificatiile foarte ok si constructia/designul premium. De altfel, am realizat acest review pornind tocmai de la pretul redus al unui telefon care, pe hartie, poate fi un concurent serios pentru telefoanele mai „high-end” de pe piata.
De fiecare data cand am intalnit probleme, erori sau neajunsuri, mereu am incercat sa ne gandim ca la pretul sau, telefonul nu are cum sa nu vina cu unele compromisuri. In cele din urma am inceput sa ne obisnuim cu ideea si logica noastra a avut sens pana cand ne-am uitat mai bine pe piata…
In ceeasi plaja de pret au ajuns acum sa coste telefoane „varf de gama” lansate anul trecut precum Samsung Galaxy S4 sau HTC One M7. Mai mult, pe la acelasi pret se situeaza si Nexus 5, un telefon pe care l-am testat iarna trecuta si caruia i-am gasit putine neajunsuri. Oricare din aceste variante ar putea oferi o experienta per total mai lipsita de frustrari decat X2 Soul.
Chiar si asa, pentru cine doreste un telefon din 2014, cu specificatii apropiate de zona „high-end” si un pret decent, atunci X2 Soul poate fi o optiune, insa e nevoie si de nervi tari.
Plusuri:
+ costa doar 1.499 de lei (pe alocuri chiar putin mai ieftin conform price.ro), desi prezinta un design si specificatii de telefon mult mai scump
+ in pachet telefonul vine si cu o pereche de casti foarte bune
Minusuri:
– exista pe piata telefoane mult mai bune, mai vechi ce-i drept, dar la preturi asemanatoare: Nexus 5, Galaxy S4, HTC One (M7) etc.
CONCLUZIE
Poate acest review a parut mai degraba negativ si poate in multe locuri am fi putut fi mai ingaduitori cu un telefon care, pana la urma, prin pret, se pozitioneaza pe la mijlocul pietei. Poate am avut si noi asteptari prea mari si ar fi trebuit sa fim mai deschisi la compromisuri.
Cert este ca X2 Soul este departe de a fi un telefon slab, dimpotriva, iar utilizatorul obisnuit are toate sansele sa-l aprecieze si sa fie ok cu el, atata doar ca vor fi instante in care inevitabil va trebui sa aiba rabdare sau sa accepte la randul sau unele compromisuri.
Designul telefonului este poate marele plus, iar specificatiile hardware nu sunt de ignorat. Ce consideram noi ca trage cel mai tare in jos telefonul este componenta software. Sistemul de operare impus de Allview, pe langa faptul ca se bazeaza pe o versiune de Android veche deja de doi ani, vine cu blocaje, erori si incoerente de la design si pana la user experience.
Toate acestea fiind spuse, ne intrebam oare cum ar fi aratat review-ul acesta daca X2 Soul ar fi venit mai degraba cu Android 4.4. KitKat original, acel vanilla/stock Android pe care Google il face foarte bine, care ruleaza aproape perfect si care a ajuns sa nu mai fie doar un sistem „chel” care sa aiba nevoie neaparat de toate zorzoanele adaugate de fiecare producator in parte.
Nota de final
- Ai vreo intrebare legate de telefonul pe care l-am testat? Lasa-ne un comentariu mai jos si vom incerca sa iti raspundem.