REVIEW LG G4
Un ecran super-detaliat ce masoara 5,5 inci, dar pe un corp ce nu depaseste cu mult cel al competitorilor mai mici, o camera foto care bate aproape orice pe piata si o constructie premium din piele naturala, dar care permite utilizatorului sa foloseasca un card microSD si sa schimbe bateria – cam acestea sunt coordonatele cu care am putea defini modelul LG G4, ultimul varf de gama al producatorului coreean.
HotNews.ro a testat noul LG G4 si va ofera un review in detaliu cu unul dintre cele mai bune telefoane ale anului.
Nota de inceput – Detalii despre modul de review
Telefonul a fost testat timp de 18 zile in reteaua 4G din Bucuresti, a fost folosit pe post de telefon principal pe numarul personal si, in general, nu a fost menajat in ceea ce priveste consumul de baterie.
Review-ul nu ia in calcul elemente precum scoruri de tip „benchmark”, ci cauta mai degraba sa redea experienta de zi cu zi in ceea ce priveste utilizarea telefonului.
Telefonul ne-a fost pus la dispozitie de catre LG Romania. Modelul testat a fost unul de tip LG-H815, varianta europeana.
HARDWARE
Desi vine la mai putin de un an de la lansarea predecesorului G3, noul model G4 aduce o serie de imbunatatiri si specificatii dintre cele mai noi, astfel incat sa tina LG in cursa telefoanelor varf de gama intr-o prima jumatate de an 2015 in care au fost deja lansate telefoane precum Samsung Galaxy S6, HTC One M9 sau Sony Xperia Z3+.
Pe langa specificatiile de top, G4 mai vine cu un aspect hardware ce il diferentiaza fata de competitori si care, pentru unii utilizatori, ar putea cantari destul de mult: spatele detasabil si bateria interschimbabila.
Specificatii:
Ecran: 5,5 inci IPS LCD (Quantum), Quad HD – 1440 x 2560 pixeli (densitate de 538 pixeli per inci)
Procesor si GPU: Qualcomm Snapdragon 808 Hexacore (Dual-core 1.82 GHz Cortex-A57 & Quad-core 1.44 GHz Cortex-A53) / Adreno 418
RAM: 3 GB LPDDR 3
Stocare: 32 GB / spatiu pt card microSD pana la 128 GB
Camera foto / video principala: 16 MegaPixeli (5312 x 2988 pixeli), f/1.8, autofocus laser, stabilizare optica (OIS) pe trei axe / UHD (2160p@30fps), Full HD (1080p@60fps)
Camera foto/video secundara: 8 MP cu f 2.0 / 1080p@30fps
Baterie: Li-Ion 3.000 mAh, interschimbabila (telefonul este compatibil cu tehnologia Qualcomm QuickCharge)
Sistem de Operare: Android 5.1 Lollipop
Dimensiuni: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
Greutate: 155 g
Alte aspecte specifice: ecran curbat (dar nu flexibil), carcasa spate din piele naturala (pe anumite modele), carcase spate cu posibilitatea de incarcare wireless pe standardul Qi
Culori si matriale disponibile:
Plastic – Metallic Grey, Ceramic White, Shiny Gold
Piele – Negru, Maro, Rosu
ECRAN
Ca si predecesorul sau, G4 vine cu un ecran LCD de 5,5 inci si cu rezolutie Quad HD (1440 x 2560 pixeli, densitate de 538 pixeli per inci). Ecranul este de tip Quantum Display, iar LG spune ca prin aceasta tehnologie sunt imbunatatie aspecte precum luminozitatea, contrastul si culorile.
Din testele noastre putem spune ca ecranul de pe G4 apare mai luminos si mai frumos decat cel de pe G3. Totusi, comparativ cu ecranele altor competitori de pe piata (Galaxy S6 spre exemplu), nu ne-am hazarda sa spunem ca display-ul lui G4 se detaseaza cu mult.
Per total, insa, display-ul de pe G4 ofera culori vii, dar nu prea saturate, iar unghiurile de vizualizare sunt foarte bune. In general textul si imaginile cu o rezolutie decenta arata perfect si impecabil de clar pe noul display.
Mai mult, am fost extrem de placut surprinsi sa vedem ca luminozitatea maxima a ajutat ca ecranul sa fie rezonabil de vizibil in situatii de lumina puternica, dar ne-am fi dorit poate ca si setarea de minima luminozitate sa fie chiar mai jos, pentru o mai usoara folosire in conditii de intuneric.
Putem spune, ca o mica concluzie, ca ecranul de pe G4 este clar una din piesele de rezistenta ale noului model si sub imperiul primelor impresii foarte bune tindem sa-l laudam excesiv.
Plusuri:
+ este poate cel mai bun display pus de LG pe un dispozitiv mobil – culori placute si vii, luminozitate mare
+ rezolutia QHD ii va multumi pana si pe cei mai infocati fani ai pixelilor si tine telefonul la varf in batalia producatorilor pe cifre si specificatii
+ in conditii de soare/lumina puternica ecranul este destul de luminos incat sa se vada ok
Minusuri:
– am fi preferat un prag minim de luminozitate si mai jos pentru a usura folosirea in conditii de intuneric
– setarea automata de luminozitate mai mereu a parut ca face ecranul mai putin vizibil decat poate ar fi trebuit in conditiile date.
DESIGN & BUILD
Din ce in ce mai multi producatorii de telefoane au inceput sa puna accent pe materialele premium, unii optand pentru sticla, altii pentru metal. LG nu a ramas in urma si a plusat cu un G4 cu spate din piele naturala, dar care ramane totusi detasabil si lasa utilizatorului acces la baterie si cardul microSD.
Spatele din piele este brazdat pe mijloc cu o cusatura dubla care ofera un element distinctiv telefonului si il face si interesant la atingere. Mai mult, pentru ca poate fi dat jos, utilizatorul poate alege dintre mai multe modele de spate din piele pe care le poate schimba intre ele.
Ramane totusi de vazut cat de rezistenta va fi pielea la utilizarea zilnica. Dupa cele aproape trei saptamani de test, modelul nostru cu piele maro a inceput sa arate semne de uzura pe la colturi (probabil de la bagatul in buzunarul de la blugi). In orice caz, pielea este unul dintre materialele care tind sa imbatraneasca mai gratios, spre deosebire de alte materiale precum sticla sau, mai ales, plasticul.
G4 vine si in cateva variante cu spate din plastic (modelul cu spatele din piele vine chiar din pachet cu inca un spate din plastic), insa ele nu „spun” prea multe si fac ca telefonul sa fie unul mai degraba banal in ceea ce priveste design-ul.
Ergonomie
LG G4 in mana
Foto: Hotnews
In ciuda ecranului sau de 5,5 inci ce pune telefonul in categoria „phablet”-urilor, LG G4 este suprinzator de usor de folosit chiar si intr-o singura mana. Cu tot cu ecranul sau „generos”, amprenta telefonului nu este cu mult mai mare decat cea a unui Galaxy S6 sau HTC One M8 sau M9, desi acele telefoane au ecrane mai mici, de 5-5,1 inci.
Da, LG G4 e putin mai gros si mai greu decat alte modele, insa aceste masuri ofera, de fapt, telefonului un avantaj. Forma curbata si spatele din piele sau plastic care, desi e lucios, nu este alunecos, face ca telefonul sa fie foarte aderent in mana. Mai mult, ca un aspect ce tine de estetica, spatele telefonului prin constructia sa de piele sau plastic finisat nu aduna mult hulitele amprente precum o fac alte telefoane.
Ecranul telefonului este putin curbat, dar nu flexibil, ceea ce – spune LG – face ca utilizatorul sa fie mai imersat in imagine si ofera si mai mult protectie in cazul in care telefonul este scapat pe jos si cade in colturi. Desi nu am putea confirma cele sustinute de LG, putem spune ca forma curbata face ca telefonul sa fie mai usor de folosit si tinut in mana.
Degetul aratator se aseaza natural pe lacasul butoanelor amplasate pe spate, chiar sub camera, si, dupa o scurta perioada de acomodare, butoanele sunt usor de gasit si de dibuit intre ele. In plus, sunt ferme si au un feedback foarte bun.
Dupa ce ne-am obisnuit cu pozitionarea lor, am ajuns sa regretam ca ele nu sunt dispuse la fel si pe alte telefoane. Mai ales ca pozitionarea butoanelor pe spate permite ca ecranul sa fie intins pana la aproape de marginea telefonului.
Plusuri:
+ constructie solida si spatele din piele ca element distinctiv
+ forma rotunjita a spatelui si ecranul curbat fac ca telefonul sa fie destul de comod in manevrare, in ciuda ecranul sau de 5,5 inci
+ pozitionarea naturala a butoanelor pe spate, unde sta degetul aratator, desi necesita putin timp de acomodare
+ telefonul este foarte aderent, iar spatele nu capteaza amprente
Minusuri:
– rama telefonului a ramas din plastic
– pielea (cel putin in cazul modelului pe nuanta maro) incepe sa se uzeze mai repede pe la colturi
Fotogaleria de mai jos surprinde din mai mult unghiuri telefonul LG G4. Utilizatorii de mobil pot vizualiza fotogaleria aici, intr-un format optimizat.
–
SOFTWARE
In mod specific, LG a pus peste varianta de Android 5.1 cu care vine G4 si interfata sa personalizata LG UI. La fel ca si in trecut, strategia LG – ca si a altor producatori – e sa arunce cu cat mai multe optiuni si functii catre utilizator, insa de data aceasta lucrurile par putin mai retinute. Interfata de la LG e destul de impopotonata si are o sumedienie de briz-brizuri. Totusi, desi ca design nu se diferentiaza cu mult fata de cea a predecesorului sau, parca interfata de pe G4 e mai netezita.
Ca design, interfata mizeaza foarte mult pe culori pastelate si pe elemente minimaliste, plate, oarecum in ton cu limbajul „Material design” de la Google. Totusi, noua interfata are si aspecte care difera intre ele si nu dau impresia de coerenta deplina in design. Spre exemplu, pe intreaga interfata se mizeaza foarte mult pe elemente circulare si rotunjite, si cu toate acestea unele casute sau pop-upuri raman patratoase, cu spatiu inghesuit pentru etichete sau cu elemente translucide ce par din cu totul alt film.
Desi placuta in multe instante, cu animatii si efecte interesante, interfata nu este una dintre cele mai coerente pe care le-am regasit in universul Android, insa e mult peste ce exista pe piata, in special in zona telefoanelor mai ieftine.
Trecand peste aceste aspecte, in perioada noastra de test, telefonul a rulat foarte bine, momentele in care s-a agatat sau au existat erori fiind foarte putine. In general sistemul se misca rapid, aplicatiile sunt lansate instant, iar comutarea intre ele se face fara probleme sau agatari. Ca un lucru imbucurator, instantele de lag au lipsit aproape cu desavarsire, o mare bila alba pentru LG.
Ca si in cazul cocnurentilor sai pe piata, LG pune prin G4 accent pe personalizare si ofera, pe langa solutiile deja integrate in sistem, posibilitatea utilizatorului de a descarca si aplica diferite teme prin care sa modifice totul de la butoanele de control de pe ecran, la iconite, sunete, fundaluri sau nuantele din sistem. Din nefericire, temele nu sunt atat de multe, iar cele pe care le-am incercat nu ne-au convins. Experienta de personalizare prin teme pe LG G4 e departe de ce am experimentat pe telefoane precum HTC One M9 sau chiar si Galaxy S6.
Smart Notice pe LG G4
Foto: Hotnews
LG tine in continuare sa ofere utilizatorului „sfaturi” si „informatii” prin widget-ul sau „Smart Notice”, intr-un stil oarecum asemanator cu cartoanele Google Now. Diferenta e ca, de cele mai multe ori, din experienta noastra, aplicatiile LG fie ofera informatii banale, fie agaseaza utilizatorul cu un info-text despre vreme care, mai mereu, e in urma cu ce se intampla de fapt afara 🙂
Singura functie utila de la „Smart Notice” e cea care iti aduce aminte ca ai ratat sau ai respins un apel si poate vrei sa suni tu inapoi.
Plusuri:
+ desi inca prea aglomerata, interfata pusa de LG peste Android 5.1 Lollipop ni s-a parut putin mai retinuta si mai prietenoasa decat in trecut
+ sistemul este foarte rapid si, de cele mai multe ori, si fluent. Momente de lag sau agatari au fost foarte putine
+ sistemul ofera suficiente optiuni de personalizare, inclusiv prin „teme” pe care utilizatorul le poate descarca si aplica, desi optiunile inca sunt limitate
Minusuri:
– desi a mai fost cizelata, interfata pusa de LG peste Android ramane destul de incarcata si tot felul de briz-brizuri
– unele functii sau caracteristici nu sunt grozav implementate sau ofera prea putina plus-valoare
– interfata nu a fost redesenata prea mult fata de trecut, iar multe din elementele de design (iconuri, culori, accente etc) dau impresia ca nu prea se potrivesc intre ele
FOTO
LG a pus pe G4 o camera de 16 megapixeli, stabilizata optic (OIS) pe trei axe si cu diafragma de f/1.8, aspect pe care LG a insistat mult la lansare. O diafragma de 1.8, in teorie, ar trebui sa insemne poze mai detaliate si luminoase in conditii de noapte sau lumina slaba si fundaluri mai difuze care sa dea pozelor un aspect precum cel al pozelor facute cu DSLR-uri.
Dincolo de aspectele tehnice, dupa ce am testat camera in diferite situatii, am ajuns sa concluzionam ca G4 are una dintre cele mai bune si capabile camere foto de pe un dispozitiv mobil la ora actuala, probabil alaturi in top de cea a lui Galaxy S6.
Camera app of the LG G4
Foto: Hotnews
Fotografiile, pe lumina de zi, ies excelent si culorile sunt destul de aproape de realitate. Imaginile captate sunt destul de bine echilibrate si au destul detaliu in ele, chiar si pentru cei care vor sa faca mult zoom sau sa decupeze substantial din poza. In plus, echilibrul dinamic intre zonele luminoase si umbrite este destul de bine pastrat, iar modul HDR auto ajuta la captarea fotografiilor chiar si in situatii mai dificile de lumina.
In plus, camera a fost mereu constanta, livrand rezultate bune si foarte bune de fiecare data cand am folosit-o.
Pe lumina slaba sau noaptea lucrurile stau la fel de bine. Practic, pozele captate cu LG G4 sunt printre cele mai bune pe care le-am putut capta cu un telefon mobil in conditii de lumina slaba. Imaginile au detaliu in ele, zgomotul de cele mai multe ori e tinut la minim, luminile sunt bine redate. Singurul aspect care ar mai putea fi imbunatait este captarea obiectelor in miscare. Asemanator lui Galaxy S6, camera de pe G4 se descurca destul de greu sa prinda oameni sau masini in miscare atunci cand fotografiezi, spre exemplu, un colt de strada noaptea.
Totusi, de remarcat ca LG ofera in aplicatia de camera si un modul Manual in care utilizatorul are acces la aproape toate setarile cum ar fi focusul, balansul de alb, timpul de expunere, s.a. Pentru cine e dispus sa se joace putin, in modul manual – la pachet cu posibilitatea de a salva pozele in format RAW – camera poate livra niste rezultate excelente.
Cat priveste timpul de reactie, camera se misca ultra-rapid, iar captarea pozelor este instanta. Mai mult, timpul de focus – gratie si senzorului laser de pe spate – este printre cele mai rapide de pe telefoanele existente. In plus, LG a integrat si o scurtatura pentru a lansa rapid camera prin dubla apasare a butonului de volum minus .
Plusuri:
+ camera ofera printre cele mai bune rezultate intre dispozitivele mobile de pe piata la ora actuala: fotografiile apar vii, tonurile sunt bogate, iar zonele umbroase si cele luminate sunt bine echilibrate intre ele
+ senzorul laser de pe spate ajuta la un timp de focalizare extrem de mic
+ timpul de reactie este foarte bun si captarea fotografiilor se face instant
+ pozele pe timp de noapte/lumina de strada ies detaliate si echilibrate; printre cele mai bune rezultate low light in prezent pe un telefon
+ aplicatia de camera e bine desenata si ofera si un mod „Manual”, cu acces la toate setarile (telefonul poate capta si in format RAW)
+ camera poate fi lansata rapid printr-o dubla apasare a butonului de volum
Minusuri:
– pe timp de noapte/lumini de strada, orice obiect in miscare aproape ca nu poate fi captat cat de cat in clar
Galeria foto de mai jos prezinta fotografii realizate cu LG G4 pe timp de zi sau lumina buna. Galeria poate fi vizualizata si de catre utilizatorii de mobil aici, intr-un format optimizat.
Galeria foto de mai jos prezinta fotografii realizate cu LG G4 pe noapte sau in conditii mai slabe de lumina. Galeria poate fi vizualizata si de catre utilizatorii de mobil aici, intr-un format optimizat.
–
VIDEO
La capitolul video, camera de pe G4 reuseste sa capteze secvente cu adevarat bune si foarte bune. In testele noastre, pe lumina buna, camera inregistreaza la fel de bine sau chiar mai bine ca oricare alt concurent de top de pe piata.
Camera vine cu un sistem de stabilizare optica (OIS) pe trei axe ce ajuta mult la cadrele filmate, insa de multe ori am simtit ca nu face o treaba chiar la fel de buna precum, sa zicem, OIS-ul de pe Galaxy S6. In orice caz, prezenta OIS-ului este un punct forte pentru telefon avand in vedere ca alti competitori pe piata inca nu integreaza tehnologia in varfurile lor de gama.
In general, pe filmari, culorile sunt placute, aproape de realitate, schimbarile de expunere nu sunt bruste si, de cele mai multe ori, telefonul tine pasul cu ele, iar focusul se pastreaza mai mult decat bine, schimbarile avand loc imediat dupa ce cadrele se schimba, fara intarziere.
Pe lumina slaba sau noaptea, G4 reuseste sa capteze imagini bune, framerate-ul se mentine in general constant, detaliile sunt prezente si focusul tine pasul cu schimbarile de cadre, in ciuda lipsei de lumina.
De mentionat, camera filmeaza in 4k la 30 fps, Full HD (1080p) la 30/60 fps si slow motion 120 fps la rezolutie HD.
Cine vrea sa se convinga de calitatea inregistrarilor video facute cu LG G4, lasam clipurile video de mai jos…
Plusuri:
+ una dintre camerele cu cele mai bune si echilibrate imagini captate atat pe timp de zi, cat si si pe timp noapte/lumina de strada
+ stabilizarea otica se simte si isi face binisor treaba
+ posibilitatea filmarii in 4K sau la rezolutie Full HD cu 60 de cadre pe secunda
Minusuri:
Nu am gasit
–
AUDIO
La capitolul audio am fost putin dezamagiti de faptul ca LG a optat in continuare sa amplaseze difuzorul extern tot pe spate, desi din ce din ce mai multi producatori duc boxele in zona frontala, catre utilizator, sau macar le pun pe laterala. Totusi, difuzorul de pe LG G4 este suficient de puternic (poate cel mai puternic difuzor singular pe care l-am auzit la un telefon) si reuseste sa razbeasca spre utilizator.
Totusi, difuzorul mono de pe spate, desi destul de puternic ca volum, nu ofera nimic memorabil, iar calitatea si profunzimea sunetului emis nu se ridica nicaieri la nivelul altor competitori de pe piata.
Cat priveste sunetul in casti, acesta este unul foarte bun, iar castile care vin la pachet, pe langa faptul ca arata foarte bine cu firul invelit in material textil, sunt foarte capabile.
Plusuri:
+ castile care vin in pachet sunt foarte bune
+ difuzorul mono de pe spate este destul de puternic
Minusuri:
– difuzorul mono este amplasat pe spate
– desi volumul este puternic, sunetele scoase sunt relativ plate
BATERIE
Desi are o baterie de 3.000 mAh, autonomia telefonului, din pacate, ne-a dezamagit cel mai mult la LG G4. Nu doar ca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor noastre, ci nici nu a reusit macar sa intreaca rezultatele si asa modeste pe care le-am inregistrat cand am testat competitorii Samsung Galaxy S6 sau HTC One M9.
Ca sa fim siguri ca nu e o problema de partea noastra, in cele aproape trei saptamani de test, am adus telefonul la setarile din frabrica de trei ori. Din pacate, de fiecare data rezultatele au fost la fel: niciodata nu am reusit sa obtinem macar 3 ore timp de ecran in conditiile noastre de consum si de multe ori epuizam bateria inainte sa ajungem noaptea acasa.
In folosirea noastra de zi cu zi am reusit sa epuizam cele 100 de procente ale bateriei in aproape 13-15 ore, cu un timp de ecran de circa 2 ore, 2 ore si jumatate.
Sigur, in mod normal, totul depinde insa de utilizator si de cum foloseste el telefonul. Asa ca trebuie sa mentionam cum am folosit noi telefonul in mod uzual: Luminozitatea ecranului pusa pe auto (dar de la pragul de 60% in sus), Wi-Fi deschis circa 8-9 ore pe zi, 4G circa 4-6 ore, sincronizarile uzuale in fundal (Facebook, Twitter, Gmail, Google+, Google Now, Calendar, WhatsApp, Hangouts, Instagram, FB Messenger, Weather), cca 45-55 de minute de convorbiri, 20 de minute de captat foto/video, 15-20 minute de jocuri si circa 20-30 de minute de streaming pe YouTube.
Pentru cum l-am folosit noi, am putea spune ca a fost intr-un mod mediu spre intensiv. Consideram ca, daca este putin menajat, telefonul poate duce o zi si in conditii mai intensive, chiar si o zi jumatate cu o utilizare medie.
Totusi, la capitolul baterie, LG G4 are cativa asi in maneca, doar ca tine de utilizator sa mai scoata cativa bani din buzunar ca sa-i obtina. In primul rand, G4 are bateria detasabila, asa ca orice utilizator isi mai poate achizitiona baterii suplimentare pe care sa le foloseasca alternativ.
Un alt avantaj este posibilitatea incarcarii wireless, insa si aici utilizatorul trebuie sa achizitioneze o carcasa de spate speciala, care sa contina un receptor special pentru acest tip de incarcare.
In al treilea rand, LG G4 este compatibil cu tehnologia Qualcomm Quick Charge 2.0, doar ca incarcatorul care vine in pachetul standard nu. Asa ca, pentru a putea obtine timpul foarte rapid de incarcare (cca 60% in 30 de min), utilizatorul trebuie sa-si achizitioneze singur un astfel de incarcator compatibil.
Plusuri:
+ bateria poate fi schimbata
+ telefonul este compatibil cu tehnologia de wireless charging si cu tehnologia Qualcomm Quick Charge de incarcare rapida
+ in conditii de folosire normala spre intensiva, bateria poate duce o zi intreaga, insa nu mereu
Minusuri:
– in conditii de folosire mai intensiva, telefonul abia daca ne-a dus o zi
– pentru a beneficia de incarcare fara fir sau incarcare rapida, utilizatorul trebuie sa cumpere accesorii separate
PRET
In acest moment, LG G4 in varianta de piele se vinde la un pret de circa 2.800 de lei, iar varianta doar cu spate de plastic pe la circa 2.700 de lei. La acest pret, G4 se situeaza sub cel al competitorilor sai din piata, insa nu cu mult.
De remarcat, totusi, ca pentru modelul pe piele pachetul vine inclus si cu un spate de rezerva din plastic, iar castile audio arata si suna foarte bine.
Am fi preferat ca LG sa includa din start si un incarcator compatibil cu tehnologia Quick Charge, precum a facut-o Samsung pe Galaxy S6, insa avand in vedere pretul mai mic nu ne plangem prea mult.
–
CONCLUZIE
LG a plusat anul trecut cu LG G3 si acum, in 2015, la nici zece luni distanta, a lansat modelul G4 ca sa tina pasul cu greii Samsung Galaxy S6 si HTC One M9. Cel putin din testul nostru, LG G4 nu doar ca tine pasul, ci reuseste sa-si depaseasca competitorii in multe instante.
LG a construit si imbunatatit pe ce era bun deja din modelul precedent si pe deasupra a mizat de data aceasta si pe design. Astfel, G4 vine cu un spate elegant, din piele, aspect aproape unicat in spatiul telefoanelor inteligente de la noi. In plus, spatele ramane detasabil si bateria interschimbabila, un aspect din ce in ce mai rar la telefoanele noi, dar care era candva specific telefoanelor Android si care, cu siguranta, va multumi o parte din utilizatori.
Ecranul curbat, forma rotunjita si display-ul care e asternut dintr-o margine in alta fac ca G4, desi are ecranul unui phablet, sa poata fi manevrat la fel de usor intr-o singur mana ca si competitorii sai cu ecran mai mic.
LG mai are, insa, de lucru in ceea ce priveste partea de software. Desi interfata sa asezata peste Android este mai cizelata ca niciodata, lucrurile nu sunt chiar inchegate, iar multe neconcordante in design nu fac decat sa acompanieze si instantele – rare, ce-i drept – in care sistemul se mai agata. Interfata LG UI arata bine, insa mereu e loc de mai bine.
La fel, loc de mai bine – mult mai bine – este si la capitolul autonomie. In testele noastre (chiar si dupa cateva reset-uri la setarile initiale), nu am reusit sa scoate statistici bune pentru consumul de baterie. Da, bateria poate fi schimbata, la fel de bine cum poate fi si incarcata wireless sau intr-un mod ultra-rapid, insa doar daca utilizatorul scoate bani in plus pentru diverse accesorii.
Totusi, camera pe care LG a pus-o pe G4 spala toate pacatele. E greu s-o numim cea mai buna camera de pe un telefon mobil la ora actuala, insa fara indoiala o putem pune in top, pe picior de egalitate cu ce am mai testat pana acum.
Ce am vrea sa vedem noi pe urmasul lui G4? O baterie si mai capabila, o constructie de tip „waterproof„, difuzoarea frontale si poate o margine care sa nu fie din plastic. Metal, poate?
In orice caz, pe langa toate neajunsurile sale, cred ca putem spune ca G4 este fara doar si poate unul dintre telefoanele anului 2015, cu siguranta cel mai bun telefon pe care l-a facut LG pana acum.
–