Sari direct la conținut

Sase obiceiuri zilnice care iti afecteaza creierul

HotNews.ro

Cand faci lucruri pe care le crezi banale – te prinde dimineata treaz sau mananci foarte multe dulciuri -, te gandesti ca, in cativa ani, toate acestea iti pot subrezi sanatatea? Este de ajuns sa le transformi in obiceiuri si vei realiza ca iti afecteaza creierul. Tu in care dintre situatiile din articol te regasesti?

Sari peste masa de dimineata. Micul dejun da combustibil creierului. Acesta poate functiona la capacitate maxima doar cu ajutorul glucozei, iar cei care sar peste masa de dimineata vor avea o glicemie scazuta. Daca nivelul de glucoza din sange este insuficient, memoria si invatarea sunt deficitare.

Este o problema si cand mananci prea mult. O cantitate prea mare de hrana da de munca vaselor de sange din creier si duce, in final, la o scaderea a capacitatii mentale.

Fumezi. Tutunul produce schimbari pe termen lung in creierul uman, similare cu cele observate la animalele care au primit cocaina, heroina si alte substante interzise si poate determina aparitia bolii Alzheimer.

Consumi prea mult zahar. Creierul consuma o mare parte a zaharului din sange, insa, intr-o cantitate destul de mare, zaharul impiedica absorbtia proteinelor si nutrientilor si pot aparea pierderi de memorie pe o durata scurta de timp, oboseala, depresie, oscilatii ale starii de spirit, epuizare fizica si mentala, neputinta de a percepe sau retine informatii noi.

Traiesti intr-o zona foarte poluata. Dintre toate organele corpului, creierul consuma cea mai mare cantitate de oxigen. Inhaland aer poluat, va scadea cantitatea de oxigen din creier. Cercetatorii au descoperit ca substantele poluante inhalate ajung in creier si influenteaza modul de procesare al informatiilor. Un studiu a aratat ca un caine expus foarte mult timp la poluare ajunge sa aiba aceleasi leziuni cerebrale ca un bolnav de Alzheimer.

Dormi prea putin. Somnul este cel care-i permite creierului sa se odihneasca. Daca ai perioade destul de lungi de timp in care nu inchizi un ochi, nu faci decat sa grabesti distrugerea celulelor creierului.

Sursa: knowledgebase-script.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro