Sari direct la conținut

Scandalul Clotilde Armand-PNL, un nou episod: Armand anunță că face plângeri penale împotriva ministrului Burduja / Replica acestuia

HotNews.ro
Clotilde Armand, Foto: Agerpres
Clotilde Armand, Foto: Agerpres

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că va face plângere penală împotriva ministrului Cercetării, Sebastian Burduja, dar şi a altor persoane pe care le acuză că ar fi făcut presiuni asupra funcţionarilor publici din primărie.

Primăria Sectorului 1 acuză, într-un comunicat de presă transmis luni, că la şedinţa de vineri a Consiliului Local, „unii invitaţi, membri ai unui partid politic, au făcut acuzaţii neprobate şi nefondate” la adresa unor funcţionari, astfel că Clotilde Armand va face plângere penală în acest caz.

  • „Ministrul Cercetării şi al Digitalizării şi şeful PNL Sector 1 şi-a trimis apropiaţii să facă presiuni asupra funcţionarilor din cadrul direcţiei de urbanism şi împotriva Arhitectului Şef al Primăriei Sectorului 1.
  • Liberalii şi-au trimis oamenii de încredere la ultima şedinţă a consiliului local, au hărţuit şi ameninţat public funcţionarii de la Urbanism, Juridic şi Secretariat General din cadrul Primăriei Sectorului 1 (Acest departament a fost reorganizat în întregime de mine la începutul mandatului şi funcţionează impecabil.
  • Nu mai merge cu combinaţiile unor dezvoltatori imobiliari care cumpărau bunăvoinţa funcţionarilor. Oprim orice şantier ilegal şi orice construcţie fără autorizaţie)”, susține Clotilde Armand.

Ea le reproşează lui Alexandru Pânişoară şi Alexandru Dumitrescu, reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Dreptul Urbanismului, că au cerut revocarea din funcţie a arhitectului şef al Sectorului 1:

  • „Sunt aceleaşi personaje cărora PNL Sector 1 le-a găsit sinecuri în companiile Primăriei Sectorului 3, după negocieri cu Robert Negoiţă, finul Gabrielei Firea.
  • Să vă uitaţi ce declaraţii fac, în şedinţa consiliului local, Alexandru Pânişoară – fost membru PACT, prieten cu actualul ministru al Cercetării şi preşedinte al PNL Sector 1, fost partener cu acesta în compania Rise Consortium Partners – şi Alexandru Dumitrescu – membru PNL Sector 1 şi cel care mi-a contestat fără succes alegerea în funcţia de primar împreună cu primarul PSD. Miza lor era să rămână în funcţie Dan Tudorache, nu le-a ieşit. Pânişoară şi Dumitrescu au venit vineri la şedinţa Consiliului Local şi au cerut revocarea din funcţie a Arhitectului Şef, fiind încurajaţi făţiş de consilierii PNL, s-au remarcat prin derapaje verbale şi insulte”.

Armand spune că nemulţumirile consilierilor liberali ar fi legate de „mai multe regulamente şi norme care opresc haosul urbanistic”, dar şi de acţiunile iniţiate împotriva unui bloc de opt etaje, construit fără autorizaţie pe strada Heliului, în cartierul Băneasa.

  • „Fac acum un anunţ public fără echivoc: am decis să depun plângere penală împotriva celor numiţi mai sus pentru presiunile făcute împotriva funcţionarilor publici din Primărie. Inclusiv împotriva ministrului Cercetării. Aşa ceva este incalificabil.
  • Nu ne intimidăm, mergem mai departe cu ceea ce avem de făcut şi protejăm funcţionarii hărţuiţi de cei care au alte interese”, mai spune primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Avocatul Alexandru Pânişioară a declarat vineri, în ședința de Consiliu Local, că arhitectul şef al Sectorului 1 nu mai deţine funcţia în mod legal, deoarece nu ar fi promovat concursul pentru ocuparea postului, fiind numit prin decizie a primarului. Această decizie ar fi fost reînnoită de două ori, aspect care contravine legii. Totodată, reprezentanţi ai PNL Sector 1 au cerut administraţiei lămuriri în legătură cu această situaţie.

  • „Doamna Buzdugan ocupă funcţia de Arhitect-Şef al Sectorului 1, cu caracter temporar, din 16.07.2021. De ce? În 30.03.2021 s-a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei, la care a participat şi doamna Buzdugan. Din 4 candidaţi, 2 au fost respinşi din cauza dosarului de participare, iar ceilalţi doi, dintre care fiind şi doamna Buzdugan, nu au promovat, adică n-au luat ‘5’-ul, cum s-ar spune…
  • Nefiind ocupat postul prin concurs, că nimeni nu a promovat, doamna Clotilde a dat Dispoziţia nr. 2081/16.07.2021 prin care a numit în funcţie temporar pe doamna Buzdugan (care nu promovase concursul ????) Numirea s-a făcut până în decembrie 2021. La data de 27.12.2021, primarul a dat Dispoziţia nr. 4553 prin care a numit-o din nou pe doamna Buzdugan pentru ocuparea funcţiei pentru perioada 01.01.2022 – 30.06.2021″, a scris Pânişoară, pe Facebook.

Burduja: Armand este „crizatoarea perfectă”

Sebastian Burjuja a reacționat spunând că Clotilde Armand este „crizatoarea perfectă”.

  • „Scandal permanent, acuzații mincinoase, jigniri și atacuri penibile. Toate acestea nu pot ascunde incompetența evidentă și ilegalitățile grave din primăria sectorului 1, constatate inclusiv de Curtea de Conturi a României. Nicio plângere penală, oricât de absurdă ar fi, nu poate ascunde sub preș realitatea tragică a sectorului 1: mizerie, nepricepere, încălcarea flagrantă a legii. (…)
  • Să vorbești de plângeri penale pentru că cineva nu îți girează ilegalitățile și proiectele faraonice înseamnă să nu ai simțul ridicolului.
  • Ne cerem încă o dată scuze cetățenilor sectorului 1 pentru că în campania din 2020 am acceptat susținerea unui asemenea candidat complet nepregătit pentru ocuparea unei funcții publice.
  • Suntem la fel de dezamăgiți precum sunt și ei. Ne-am fi dorit să lăudăm rezultatele bune, așa cum le vedem în sectoarele 2 și 6, de exemplu. Garanția noastră este că o asemenea eroare nu se va mai întâmpla vreodată, iar acești ani irosiți în isterie generală vor rămâne doar o tristă amintire pentru sectorul 1″, susține Burduja.

El îi „reamintește” lui Clotilde Armand o „prevedere simplă și clară, pe întelesul ei” din Codul penal – inducerea în eroare a organelor judiciare:

  • „(1) Sesizarea penală, făcută prin denunț sau plângere, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârșirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
  • (2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existența unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârșirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro