Sari direct la conținut

Singapore vrea să țină infractorii periculoși în închisoare pe termen nedefinit după ce își execută pedepsele

HotNews.ro
Penitenciar, Foto: Jpldesigns | Dreamstime.com
Penitenciar, Foto: Jpldesigns | Dreamstime.com

Singapore propune ca „infractorii periculoși” să fie ținuți în închisori pe termen nedefinit, chiar și după ce își ispășesc sentințele pronunțate de instanțe, potrivit unui proiect de lege depus miercuri în parlamentul țării, relatează Reuters.

Prevederile proiectului legislativ ar urma să se aplice persoanelor care au împlinit vârsta de 21 de ani și sunt condamnate pentru infracțiuni precum omor, viol și întreținerea de relații sexuale cu minori. Ministerul justiției și al afacerilor interne a descris eventuala adoptare a legii drept o „sentință severă”, afirmând însă că ea „va proteja mai bine publicul de infractori periculoși”.

Ministerul a mai declarat că, drept măsură de salvgardare, va rămâne la latitudinea instanțelor să decidă dacă un infractor cade sub incidența legii.

Guvernul singaporez a citat în expunerea de motive a proiectului de lege cazul unui bărbat care a fost condamnat în 2020 pentru agresarea sexuală a fiicei sale vitrege în vârstă de 12 ani pe parcursul a doi ani și violarea nepoatei sale în vârstă de 11 ani.

Guvernul din Singapore spune că pedepsele nu sunt suficient de dure pentru infractorii periculoși

„Vrem să ne asigurăm că astfel de infractori periculoși și cu risc ridicat de recidivă nu sunt eliberați înapoi în comunitate până când ei nu mai reprezintă un pericol pentru siguranța publică”, a declarat Ministerul justiției și afacerilor interne într-un comunicat remis presei.

„Actualele opțiuni privind sentințele sunt inadecvate pentru a gestiona astfel de infracțiuni incalificabile”, a adăugat acesta.

Deși guvernul spune că va lăsa la latitudinea instanțelor încadrarea infractorilor în astfel de sentințe, proiectul legislativ prevede ca, odată ce aceștia și-au executat pedeapsa, ei să poată fi eliberați doar după ce ministerul de resort consideră că ei nu mai reprezintă o amenințare pentru siguranța publică.

Ministerul afirmă că, deși proiectul ar permite de facto ca infractorii să fie ținuți în închisoare pe tot parcursul vieții lor, ei vor beneficia de revizuiri periodice ale dosarelor.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut la o dată ulterioară însă este probabil ca el să fie adoptat, ținând cont că partidul de guvernământ deține o majoritate de mandate în legislativ.

FOTO Articol: Jpldesigns | Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro