Sari direct la conținut

Skoda isi va dubla gama de modele pana in 2011

HotNews.ro

Producatorul ceh Skoda din grupul Volkswagen ar putea sa-si mai adauge inca patru modele la gama din prezent. E vorba de un SUV compact, un sedan mic, un MPV si un supermini, scrie revista britanica Autocar.

Primul model este SUV-ul compact Yeti, care va fi prezentat in versiune de serie in iulie, la salonul de la Londra si va intra pe piata la anul. Modelul va fi construit pe o platforma apropiata de cea a lui Volkswagen Tiguan, va dispune de motorizarile oferite de acesta si de tehnologia 4X4 a masinii germane. Conceptul Yeti a fost adus in 2005 si la salonul auto Bucuresti

Surse de la Skoda spun ca la anul ar putea fi lansat un sedan similar ca dimensiuni cu prima generatie Octavia. Modelul complet nou va fi dezvoltat pe o platforma pe care Volkswagen va construi un model destinat pietei din SUA. Skoda se gandea sa vanda sedanul numai in Europa de Est si pietele emergente, insa a decis sa-l aduca si in Occident, mai scrie Autocar.

Un alt model nou va fi un MPV cu sapte locuri, varianta Skoda pentru noua generatie a MPV-ului cu sapte locuri Volkswagen Sharan. Modelul ar trebui sa iasa pe piata in 2010, an in care ar putea fi lansata si versiunea estate a modelului Superb.

Revista britanica noteaza ca cel mai interesant model va fi versiunea Skoda a masinii de oras Volkswagen up!, prezentata sub forma de concept anul trecut. Skoda ar putea lansa un model supermini in 2011, diferit de modelul Volkswagen.

Gama Skoda cuprinde in prezent modelele Fabia, Octavia, Superb si Roomster. Exista si vehiculul comercial Praktik, care este construit pe platforma lui Roomster si nu difera cu mult de acesta.

Octavia a fost cel mai bine vandut model Skoda in Romania anul trecut, cu aproape 8.000 de unitati, iar pe doi s-a clasat Octavia Tour (generatia anterioara), cu peste 6.500 de clienti. Anul acesta va intra pe piata noua generatie a modelului de varf de gama Superb.

Pe plan mondial marca a vandut anul trecut 630.000 de automobile, iar anul acesta ar putea trece de 700.000.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro