Sari direct la conținut

Stimularea cerebrală, utilizată pentru refacerea memoriei

HotNews.ro
Creier, Foto: captura ecran
Creier, Foto: captura ecran

O echipă de cercetare de la Universitatea din Boston (SUA) a reușit să refacă memoria de scurtă durată în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 și 70 de ani, potrivit BBC.

În urma testelor, memoria de lucru a acestora era comparabilă cu cea a indivizilor din categoria de vârstă 20-30 de ani, iar efectul a durat 50 de minute Metoda utilizată a fost cea a stimulării electrice la nivel cerebral.

Testele care urmează vor avea scopul de a stabili dacă acest tip de stimulare poate fi utilizată în cazul pacienților care suferă de boli precum Alzheimer.

Cercetătorii au avut ca țintă două regiuni cerebrale, implicate în funcționarea memoriei de scurtă durată: lobul temporal și regiunea prefrontală. Stimularea electrică a făcut posibilă resincronizarea undelor cerebrale, un factor esențial în transmiterea și procesarea informației.

Dorothy Bishop, profesor în neuropsihologie la Universitatea din Oxford a declarat că este nevoie de mai multe studii până la a decide dacă metoda poate fi aplicată clinic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro