Sari direct la conținut

VIDEO Robert Negoiță a venit peste Nicușor Dan la conferința de presă din IOR și l-a acuzat că îi blochează proiectele de infrastructură

HotNews.ro
Robert Negoita, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu
Robert Negoita, Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a venit peste Nicușor Dan la conferința de presă din Parcul IOR, în care a anunțat amenda de 35 milioane de euro dată proprietarilor celor 12 ha retrocedate pentru distrugerea spațiului verde. Negoiță l-a acuzat pe Nicușor Dan că îi blochează proiectele de fluidizarea traficului și a acuzat lipsa de colaborare. Primarul general a spus că nu a venit să vorbească despre asta, ci despre Parcul IOR.

Cetățenii au strigat la Negoiță că nu doresc fântânile arteziene din Parcurile IOR și Brățării.

  • „Domnule primar general, nu reuşesc să vă găsesc, nu răspundeţi la telefon, nu răspundeţi la mesaj. Vă înmânez ăsta (n.r. un dosar). Sunt 1,6 tone pe oră amprentă de carbon din cauză că blocaţi proiectele de fluidizare a traficului. Vi-l înmânez.
  • Domnule primar general când vă găsesc? Daţi-mi un termen, o oră. Vreau să ne vedem să discutăm. (…) Avem nevoie să comunicăm, domnule primar general.
  • Este inadmisibil. Nu sunt problemele mele, sunt problemele Bucureştiului. Nu vă găsesc la un telefon, la un mesaj, este inadmisibilă chestia asta. (…) Nu-s problemele mele, sunt problemele comunităţii, problemele Bucureştiului”, a afirmat Negoiţă.

El l-a acuzat pe primarul general al Capitalei că „fuge de problemele Bucureştiului”.

„Suntem sufocaţi în trafic, avem poluare la un nivel extraordinar şi primarul general fuge, nu se implică în probleme, nu reuşim să deblocăm problema fluidizării traficului. ( …) Fuge, nu vrea să ia nici măcar o întâlnire. Este absolut necesar să ne vedem, să discutăm. Nu avem cu cine”, a susţinut primarul Sectorului 3.

Robert Negoiță nu a intervenit peste Nicușor Dan la conferința de presă, dar l-a luat la întrebări imediat ce s-a terminat.

Proprietarii celor 12 hectare retrocedate în Parcul IOR au fost amendați de Primăria Capitalei, prin Poliția Locală, cu 35 milioane de euro pentru diminuarea spațiului verde, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Amenda a fost dată pentru că pe o suprafață de 9.000 mp din spațiul verde au fost scoși arborii și iarba și zona a fost nivelată.

„Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a dat-o ieri proprietarului din Parcul IOR, doamna Cocoru, în sumă de 35 de milioane de euro. Țin să felicit Polia Locală a Municipiului București pentru acest gest. În sfârșit Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor”, a declarat Nicușor Dan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro