Sari direct la conținut

UE anunță că nu a ajuns la un acord cu Valneva privind achiziționarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania franceză

HotNews.ro
Valneva, Foto: Viennareport / ddp USA / Profimedia Images
Valneva, Foto: Viennareport / ddp USA / Profimedia Images

Compania franco-austriacă de biotehnologie Valneva nu a întrunit condițiile necesare pentru finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană pentru încheierea unui acord privind candidatul său de vaccin anti-COVID-19, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut joi de către un purtător de cuvânt al Comisiei Europene după ce cu o zi în urmă reprezentanții companiei franceză declaraseră că au trecut la discuții bilaterale cu guvernele statelor membre ale blocului comunitar după eșecul negocierilor cu executivul UE.

„Un anumit set de condiții trebuie să fie respectat atunci când companiile doresc ca vaccinurile lor să fie integrate în portofoliul nostru de vaccinuri” a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei în cadrul unei conferințe de presă.

„După un an de negocieri compania nu a reușit, până în acest stadiu, să întrunească aceste condiții, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu am ajuns la o înțelegere”.

UE a demarat discuții exploratorii cu compania franco-austriacă în luna ianuarie pentru livrarea a 60 de milioane de doze ale candidatului său de vaccin anti-Covid dintre care 30 de milioane ar fi urmat să fie opționale.

Anunțul Comisiei Europene a venit în aceeași zi în care Valneva a anunțat că va lansa un studiu clinic avansat de fază 3 în care își va compara vaccinul anti-Covid cu cel dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro