Sari direct la conținut

Coronavirus: Delta a devenit tulpina dominantă în Statele Unite

HotNews.ro
Spital COVID-19, Foto: MARIO TAMA / Getty images / Profimedia
Spital COVID-19, Foto: MARIO TAMA / Getty images / Profimedia

​Varianta Delta a devenit tulpina dominantă de Covid-19 în Statele Unite, potrivit unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters, preluată de News.ro.

Estimările CDC arată că varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul celor două săptămâni de dinainte de data de 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India.

Proporţia cazurilor legate de varianta Alpha, identificată prima oară în Marea Britanie şi care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%.

Varianta Delta, care devine dominantă în multe ţări, se transmite mai uşor decât versiunile precedente de coronavirus şi poate provoca forme mai grave de boală, în special în rândul tinerilor. Această variantă este prezentă în toatele state americane, au spus oficialii din sectorul sănătăţii.

Marţi, preşedintele american Joe Biden i-a încurajat pe toţi americanii nevaccinaţi împotriva Covid-19 să se vaccineze, pentru a se proteja de varianta mai contagioasă.

Datele preliminare arată că vaccinurile fabricate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna protejează în mare parte împotriva variantei Delta, concentraţia de anticorpi care neutralizează virusul fiind oarecum mai redusă.

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană a coronavirusului este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale de îngrijorare, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global în perioada următoare, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Referințe:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro