Sari direct la conținut

Soarele artificial coreean a stabilit un nou record mondial / Au fost finalizate filmările pentru serialul „Stăpânul Inelelor” / „Flash Gordon” va avea un avertisment privind rasismul

HotNews.ro
Nerd Alert, Foto: Hotnews
Nerd Alert, Foto: Hotnews

Amazon a terminat filmările pentru serialul „Stăpânul Inelelor”. Se pare că filmările pentru seria „Lord of The Rings” produsă de Amazon au fost finalizate, regizorul J.A. Bayona anunțând pe Instagram că a făcut „ultima fotografie în Noua Zeelandă … și abia aștept să mă întorc”. Având în vedere că a fost anunțat deja că seria va avea două sezoane, este foarte probabil însă ca Bayona să se întoarcă în țara kiwiului.

În ceea ce privește conținutul serialului, acesta va avea loc în a Doua Epocă, perioada de 3.441 de ani în care au avut loc evenimente majore precum forjarea Inelelor Puterii, Războiul dintre elfi și Sauron, scufundarea insulei Numenor în ocean și Războiul Ultimei Alianțe cu marea bătălie în care oamenii, elfii și dwarfii au luptat împreună pentru prima dată împotriva lui Sauron. Însă deocamdată nu avem un trailer oficial pentru serial sau o dată de lansare, scrie GameSpot.

Warner Bros. a anunțat data de lansarea pentru „Furiosa”. Date fiind toate controversele generate de decizia Warner Bros. de a-și lansa anul viitor filmele pe HBO în paralel cu premiera lor în cinematografe, poate fi ușor de uitat că studioul are și alte proiecte în dezvoltare care vor vedea lumina zilei mai târziu de 2021.

Iar după cum par lucrurile după ultimul anunț al Warner, Furiosa – un prequel pentru Mad Max: Fury Road care va fi regizat de George Miller – va fi lansat doar în cinematografe, studioul propunându-și ca pelicula să aibă premiera în 23 iunie 2023. Anya Taylor-Joy va prelua rolul Imperator Furiosa de la Charlize Theron, printre numele confirmate pentru noul film aflându-se și Chris Hemsworth și Yahya Abdul-Mateen, anunță Empire Online.

Jocul „Eu sunt Iisus Hristos” are un nou trailer de Crăciun. Studioul SimulaM a creat vâlvă în lumea gaming-ului anul trecut când a anunțat că dezvoltă jocul „I am Jesus Christ” dar nu s-a lăsat descurajat, postând cu regularitate noi informații despre proiect pe canalul său de Youtube. Producătorii au lansat acum un nou trailer pentru joc chiar înainte de Crăciun și pentru a pregăti lansarea unei campanii de crowdfunding pe Kickstarter.

„Întoarce-te în timp cu peste 2.000 de ani și urmează aceeași cale ca Iisus Hristos, de la botezul său până la înviere. Inspirată de poveștile Noului Testament, „Eu sunt Iisus Hristos” este o simulare cum nu există alta. Ești pregătit să lupți cu Satan în deșert, să vindeci bolnavii și să îi ajuti pe cei nevoiași?

Realizați peste 30 de minuni emblematice, de la hrănirea celor 5.000 și vindecarea leproșilor, până la calmarea furtunii și darea de vedere orbilor (…) toate culminând cu faimoasa poveste a răstignirii și a învierii lui Hristos”, notează descrierea de pe Steam a jocului, potrivit Twinfinite. Iar trailerul lansat de Crăciun arată așa:

„Flash Gordon” va avea un avertisment privind „stereotipurile discriminatorii”. Relansarea celebrului film-cult Flash Gordon (1980) a venit cu un avertisment privind „stereotipurile discriminatorii” din cauza reprezentării lui Ming cel Nemilos. Personajul a apărut pentru prima dată în benzile desenate Flash Gordon din anii 1930 și, conform British Board of Film Classification (BBFC), „atitudinile față de acceptabilitatea stereotipurilor rasiale discriminatorii au evoluat considerabil de atunci, și pe bună dreptate”.

„Ming cel Nemilos este codificat ca un personaj din Asia de Est datorită părului și machiajului, dar este interpretat de un actor suedez în film, este interpretat de Max Von Sydow, ceea ce nu cred că s-ar întâmpla dacă aceasta ar fi fost o producție modernă și este ceva de care suntem de asemenea conștienți că ar putea fi găsit dubios dacă nu chiar ofensator de către spectatori”, a declarat reprezentantul BBFC Matt Tindall.

Flash Gordon a devenit astfel ultima țintă pentru cei care doresc reexaminarea personajelor/poveștilor care pot fi considerate jignitoare, alături de alte pelicule clasice ca Pe Aripile Vântului, Mic Dejun la Tiffany sau Cântecul Sudului, relatează IGN.

Poate că nu ar trebui să fim prea surprinși totuși, să nu uităm că nici desenele animate nu au scăpat de fervoarea corectitudinii politice.

Creatorul „Haunting of Bly Manor” a dezvăluit că nu există planuri pentru capitole viitoare. Se pare că franciza „Haunting” a ajuns la capăt de drum după ce producătorul Mike Flanagan a relatat că nu există planuri de a continua seria Netflix. Flanagan, care a creat The Haunting of Hill House (Casa Bântuită) și The Haunting of Bly Manor (Conacul Bântuit), a făcut anunțul pe Twitter, ca răspuns la o întrebare a fanilor despre viitorul seriei.

„În acest moment nu există planuri pentru mai multe capitole. Nu spuneți niciodată, desigur, dar acum suntem concentrați pe o listă completă de alte proiecte Intrepid [Pictures] pentru 2021 și nu numai. Dacă lucrurile se schimbă, vom anunța cu siguranță pe toată lumea ”, a scris regizorul, citat de Deadline.

Una dintre cele mai grave erori din Cyberpunk 2077 a fost remediată. DezvoltatorulCD Projekt Red a lansat un alt patch de remediere rapidă pentru Cyberpunk 2077 la scurt timp după patch-ul 1.05 care a abordat numeroasele erori care apar în primele ore ale campaniei principale.

Noul quick patch 1.06 nu rezolvă la fel de multe probleme însă remediază eroarea care cauza deteriorarea fișierului de salvare dacă acesta depășea 8MB (și putea să apară datorită păstrării prea multor obiecte în inventar). Patch-ul este acum disponibil pentru Xbox One, PS4 și PC însă din păcate nu poate recupera salvările deja pierdute ci doar previne noile erori de acest gen, anunță GameSpot.

Soarele artificial coreean a stabilit un nou record mondial de operare la 100 de milioane de grade. Superconductorul coreean Tokamak Advanced Research (KSTAR), un dispozitiv de fuziune cunoscut și sub numele de „soarele artificial coreean”, a stabilit noul record mondial după ce a reușit să mențină plasma cu temperatură ridicată timp de 20 de secunde, cu o temperatură a ionului de peste 100 de milioane de grade Celsius.

Cercetătorii de la Institutul Coreean de Energie de Fuziune, Universitatea Națională din Seul și Universitatea Columbia din Statele Unite au reușit extinderea timpului de operare cu plasmă la această temperatură de 2,5 ori față de cele 8 secunde înregistrate în timpul experimentului KSTAR 2019.

Pentru a recrea reacțiile de fuziune care au loc în interiorul stelelor, izotopii de hidrogen trebuie plasați într-un dispozitiv de fuziune precum KSTAR pentru a crea o stare de plasmă în care ionii și electronii sunt separați, iar ionii trebuie încălziți și menținuți la temperaturi ridicate.

Până în prezent au existat și alte dispozitive de fuziune care au atins temperaturi ale plasmei de peste 100 de milioane de grade însă niciunul nu a trecut de bariera menținerii operațiunii timp de 10 secunde. Pentru comparație, miezul Soarelui atinge aproximativ 15 milioane de grade Celsius.

Unul dintre obiectivele finale ale acestui tip de cercetare este de a găsi un mod de a valorifica fuziunea nucleară. Dacă o astfel de descoperire ar fi realizată, ea ar putea revoluționa complet modul în care lumea își obține energia și, dacă se dovedește a fi o sursă curată și durabilă, ar putea pune capăt dependenței noastre de combustibili fosili, scrie Phys.org.

P.S.: Sper că ai văzut că Gal Gadot a răspuns criticilor și și-a apărat decizia de a o juca pe Cleopatra.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro