Sari direct la conținut

Jandarmul care a căzut de pe cal de Ziua Națională în vizorul procurorilor militari. Dosarul penal ar viza mai multe infracțiuni

HotNews.ro
un jandarm cade de pe cal, Foto: Captura
un jandarm cade de pe cal, Foto: Captura

Jandarmeria a sesizat Parchetul Militar în cazul jandarmului care a căzut de pe cal, de Ziua Națională, în București, imaginile care surprind incidentul penibil devenind virale. Sesizarea parchetului militar vine în urma unei anchete interne a instituției.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Alexandru Iacob, a declarat miercuri, la Digi 24, că instituția a sesizat Parchetul Militar în cazul jandarmului care a căzut de pe cal și al colegului acestuia.

„S-au constatat aspecte care ar putea constitui infracțiuni. (…) Jandarmii trebuie să aibă anumite calități, precum sinceritatea, asumarea propriilor fapte, iar cei doi colegi nu le-au avut”, a spus reprezentantul Jandarmeriei București.

Ancheta internă ar fi scos la iveală faptul că jandarmul nu a fost sincer când a fost întrebat în legătură cu motivele pentru care nu și-a putut ține echilibrul când a vrut să urce pe cal.

Principala suspiciune este de neglijență în serviciu, însă sunt luate în calcul și alte fapte cum ar fi consumul de alcool sau subtanțe interzise, ori lipsa instruirii necesare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro