Sari direct la conținut

Ciolacu a făcut lege pentru interzicerea făinii de insecte în produsele tradiționale / Ce va scrie pe etichetele produselor din import

HotNews.ro
Târg de produse tradiționale, Foto: AGERPRES
Târg de produse tradiționale, Foto: AGERPRES

​Marcel Ciolacu anunță, pe Facebook, că a depus un proiect de lege prin care se interzice folosirea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

„Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse. Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Registrul Național al Produselor Tradiționale cuprinde 750 de produse alimentare.

Produsele tradiționale sunt produse alimentare fabricate pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție și/sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional și care se distinge de alte produse similare aparținând aceleiași categorii.

După parcurgerea unei proceduri de verificare , produsule se înscriu de Ministerul Agriculturii în Registrul Național al Produselor Tradiționale și se eliberează documentul „Atestat produs tradițional”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro